Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διάσπαση προ των πυλών στον ΣΥΡΙΖΑ - Τσακαλώτος: Εφικτή και επιθυμητή μια Κ.Ο. με τους 6+6

Διάσπαση προ των πυλών στον ΣΥΡΙΖΑ - Τσακαλώτος: Εφικτή και επιθυμητή μια Κ.Ο. με τους 6+6
Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για την πιθανότητα συγκρότησης νέας ΚΟ με την αποχώρηση των 6+6 τοποθετήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης τονίζουν πηγές κοντά στους 6+6 οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι για αποχώρηση από το κόμμα μετά την 9ωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη της Κυριακής.
Παράλληλα, για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για την πιθανότητα συγκρότησης νέας ΚΟ με την αποχώρηση των 6+6 τοποθετήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι υπάρχει «μια μεγάλη κινητικότητα», ενώ εξήγησε ότι «υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που τον απασχολεί τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά. «Άνθρωποι που έχουν αγωνία για τη ριζοσπαστική ενωτική αριστερά, άνθρωποι που θέλουν να συζητήσουν, που θέλουν να πούνε την άποψή τους, που θέλουν να ακούσουν». Επισήμανε ότι «μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις».
Σχετικά με τη δημιουργία νέου φορέα ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου», είπε στη συνέχεια.
Πρόσθεσε πως: «Θέλει σοβαρά βήματα, με σκέψη, με διαβούλευση, με συζήτηση, αλλά συγχρόνως, για να το πω και από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο».
Σε ερώτηση για ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές τόνισε: «Θα τα δούμε αυτά σιγά σιγά. Κάθε βήμα στην ώρα του, θέλει συζήτηση και όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές που φεύγουνε και στα στελέχη με την ευρύτερη κοινωνία, με ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική».

Αλαζόνας ο Κασσελάκης: Αποστάσεις από Πολάκη, αιχμές σε Τσίπρα, «άκυρο» σε Βαρουφάκη - Το μήνυμα σε Αχτσιόγλου


Με αλαζονική διάθεση εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη «Ώρα του προέδρου» από το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Πιο αναλυτικά, ο κ. Κασσελάκης:
  1. Επεσήμανε πολλές φορές ότι «είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης»
  2. Αναφέρθηκε στο εαυτό του χρησιμοποιώντας το γ' ενικό πρόσωπο
  3. Εμφανίστηκε σίγουρος ότι σε τέσσερα χρόνια θα είναι κυβέρνηση
  4. Άφησε αιχμές για την περίοδο προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία
  5. Έριξε «άκυρο» στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο -όπως είπε- δεν θα έκανε υπουργό Οικονομικών… σε μια δήλωση, όμως, που αμφισβητεί ευθέως τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.
  6. Τήρησε αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη για την κόντρα με τη Σία Αναγνωστοπούλου. Για την ιστορία επισημαίνεται ότι ο… αψύς κρητικός είναι από τα λίγα πρόσωπα που στήριξαν ανοιχτά το κ. Κασσελάκη στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα Διεμήνυσε στον Έφη Αχτσιόγλου ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχαν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα».
  7. Καυχήθηκε για την τηλεθέαση της συνέντευξης του στον Νίκο Χατζηνικολάου με αφορμή το γεγονός ότι ο Ant1 την έδειξε σε επανάληψη κάτι που -όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- «δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει αυτό, τα τελευταία χρόνια».
Kasselakis1.jpg
Το... καρφί στον Παύλο Πολάκη
 
Ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «δεν ήταν χρήσιμο, δεν βοήθησε αυτό που είπε» για τη Σία Αναγνωστοπούλου, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ «είναι ένας πολύ παραγωγικός άνθρωπος».
Αναφερθείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον «πόλεμο» εντυπώσεων που επικρατεί, «γενικά, υπάρχει ένα κύμα στα κοινωνικά δίκτυα που είναι τοξικό, πολλές φορές είναι υπέρ μου θεωρητικά, αλλά δεν με εκφράζει», ανέφερε.

Σίγουρος για νίκη στις επόμενες εκλογές

«Είμαι σίγουρος ότι σε 4 χρόνια θα είμαστε κυβέρνηση. Θα αναδείξουμε αριστερό, προοδευτικό κόσμο που θα αισθανθεί ότι έχει ασπίδα προστασίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν χρωστάμε ευρώ σε κανένα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να φέρουμε μία πιο δίκαιη κοινωνία στο προσκήνιο. Τον κόσμο τον έχουνε ξεχάσει. Μου λένε "πώς και από εδώ;" στις περιοδείες μου. Είμαι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να είμαστε εδώ».

Το… άκυρο στον Γιάνη Βαρουφάκη

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς για το τι θα έκανε το 2015, απάντησε: «Δεν θα είχα τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών».
Στον αντίποδα, με ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25, επισημαίνει ότι η «δήλωση Κασσελάκη, περί λάθους Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη, απλά επιβεβαιώνει ότι θα υπέγραφε από την αρχή τα μνημόνια». Και καταλήγει με δηκτικό τρόπο: «Ευτυχώς, ο κ. Κασσελάκης δεν θα έχει την ευκαιρία να υπουργοποιήσει ποτέ κανέναν».

Το μήνυμα στην Έφη Αχτσιόγλου

«Εγώ έτεινα χείρα φιλίας και στον κ. Τσακαλώτο και σε όλους» είπε ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στην Έφη Αχτσιόγλου, συμπληρώνοντας πως «εγώ σέβομαι το κόμμα πάρα πολύ γιατί ευθυγραμμίστηκα με αυτό», καθώς «εάν εγώ δεν σεβόμουν το κόμμα δεν θα σεβόμουν τον Αλέξη Τσίπρα», συνέχισε.
Ωστόσο, «ακριβώς εξαιτίας αυτό του σεβασμού, από την πρώτη στιγμή προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη Βουλή και της πρότεινα όποια θέση ήθελε» εξήγησε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «μα, θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχθεί την πρότασή μου. Λέω ελάτε να είστε ηγετική ομάδα, ήσασταν η πρώτη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα, βασίζομαι σε αυτήν την ομάδα» περιέγραψε, για να απευθύνει καθαρό μήνυμα προς τα στελέχη της νέας γενιάς του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχαν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα».

Αιχμές περί αξιοπιστίας

Εν τω μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης άφησε αιχμές για την προηγούμενη περίοδο στο ΣΥΡΙΖΑ και τον προκάτοχό του, καθώς έκανε λόγο για «βουβαμάρα στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ» σε αντιδιαστολή με την κατάσταση που επικρατεί τώρα, «σε σχέση με τη βουβαμάρα που εκδηλώθηκε με ποσοστό 17%-18%» στις εθνικές εκλογές, όπως είπε.
Στο πλαίσιο αυτό, απέδωσε το 41% που έλαβε η ΝΔ στις περασμένες εκλογές, στο «γιατί εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους στην αποχή», όπως είπε. Ακόμη, «να είμαστε αντικειμενικοί» σημείωσε, λέγοντας πως αντικειμενικό μέγεθος είναι η Στατιστική, σύμφωνα με την οποία το 2023 σε σχέση με το 2019 η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της, το ΠΑΣΟΚ αύξησε ποσοστά του, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τα μείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, αιτία αυτού ήταν η «απογοήτευση σε εμάς ότι δεν ήμασταν αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση».

Οι αναφορές Κασσελάκη στον… Κασσελάκη

Πάντως, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε πολλές φορές στον εαυτό του, υπογράμμισε ότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ αναφέρθηκε στον ίδιο μιλώντας στο γ' εθνικό πρόσωπο. «Η ανθρωπιά, που δείχνω είναι πηγαία, ειλικρινής. Κι αυτό που έχει εκπλήξει θετικά τον κόσμο είναι το πως είναι δυνατόν αυτό το παιδί που είναι από την Αμερική, απόδημος, να είναι… Αυτός είμαι! Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου» είπε χαρακτηριστικά.
«Ξέρεις τι σκέφτομαι; Τις επιθέσεις που δέχομαι από όλα τα ΜΜΕ από τόσο κόσμο κάθε μέρα, σκέφτομαι το εξής: Ποιον έχω πειράξει εγώ σε αυτή τη χώρα; Ποιον έχει πειράξει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Ελλάδα; Ποιον; Κανέναν» επεσήμανε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης