Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Αν αποχωρήσει η ομάδα Αχτσιόγλου, να δώσει τις έδρες της

Π. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Αν αποχωρήσει η ομάδα Αχτσιόγλου, να δώσει τις έδρες της
Πρέπει να σταματήσει αυτός ο βούρκος της εσωστρέφειας είπε ο κ.Παππάς
Την θέση πως εάν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, θα πρέπει οι βουλευτές που συντάσσονται με αυτήν, να παραδώσουν τις έδρες τους υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Παππάς, ο οποίος υπογράμμισε πως «αυτό το σίριαλ της εσωστρέφειας, αυτός ο βούρκος της εσωστρέφειας, πρέπει να τελειώνει εδώ».
«Θα πω αυτό που είπε και ο πρόεδρος του κόμματός μας, ο οποίος κάλεσε όλους τους βουλευτές του, κάλεσε όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, να συμμετέχουν στην ουσία στην προσπάθεια για την οποία εκλέχτηκαν.
Εκλέχτηκαν όλοι οι συνάδελφοι μας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.
Αυτή τη στιγμή αρχηγός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ακριβώς για να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμά μας στους πολίτες των νομών τους.
Αυτό πρέπει να κάνουμε.
Όντως, με προσβάλλει το γεγονός ότι ασχολούμαστε με μία διαδικασία, η οποία και δεν είναι θεσμοθετημένη στο κόμμα και δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της και πρέπει να ασχολούμαστε με διαρροές.
Πραγματικά δεν είναι αυτή η λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας.
Νομίζω ότι πρέπει να τελειώνουμε χθες» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Παππάς, αναφέροντας πως «η κοινωνία ζητά ένα κόμμα που να είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες της».

Οι έδρες ανήκουν στο κόμμα

Ερωτηθείς αν πράγματι είναι αποστάτες όσοι αποφασίσουν να αποχωρήσουν από το κόμμα, όπως έχει ήδη πει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Παππάς σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι ένα κόμμα το οποίο «έχει ένα καταστατικό το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε μόνο όταν και όπως μας βολεύει».
«Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι οι έδρες των βουλευτών οι οποίοι εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στο κόμμα.
Το ίδιο προβλέπει και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο έχουμε υπογράψει ο κάθε υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα.
Οπότε θεωρώ ότι κατ’ εφαρμογή του καταστατικού και αν, εγώ ελπίζω να μη συμβεί αυτό, κάποιος από τους συναδέλφους βουλευτές επιλέξει να μη συνεχίσει σε αυτή τη διαδικασία, θεωρώ ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα του, όπως είπε και ο πρόεδρος μας.
Είναι ηθικό και είναι ζήτημα τήρησης κανόνων.
Και νομίζω, αν και εγώ πάλι θέλω να πω ότι δεν το πιστεύω, θα αποκαλύψει και τις πραγματικές προθέσεις όσων και αν κάποιοι το κάνουν αυτό το πράγμα» τόνισε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης