Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν κάνω πίσω για το φορολογικό νομοσχέδιο - Στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Trump ή Grillo

Μητσοτάκης: Δεν κάνω πίσω για το φορολογικό νομοσχέδιο - Στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Trump ή Grillo
«Η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να αναλάβει το κόστος» του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, επεσήμανε ο πρωθυπουργός από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ
Προεδρεύοντος του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για την εκλογή του νέου γραμματέα του οργάνου, που όπως αναμενόταν, έφερε την ανάδειξη της Μαρίας Συρεγγέλα στη θέση.
Στην εναρκτήρια τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός στάθηκε στη νίκη της ΝΔ με 41% στις εθνικές εκλογές, ξεκαθάρισε πάντως ότι αυτό δεν επιτρέπει φαινόμενα αλαζονείας και δεν αποτελεί «λευκή επιταγή», καθώς, όπως είπε, το «πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε».
«Επόμενο ορόσημό μας είναι οι ευρωεκλογές» προανήγγειλε.
«Στην πρώτη τετραετία εστιάσαμε στην επούλωση των πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.
«Το έργο μας πλέον είναι δυσκολότερο» συνέχισε.
«Έχουμε πλέον την πολιτική βούληση και το σθένος να δώσουμε τον αγώνα. Αλλά, κυρίως, την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Το 41% δεν ισοδυναμεί με λευκή επιταγή, αλλά με μεγάλη ευθύνη. Το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές. Ο λόγος μας πρέπει να είναι σαφής, ουσιαστικός, αλλά κυρίως μετρημένος».

«Ίσως ξεβολέψουμε κάποιους με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο»

Εν συνεχεία, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, κυρίως υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ενώ στάθηκε στο πρόσφατο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, ύψους 352 εκατ. ευρώ, για 2,3 εκατ. δικαιούχους, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Ααναφέρθηκε στα ζητήματα της φοροδιαφυγής και των ενεργειών για την καταπολέμησή της, που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
«Το νομοσχέδιο προβλέπει ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών» επεσήμανε.
«Δεν γίνεται το 85% να δηλώνει εισόδημα μικρότερο των 10.000 ευρώ ή να δηλώνει λιγότερα ο εργοδότης από τον εργαζόμενο».
«Δεν είναι μία οριζόντια ρύθμιση. Είναι μία παρέμβαση βαθιά δίκαιη. Είναι μία παρέμβαση που δεν θα υποχωρήσουμε. Είναι μεταρρυθμίσεις που ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ευνοήσουν τους πολλούς. Και αν υπάρχει κόστος, η κυβέρνηση δεν θα διστάζει να το αναλάβει» προσέθεσε.
Επιπλέον, υπενθύμισε την στρατηγική της κυβέρνησης για ελέγχους στην αγορά - «η χώρα μας δεν θα γίνει μπανανία» επανέλαβε.
Προανήγγειλε ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των πλημμυρών, που θα «ενσωματώνει» τα διδάγματα από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία.

«Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν να πέσει σαν ώριμο φρούτο ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σχολιάζοντας τις θυελλώδεις εξελίξεις στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ τόνισε με νόημα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Trump ή Beppe Grillo», ενώ στάθηκε και στην εσωκομματική αντιπαράθεση στην Κουμουνδούρου για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, κάνοντας λόγο για... μαξιλαροπόλεμο.
Στο ΠΑΣΟΚ, συνέχισε, περιμένουν να πέσει σαν ώριμο φρούτο ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάρουν τους ψηφοφόρους τους.
«Αλλά εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι κάνουν και σας ζητάω να μην μιλάτε για την αντίπερα όχθη, αλλά για τα προβλήματα του κόσμου. Έχουμε μπροστά μας μιας μάχη στις ευρωεκλογές και το μοναδικό σύνθημα είναι η ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ».
Παρουσιάζοντας, δε, τη Μαρία Συρεγγέλα ως την επόμενη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, την προσφωνησε με την κωδική φράση ... «έλα Συρεγγέλα, αλλά όχι με φόρα».
Την τελευταία φορά που ακούστηκε αυτό, δεν πήγε και πολύ καλά, σχολίασε με νόημα, παραπέμποντας στο προεκλογικό «πρόεδρε, έλα με φόρα», με το οποίο είχε καλέσει προεκλογικά στο βήμα η Πόπη Τσαπανίδου τον Αλέξη Τσίπρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης