Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Βελόπουλος: Κράτος «μπανανία» η Ελλάδα - Συγκεκριμένα εγκλήματα στη Θεσσαλία, ο Μητσοτάκης χωρίς διάθεση αυτοκριτικής

Βουλή - Βελόπουλος: Κράτος «μπανανία» η Ελλάδα - Συγκεκριμένα εγκλήματα στη Θεσσαλία, ο Μητσοτάκης χωρίς διάθεση αυτοκριτικής
«Ήρθε η ώρα των πράξεων και όχι των λόγων», ανέφερε ο Κ. Βελόπουλος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον τρόπο αντιμετώπισης των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, λέγοντας ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα εγκλήματα» και πως «η Ελλάδα είναι ένα κράτος μπάχαλο, ένα κράτος "μπανανία"».
Ο κ. Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την υλοποίηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ανέφερε ότι το πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι ότι λειτουργεί πάντα με χρονοκαθυστέρηση και όταν το κάνει αυτό επιχειρεί να κρύψει τα λάθη της.
Σημείωσε δε, πως «ο πρωθυπουργός ήρθε εδώ και δεν είχε καμία διάθεση αυτοκριτικής, μας είπε ότι φταίει ο κακός καιρός», προσθέτοντας πως πρέπει «να έχει το θάρρος να λέει και τι δεν κάνατε και τι στραβό έγινε και πως φταίει ο τάδε υπουργός του και όχι να προσπαθεί να κάνει μια συγκάλυψη όλων των δεδομένων».
Ακόμη, ο κ. Βελόπουλος, αφού αναρωτήθηκε αν θα τιμωρηθεί κανείς για τους νεκρούς στη Θεσσαλία και αν θα μάθουμε ποτέ ποιος φταίει, υπογράμμισε ότι «πολιτική δεν σημαίνει καταστολή, σημαίνει πρόληψη».
«Ήρθε η ώρα των πράξεων και όχι των λόγων», ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
Σε ό,τι αφορά τον Έβρο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «κάηκε γιατί κάποιοι φταίνε επί δεκαετίες».
«Δεν αποδίδω ευθύνη μόνο σε αυτή την κυβέρνηση», πρόσθεσε και ρώτησε τον πρωθυπουργό «γιατί δεν πήρατε αντιπυρικό υγρό όπως κάνατε στην Πάρνηθα» , λέγοντας στη συνέχεια ότι «δεν θα καιγόταν ούτε ο Έβρος, ούτε η Ρόδος αν το κάνατε». Ακόμη, ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν τελικά θα τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες στον Έβρο.

Για Τουρκία

Με αφορμή την επίσκεψη στις 7/12 του Τούρκου Προέδρου Erdogan , ο κ. Βελόπουλος είπε πως «εγώ δεν λέω να μην κάνεις διάλογο με τους συμμάχους και με τους εχθρούς ακόμα μπορείς να κάνεις διάλογο, αλλά τι να συζητήσεις;».
Υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να κάνει «κανένα διάλογο με την Τουρκία όσο αυτή δεν συμπλέει με το διεθνές δίκαιο και όσο δεν αποχωρούν τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο και δεν διεκδικεί κομμάτια ελληνικού εδάφους».

Τριαντόπουλος: Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσα είπε ο Βελόπουλος

«Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα όσα ανέφερε ο κ. Βελόπουλος, στην αρχή της τοποθέτησής του», ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλος, σε σύντομη παρέμβασή του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σημειώνεται ότι ο κ.Βελόπουλος   καλέσει τον κ. Τριαντόπουλο να απαντήσει αν είναι εκείνος ή ο απερχόμενος περιφερειάρχης που έδωσαν την εντολή να μπαζωθεί ο χώρος του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης