Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαρακιώτης (ΣΥΡΙΖΑ): Μέρος της ομάδας Αχτσιόγλου έχει αποφασίσει να αποχωρήσει – Κούρασε το θέμα

Σαρακιώτης (ΣΥΡΙΖΑ): Μέρος της ομάδας Αχτσιόγλου έχει αποφασίσει να αποχωρήσει – Κούρασε το θέμα
Το 2015 είχαμε περισσότερες αποχωρήσεις, αντέξαμε και ανακάμψαμε υποστήριξε ο κ.Σαρακιώτης
Την εκτίμηση πως μέρος της ομάδας Αχτσιόγλου έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο βουλευτής του κόμματος Γ. Σαρακιώτης, ο οποίος υποστήριξε πως το ζήτημα των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ έχει κουράσει την κοινωνία.
«Από την πρώτη στιγμή μιλούσα για ενότητα και είχα καλέσει μάλιστα τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν ρόλο και δράση προκειμένου να μείνουμε ενωμένοι και να προχωρήσουμε με το νέο αρχηγό, ο οποίος ήταν επιλογή με απόφαση της βάσης του κόμματος και άκρως δημοκρατικές διαδικασίες.
Φαίνεται όμως, για να είμαστε ρεαλιστές ότι ένα μέρος της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, όπως αυτοπροσδιορίζονται, έχει αποφασίσει να αποχωρήσει.
Θεωρώ ότι το βέλτιστο και για όσους σκέφτονται την αποχώρησή τους, είναι να ολοκληρωθεί αυτή η ιστορία άμεσα.
Κανέναν δεν ευνοεί, πλην του κυρίου Μητσοτάκη και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Έχει κουράσει, έχει κουράσει και εμάς, αλλά και πρώτα απ όλα έχει κουράσει τους πολίτες αυτή η διαρκής συζήτηση για τα εσωκομματκά του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν βρισκόμαστε στην αρχή των συζητήσεων, βρισκόμαστε στο πέρας των συζητήσεων, έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές προσπάθειες συνεννόησης.
Όποιος θέλει να παραμείνει και όποιος θέλει, να αποχωρήσει άμεσα.
Η διαρκής εσωκομματική συζήτηση έχει κουράσει» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Σαρακιώτης.

Θα κριθεί ο Κασσελάκης

Όπως είπε ο πρόεδρος Κασσελάκης θα κριθεί, όταν ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο
«Ο κ. Κασσελάκης θα είναι αρχηγός κάποιους μήνες.
Εγώ είμαι αισιόδοξος γιατί θεωρώ ότι το θέμα των αποχωρήσεων θα κλείσει τις επόμενες μέρες και υπάρχει όλο το χρονικό διάστημα και μέχρι τις εκλογές να ανασυνταχθούμε.
Δύο μήνες ένας νέος πρόεδρος δεν είχε ούτε μία μέρα περίοδο χάριτος και έπρεπε να απολογηθεί στο εσωτερικό του και να δέχεται εκ των έσω βέλη.
Θα τον κρίνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ομογενοποιηθούμε και αποκτήσουμε μία κοινή γραμμή.
Στις εκλογές του 2023 πληρώσαμε το γεγονός ότι κάθε ένα στέλεχος πολλές φορές έβγαινε και εξέφραζε προσωπικές απόψεις και όχι τη γραμμή του κόμματος» υποστήριξε ο κ.Σαρακιώτης.

Περισσότεροι έφυγαν το 2015

Όπως είπε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε μεγαλύτερες αποχωρήσεις βουλευτών του.
«Μεγάλο μέρος των βουλευτών, μεγάλο μέρος της βάσης των πιο δραστήριων στελεχών αποχώρησαν το 2015 και κρατήθηκαν τα ποσοστά μας και ανακάμψαμε» τόνισε ο κ.Σαρακιώτης, ο οποίος σημείωσε ότι «απεδείχθη από τις συζητήσεις για το νέο κόμμα ότι κάποιοι παρέμεναν προκειμένου να βλάψουν το ΣΥΡΙΖΑ πριν αποχωρήσουν».

Για το μαξιλάρι

Στην ερώτηση σχετικά για το μαξιλάρι των 37 δισ. ο βουλευτής επεσήμανε ότι «έχει παραδεχθεί ο Αλέξης Τσίπρας ότι έγιναν λάθη στον τομέα της φορολόγησης και της μη διανομής των ποσών αυτών των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ».
«Δεν είναι κάτι το οποίο αντιλήφθηκε ο κ. Κασσελάκης» υποστήριξε ο κ.Σαρακιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης