Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης: Αποφάσισα να μην τους αφήσω να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Μητσοτάκης προκάλεσε ακροδεξιά ένστικτα σαν τον Trump

Κασσελάκης: Αποφάσισα να μην τους αφήσω να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Μητσοτάκης προκάλεσε ακροδεξιά ένστικτα σαν τον Trump
«Ο Trump προκάλεσε κάποια ακροδεξιά ένστικτα, όπως έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον φράχτη στον Έβρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι ένας απλός άνθρωπος», ξεκαθάρισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συζήτηση της παρουσίασης του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη με τίτλο «το φαινόμενο Κασσελάκη - το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας», χαρακτηρίζοντας άβολο το ότι καλείται να συζητήσει για τον εαυτό του και την πολιτική του πορεία.
«Υπάρχει μία μεγάλη συζήτηση στον κόσμο, είναι πολύ περίεργο και άβολο να μιλάω για ένα βιβλίο με το πρόσωπό μου με ερωτηματικό. Περπατάω, μιλάω, δεν φοβάμαι την συζήτηση ή ακόμη και το βρίσιμο, δεν το φοβάμαι, δεν έχω να κρύψω κάτι» επεσήμανε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στην παρατήρηση του συγγραφέα ότι «κέρδισε από τα στιγμιαία μέλη» έσπευσε να ανταπαντήσει πως «τα μέλη δεν είναι στιγμιαία, αυτός ο ελιτισμός στην πολιτική πρέπει να τελειώσει. Συστήθηκα με πλήρη διαφάνεια στο κοινό, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι βλέπει, καταλαβαίνει όταν βλέπει κάτι αυθεντικό και αληθινό. Κέρδισα καθαρά τις λαϊκές συνοικίες, ήταν τα ευκατάστατα προάστια που ήμασταν ισοπαλία».
Για μία ακόμη φορά τόνισε ότι δεν θα προδώσει τον απλό κόσμο και σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει και δεν θα ρευστοποιηθεί, αντίθετα τα μέλη αποκτούν δύναμη πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο και στις δυνατότητές του». Όσο για την μετέπειτα στρατηγική εν όψει των εκλογών είπε ότι «θα έχουμε ένα πρόγραμμα με προτάσεις νόμων που θα είναι ξεκάθαρες για τον ελληνικό λαό. Θέλουμε να κάνουμε την ζωή σας καλύτερη με ταπεινότητα και με διαφάνεια. Ο κόσμος εκεί έξω δεν περνάει καλά, πρέπει να προσφέρουμε στον κόσμο που πονάει. Αυτή είναι η πυξίδα για μένα».

Δεν είμαι Trump - Ο Μητσοτάκης πρακαλεί ακροδεξιά ένστικτα

«Τα social media παρέχουν μία διαφάνεια που μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ. Σκέφτομαι όταν διαβάζω την ανελέητη επίθεση που δέχομαι κάθε μέρα ''ποιον έχω βλάψει σε αυτή τη χώρα, τόσοι την έχουν βλάψει με ρουσφέτια και διαπλοκή, ναι και η κυβέρνηση Σημίτη, για ποιον λόγο να υπάρχει τόσος αρνητισμός στο πρόσωπό μου; και απαντάω γιατί πλέον υπάρχουν ρωγμές στο σύστημα.
«Δεν είμαι Trump. Στις κρίσεις ευνοούνται τα άκρα. Ο Trump προκάλεσε κάποια ακροδεξιά ένστικτα, όπως έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον φράχτη στον Έβρο, όταν πήγε εκεί ένα μηνα μετά από τα Τέμπη. Τότε είπα ότι θα αναμειχθώ στην πολιτική» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί για πολιτικό ... φλερτ με την alt-right.
«Η αποχή είναι μεγάλο ρίσκο για την κοινωνία μας. Γιατί μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικές αμφιταλαντεύσεις, σε εξτρέμ, και στην Ακροδεξιά και στην Αναρχία, ειδικά όταν υπάρχουν οικονομικές πιέσεις, κοινωνικές πιέσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο Trump προκάλεσε κάποια ακροδεξιά ένστικτα, όπως έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον φράχτη στον Έβρο, όταν πήγε εκεί ένα μηνα μετά από τα Τέμπη. Τότε είπα ότι θα αναμειχθώ στην πολιτική» εξήγησε μετέπειτα.
Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητά του στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε: «όταν αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος πρόεδρος, πίστευα ότι θα κερδίσω. Δεν άκουγα εναλλακτικές προτάσεις μέσα στο κόμμα»
«Δεν υπάρχει κανείς που να ''με έχει''. Πώς εμπνέεις Δημοκρατικά, το κάνεις ψηφιακά, αυτή είναι η νέα μετα-Δημοκρατία. Οι 150.000 που ψήφισαν έδειξαν ότι κάτι έλειπε από την καθημερινότητά τους. Είμαι εδώ μεταπολιτικά, μεταδημοκρατικά, όπως θέλετε πείτε το, για να προσφέρω στον τόπο μου» συμπλήρωσε.


Στην Κεντρική Επιτροπή είπα ότι δεν θα αφήσω να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

«Την προηγούμενη εβδομάδα, μου φαίνεται σα να πέρασε ένας αιώνας από τότε, δεν αισθάνομαι ότι ήμουν ο εαυτός μου στην Κεντρική Επιτροπή. Είπα όμως ότι δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης τοποθετούμενος για τις θυελλώδεις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε στην τοποθέτησή του ότι η εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι δεν ήταν σωστή η εσωκομματική λειτουργία του. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια κοινωνική γείωση και ανοικτούς ορίζοντες με τα νέα στελέχη θα μπορούσε να είχε εκλεγεί κάποιος άλλος στη θέση μου ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δική του βούληση είναι να αλλάξουν οι κομματικές δομές.
«Οφείλουμε να ανασυνταχθούμε και να προσφέρουμε στον κόσμο. Η παντοκρατορία Μητσοτάκη με το 40% δεν μπορεί να είναι ανεκτή γιατί η καθημερινότητα του πολίτη είναι πολύ δύσκολη» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης με ευθείες βολές προς τον πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης