Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η «τριανδρία» του Αλέξη Τσίπρα οδηγεί στη νέα ηγετική ομάδα του Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ;

Η «τριανδρία» του Αλέξη Τσίπρα οδηγεί στη νέα ηγετική ομάδα του Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ;
Πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να πρότεινε στον κ. Κασσελάκη νέας ηγετικής ομάδας, που θα αντανακλά μετωπικά όλες τις υπάρχουσες τάσεις του κόμματος
Δεν σταματούν τις τελευταίες ώρες οι ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα να βρίσκεται εν αποσυνθέσει και την ενότητα να αποτελεί πια ζητούμενο.
Ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε μια ακόμα επίθεση φιλίας προς το στρατόπεδο Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για αξιόλογα στελέχη με γνώση και εμπειρία.
Ταυτόχρονα ο Στέφανος Κασσελάκης, απευθύνθηκε με σκληρές και φορτισμένες εκφράσεις σε όσους βουλευτές θέλουν να αποχωρήσουν από το κόμμα, μιλώντας ακόμα και για «αποστασία».
Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να πρότεινε στον κ. Κασσελάκη την δημιουργία ενός πολιτικού κέντρου, δηλαδή μίας ηγετικής task force, που θα συμπυκνώνει μετωπικά όλες τις υπάρχουσες τάσεις του κόμματος, αλλά και θα προσφέρει την τόσο απαραίτητη νομιμοποίηση στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.
Διόλου τυχαίες δεν ήταν, υπό αυτό το πρίσμα, οι συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού με τους Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που τοποθετείται εντός, εκτός κι επί ταυτά της Κουμουνδούρου, τον Νάσο Ηλιόπουλο, εξέχον στέλεχος της ομάδωσης 6+6, καθώς και το Διονύση Τεμπονέρα, η πλατφόρμα του οποίου αξιώνει έναν ρόλο «γέφυρας» ανάμεσα στους 6+6 και το περιβάλλον Κασσελάκη - αν και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής φαίνεται να συμμάχησε πρόσκαιρα με τους πρώτους.

Υπαρξιακό το δίλημμα για Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο και Τζανακόπουλο

Στον απόηχο των σχετικών παρασκηνιακών επαφών Τσίπρα για την ανάγκη ενότητας, η ομάδα 6+6 των Ηλιόπουλου, Αχτσιόγλου αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της τις επόμενες ώρες για το αν μένει ή φεύγει από το κόμμα.
Κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα υπαρξιακό πολιτικά  δίλημμα, το οποίο παραγάγει ασύμμετρες συνέπειες αφενός για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου για τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.
Πάντως, τόσο τα εν λόγω στελέχη, όσο και ένα μεγάλο μέρος της βάσης του κόμματος, φαίνεται να εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για την αποστροφή του Κασσελάκη περί «αποστατών», που στοχοποιούσε τους αποχωρήσαντες βουλευτές της Ομπρέλας.
Επιπλέον, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή φημολογία περί παραίτησης του Δημήτρη Τζανακόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα κι αν ο πρώην γραμματέας διέψευσε τις αναφορές περί οριστικής παραίτησης, μιλώντας για προβοκάτσια.
«Προβοκάτσια η είδηση ότι αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τις δημοσιογραφικές αναφορές που προήλθαν από τον ΣΚΑΙ.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι προχθες (15/11) παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Τζανακόπουλος, υπογράφοντας την διακήρυξη της κίνησης «Σκεψη-Δράση-Αριστερά» του Αριστείδη Μπαλτά και του Νίκου Τόσκα.
Αντώνης και Δημήτρης Τζανακόπουλος βρίσκονταν αμφότεροι στην κίνηση 6+6, επομένως οι αποφάσεις τους θεωρούνται από κάποιες εξόχως ενδεικτικές για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης