Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Ανδρουλάκης: Οι ευθύνες έχουν συγκεκριμένο και χρώμα και κόμμα – Το «φταίνε οι προηγούμενοι» δεν πιάνει

Βουλή - Ανδρουλάκης: Οι ευθύνες έχουν συγκεκριμένο και χρώμα και κόμμα – Το «φταίνε οι προηγούμενοι» δεν πιάνει
"Είστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δεν λύσατε και αυτά που δημιουργήσατε", είπε ο Ν. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα
«Τα προβλήματα δεν έχουν πράγματι, χρώμα και κόμμα, οι ευθύνες όμως έχουν συγκεκριμένο και χρώμα και κόμμα κ. Μητσοτάκη», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας στη Βουλή.
Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «η συνθήκη " Ανεχτείτε μας", δεν ισχύει . Δεν υπάρχει πια ο φόβος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπάρχει η ισχυρή προοδευτική εναλλακτική πρόταση».
«Κυβερνάτε 5 χρόνια. Οι υποψήφιοι που στηρίξατε, διοικούσαν 11 από τις 13 περιφέρειες. Μιλούσατε την ίδια πολιτική γλώσσα, για να χρησιμοποιήσω το δικό σας δόγμα. Τι πήγε λοιπόν στραβά; Και γιατί να σας εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες ότι τώρα θα το κάνετε καλύτερα. Εδώ και 5 χρόνια σε κάθε λάθος σας, σε κάθε αστοχία σας αρκούσε απλά να εκστομίσετε τρεις λέξεις: «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ». Αυτή η συνθήκη, πάρτε το χαμπάρι, άλλαξε άρδην. Το «φταίνε οι προηγούμενοι» δεν πιάνει πια, γιατί πλέον εσείς είστε οι προηγούμενοι και είστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δεν λύσατε και αυτά που δημιουργήσατε. Σταματήστε να κραδαίνετε το εκλογικό σας ποσοστό ως καθαρτήριο των ευθυνών σας. Βγάλτε τις παρωπίδες της αλαζονείας σας. Προσβάλλετε την εμπιστοσύνη και όσων σας ψήφισαν με τέτοιες συμπεριφορές», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Υπογράμμισε ότι η συναίνεση υπάρχει, αλλά πρέπει να υπάρχει και η διάθεση γι΄ αυτήν, καθώς τέτοιου μεγέθους προκλήσεις επιβάλουν συνεννόηση και εθνικές λύσεις.
«Δεν μπορεί να είναι άλλοθι για όλες τις ευθύνες η κλιματική κρίση . Η μαγική λέξη είναι η «Ανθεκτικότητα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικρίνοντας ταυτόχρονα τη κυβέρνηση πώς χρησιμοποιεί αλά καρτ και απαξιώνει τα επιστημονικά ινστιτούτα, όπως το Αστεροσκοπείο και το σύστημα Κοπέρνικος για τις προειδοποιήσεις τους.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, δυο χρόνια το υπουργείο για τη Πολιτική Προστασία είναι ένα κέλυφος αδειανό, καθ' ομολογία του αρμόδιου υπουργού και δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναγγέλλεται η αλλαγή του .
«Για εμάς είναι μια ακόμη απόδειξη της ψευδεπίγραφης μεταρρυθμιστικής σας ατζέντας. Δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις, αρκείστε σε απλές διαρρυθμίσεις και αλλαγές βιτρίνας . Σκοπός σας δεν είναι να παρέμβετε μεταρρυθμιστικά για να αντιμετωπίσετε χρόνιες παθογένειες, αλλά στόχος σας είναι να φαίνεται ότι κάτι αλλάζει, ενώ όλα μένουν απολύτως ίδια για να διατηρούνται μικροεξουσίες», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Μάλιστα, ασκώντας κριτική στη κυβέρνηση είπε ότι δεν έχει καν εντοπίσει τους κινδύνους.
Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει ακόμα επικαιροποιήσει τους χάρτες Πολιτικής Προστασίας, όπως θα έπρεπε, ενώ για τη Θεσσαλία υπογράμμισε πως απαιτείται ολιστικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει την αναγέννηση του παραγωγικού μοντέλου, ανθεκτικές υποδομές και αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης .
Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση που είχε καταθέσει στη ΔΕΘ για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα, μιας task force στα ευρωπαϊκά πρότυπα, που θα διασφαλίσει τη διαφάνεια και την ταχύτητα, αποτελούμενη από τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τον περιφερειάρχη και θα συνεπικουρείται από μια ομάδα τεχνοκρατών και ειδικών και θα λύνει άμεσα τα προβλήματα και τίς δυσλειτουργίες.
«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να κάνει στη Θεσσαλία, στον Έβρο, στη Ρόδο, στην Εύβοια και όπου επλήγησαν οι άνθρωποι του μόχθου, ό,τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ κατά την αποκατάσταση της Ηλείας. Όπου ακόμα και σήμερα εκεί, υλοποιούνται ή δημοπρατούνται έργα του πρώην «Ταμείου Μολυβιάτη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.
Περαιτέρω, αναφέρθηκε στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες , τονίζοντας πως η αναγέννηση του παραγωγικού μοντέλου στις πληγείσες περιοχές πρέπει να γίνει με όρους ανθεκτικότητας των αγροτικών συστημάτων και προστασίας της βιοποικιλότητας και ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης των υδάτων στη Θεσσαλία.
Τέλος, για τον Έβρο ο κ. Ανδρουλάκης προανήγγειλε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου το ΠΑΣΟΚ θα οργανώσει ημερίδα με την τοπική κοινωνία και τους επιστήμονες για την αναζωογόνηση του σπάνιου οικοσυστήματος της Δαδιάς και των καμένων εκτάσεων, με την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού μοντέλου διοίκησης και διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης