Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς - Γιαννούλης: Πανευρωπαϊκό για την Ελλάδα στον πληθωρισμό τροφίμων - Η κυβέρνηση αρνείται να τιθασεύσει την ακρίβεια

Παππάς - Γιαννούλης: Πανευρωπαϊκό για την Ελλάδα στον πληθωρισμό τροφίμων - Η κυβέρνηση αρνείται να τιθασεύσει την ακρίβεια
H κυβέρνηση «αρνείται να ελέγξει την αισχροκέρδεια, αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά τα εισοδήματα των πολιτών», τονίζουν Ν. Παππάς και Χρ. Γιαννούλης
«Οι τιμές των τροφίμων καλπάζουν. Η Ελλάδα κατέκτησε για τον Οκτώβριο την πανευρωπαϊκή κορυφή στον πληθωρισμό τροφίμων. Πρόκειται για ένα ακόμα "επίτευγμα" της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αρνείται να τιθασεύσει την ακρίβεια», τονίζουν σε κοινή δήλωση τους ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Ν. Παππάς και ο τομεάρχης Ανάπτυξης, Χρ. Γιαννούλης.
Όπως σημειώνουν, η κυβέρνηση «αρνείται να ελέγξει την αισχροκέρδεια, αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά τα εισοδήματα των πολιτών».
«Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι λύση δεν αποτελούν ούτε τα κουπόνια ούτε τα καλάθια, ούτε προφανώς η κατάργηση των προσφορών, που πρόσφατα σκαρφίστηκαν.
Η πολιτική των κυρίων Μητσοτάκη, Χατζηδάκη και Σκρέκα αντικατοπτρίζεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η επιλογή τους στις ζωές των νοικοκυριών», καταλήγουν.

Σποτ ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ακρίβειας

Το ζήτημα της ακρίβειας και του κόστους στέγασης θίγει με σποτ που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση να βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής.
Στο σποτ, στο κανάλι του iSYRIZA στο YouTube, περιλαμβάνονται δηλώσεις του πρωθυπουργού μεταξύ άλλων από επίσκεψη του σε σούπερ μάρκετ, ενώ αναφέρεται στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στο κόστος στέγασης και πως «το 27% του πληθυσμού της χώρας επωμίστηκε κόστος στέγασης άνω του 40% του διαθέσιμου εισοδήματος του» και πως «το αντίστοιχο ποσοστό πληθυσμού στη ζώνη του Ευρώ διαμορφώθηκε σε 9,4%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης