Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθόπουλος: Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης να συλλάβει τη φοροδιαφυγή και επίθεση στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ξανθόπουλος: Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης να συλλάβει τη φοροδιαφυγή και επίθεση στους ελεύθερους επαγγελματίες
"Εμείς στην Αριστερά είμαστε υπέρ των δίκαιων φόρων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Ξανθόπουλος
Για αποτυχία της κυβέρνησης να συλλάβει την φοροδιαφυγή, έκανε λόγο ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
Ο κ. Ξανθόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι "η αντίδραση των ελευθέρων επαγγελματιών δείχνει οτι κάτι δεν κάνει καλά η κυβέρνηση. Βάζει οριζόντιο μέτρο φορολόγησης σε όλους με βάση τον κατώτατο μισθό και υπολογίζει επί 14 μήνες, ενώ κανένα μαγαζί δεν δουλεύει τόσους μήνες. Επίσης, υπολογίζει τους 14 μήνες επί 780 €, τα οποια είναι μεικτά. Άρα και αυτος ο υπολογισμός ειναι διογκωμένος. Το μαχητό τεκμήριο αφορά πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και είναι ανελαστικό. Ταυτόχρονα δεν αλλάζει τη φορολογία των εταιρειών. Ολα αυτά αποτελούν ομολογία αδυναμίας και αποτυχίας της κυβέρνησης να συλλάβει την φοροδιαφυγή".
Κατά τον ίδιο, "έπρεπε να ξεκινήσει από τους πάνω, τις εταιρείες πετρελαιοειδών, και ηλεκτρικού ρεύματος που δεν τις πειράζει. Υπάρχει βέβαια και το πόρισμα Πισσαρίδη που θεωρεί πολλούς τους ελεύθερους επαγγελματίες στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα αλλάξει η κατεύθυνση του νομοσχεδίου. Εμείς στην Αριστερά είμαστε υπέρ των δίκαιων φόρων".
Για τον προϋπολογισμό του 2024 που κατέθεσε το προηγούμενο 24ωρο η κυβέρνηση, σημείωσε ότι οι αυξήσεις που δίνει δεν αντισταθμίζουν την απώλεια εισοδήματος των πολιτών, το οποίο καταπίνει ο πληθωρισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης