Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θέμα ημερών η αποχώρηση των 6 + 6 από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιος προαλείφεται για επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Θέμα ημερών η αποχώρηση των 6 + 6 από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιος προαλείφεται για επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Ο νέος φορέας θα ενσωματώσει δυνάμεις από τον ευρύτερο χώρο και θα κινείται όχι μόνο στα αριστερά, αλλά θα φτάνει ως το προοδευτικό κέντρο
Πλησιάζει η ώρα της οριστικής αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ομάδα 6+6 των Ηλιόπουλου-Αχτσιόγλου, καθώς θεωρείται, πια, θέμα 24ώρων η δημόσια ανακοίνωση της απόφασής τους και η συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, από κοινού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα της Ομπρέλας.
Το πιθανότερο είναι να δοθεί ένα κείμενο στη δημοσιότητα, όπως έκανε και η Ομπρέλα, ωστόσο μένει να δούμε αν οι ανεξαρτητοποιήσεις των βουλευτών θα συνοδεύουν το κείμενο ή θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η κρατική τηλεόραση στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και οι επτά γνωστοί βουλευτές που έχουν υπογράψει το αρχικό κείμενο των «6+6».
Οι «επτά» θα σχηματίσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα και πιθανώς να ενταχθούν σε αυτή και η κ. Πέρκα αλλά και ο κ. Τσακαλώτος.
Επικεφαλής της ομάδας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι ο κ. Χαρίτσης.
Ο νέος φορέας θα ενσωματώσει δυνάμεις από τον ευρύτερο χώρο και θα κινείται όχι μόνο στα αριστερά, αλλά θα φτάνει ως το προοδευτικό κέντρο, στον ίδιο χώρο δηλαδή που θέλει να απευθυνθεί και ο κ. Κασσελάκης.

Κασσελάκης: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτό το κλίμα και εν αναμονή των αποφάσεων της Ομάδας Αχτσιόγλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Θεσσαλονίκη SUMMIT επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να παίζουν με την υπομονή του κόσμου.
«Δεν έφυγε ομάδα ομπρέλας αλλά ένα κομμάτι, ενστερνίζομαι τον κόσμο αυτό έχει ακόμα κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ μικρές διαφωνίες» και πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και αγωνία με κόσμο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση ή απόφαση άρα παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ και δουλεύουν για μας, ευπρόσδεκτη εξέλιξη».
Nωρίτερα ο κ. Κασσελάκης επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. «Πήγε πάρα πολύ καλά. Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τις οργανώσεις μελών, για τις νομαρχιακές μας. Ο κόσμος έχει χαμόγελο και θα πάμε όλοι μαζί δυνατά μπροστά», όπως ανέφερε ο κ. Κασσελάκης έπειτα από την ολοκλήρωση σύσκεψης που είχε με τα στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.
Εν μέσω αυτού του εκρηκτικού σκηνικού για την Αριστερά και την Κεντροαριστερά, η συζήτηση για τη δημιουργία νέου κόμματος έχει μπει πάνω στο τραπέζι με τον Ε. Τσακαλώτο να υπογραμμίζει στο ethnos.gr ότι υπάρχει ο χώρος για έναν φορέα που να παράγει πολιτική, χωρίς να αποκλείει τη συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης