Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σίγουρες οι αλλαγές σε Μαξίμου και κυβέρνηση από το νέο έτος... με αποχώρηση Μπρατάκου - Όλο το παρασκήνιο μόνο στο ΒΝ

Σίγουρες οι αλλαγές σε Μαξίμου και κυβέρνηση από το νέο έτος... με αποχώρηση Μπρατάκου - Όλο το παρασκήνιο μόνο στο ΒΝ
Ο Γιάννης Μπρατάκος, λοιπόν, θέλει να επιστρέψει στο ΕΒΕΑ και θέλει να μην έχει τόσο κρίσιμο ρόλο στην κυβέρνηση
Αλλαγές στο σύνολο της κυβέρνησης αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου θα δούμε τον επόμενο χρόνο.
Ήδη πρώτοι ως ΒΝ σας είχαμε ενημερώσει ότι ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος θέλει να τερματίσει τα κυβερνητικά του καθήκοντα μετά τις ευρωεκλογές- και εφόσον έχουμε μία καθαρή νίκη της ΝΔ. (Αλλαγές στο Μαξίμου - Σκέψεις για αποχώρηση Μπρατάκου μετά τις ευρωεκλογές – Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή Δημητριάδη; (bankingnews.gr))
Ο Γιάννης Μπρατάκος, λοιπόν, θέλει να επιστρέψει στο ΕΒΕΑ και θέλει να μην έχει τόσο κρίσιμο ρόλο στην κυβέρνηση.
Ασχολείται με θέματα που έχουν να κάνουν από νομοθετικό έργο μέχρι συναντήσεις με εκδότες. Και όσον να είναι δεν μπορεί να ισορροπήσει όπως το έκανε καλά ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Αυτό είναι μία κοινά αποδεκτή άποψη.

Γιατί θέλει να φύγει ο Μπρατάκος

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με καλές πηγές του ΒΝ, κάποιοι στην κυβέρνηση τού έχουν χρεώσει κάποιες ήττες στις αυτοδιοικητικές εκλογές διότι και αυτός έπαιξε ένα ρόλο στις επιλογές περιφερειαρχών και δημάρχων.
Από εκεί που ήταν ένας επιχειρηματίας με θεσμικό ρόλο στο Επιμελητήριο ξαφνικά βρέθηκε να απολογείται σε στελέχη.
Εντάξει είναι και εκείνος ένα δηλωμένο στέλεχος της ΝΔ αλλά είναι σίγουρο ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την επαγγελματική του ιδιότητα.
Επίσης, έχει μπει και σε μία άλλη ρότα στα προσωπικά του, θα ήθελε να μην τα συνδέει διότι έχει ξεκινήσει ένα νέο σοβαρό κεφάλαιο στη ζωή του και θέλει να το κρατήσει.
Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει τα παραπάνω και θέλει να τα συνδέσει με ευρύτερες αλλαγές στον κυβερνητικό σχήμα.
Όμως, αυτές πρέπει να γίνουν πριν τις ευρωεκλογές διότι η κυβέρνηση δεν αποδίδει και τόσο αποτελεσματικά από την αρχή της θητείας της.
Δεν θα έχουμε μεγάλες και δομικές αλλαγές.
Μιλάμε για το πολύ 4-5 αλλαγές και ίσως δούμε να γίνονται αλλαγές και σε πρόσωπα που δεν περιμένουμε.

Ποιοι θα βρεθούν στο στόχαστρο των αλλαγών

Στο επίκεντρο των αλλαγών, οι πρώτες εκτιμήσεις λένε, ότι θα βρεθούν πρόσωπα όπως ο Βασίλης Κικίλιας, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ίσως ο Δημήτρης Καιρίδης και κάποιες αλλαγές σε υπουργεία όχι και τόσο πρωτοκλασάτα και αυτά σε επίπεδο υφυπουργών.
Μέχρι τότε, όμως, κάποιοι αξιωματούχοι έχουν πάρει παράταση για να αποδείξουν την αξία τους.
Ενώ θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχει και μία σημαντική περίπτωση υπουργού (ακούγεται ο Παπαστεργίου) που θα αλλαχθεί – όχι γιατί δεν έχει κάνει καλή δουλειά- αλλά γιατί θα κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2024.

Νέος τρόπος εκλογής στις ευρωεκλογές – Σίγουρη η κατάτμηση σε περιφέρειες

Τέλος, στο ευρύτερο σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου είναι τέλος του χρόνου, αρχές του επόμενου να έχει ολοκληρωθεί και ο νέος τρόπος εκλογής των ευρωβουλευτών.
Όλα συγκλίνουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα καταλήξει στην κατάτμηση των περιφερειών – σε 5 ή 6 επιμέρους περιφέρειες- κάτι που δυσκολεύει τα μικρότερα κόμματα και ίσως εν τέλει να αυξήσει τον αριθμό των ευρωβουλευτών που θα εκλέξει η ΝΔ…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης