Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταποντίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα – Το χαμένο στοίχημα Τσίπρα, το νέο κόμμα που… ψάχνει αρχηγό και η εναλλακτική του Κόκκαλη

Καταποντίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα – Το χαμένο στοίχημα Τσίπρα, το νέο κόμμα που… ψάχνει αρχηγό και η εναλλακτική του Κόκκαλη
Είναι σίγουρο ότι ο Α. Τσίπρας δεν ήθελε να μπει στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου παρόλο που ήταν το μεγάλο φαβορί
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται και άλλο και αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαφορετικών τάσεων στο κόμμα που δεν αποδέχονται την αρχηγία Κασσελάκη.
Ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας που έχει αποφασίσει να μείνει μακριά από τα όσα διαδραματίζονται, είδε ότι η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άγνωστη λέξη.

Αποχωρούν στελέχη από όλες τις τοπικές

Ήδη έχουν φύγει στελέχη με ιστορία, έχουν αποχωρήσει στελέχη των τοπικών οργανώσεων ενώ λίγο πριν την έξοδο βρίσκονται και άλλες ομάδες στελεχών από όλο το φάσμα του κόμματος.
Από την ομάδα της Αχτσιόγλου, την ομάδα Τζανακόπουλου, πασοκογενείς αλλά και παλαιότερα στελέχη.

Τρέχει να προλάβει την διάσπαση

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας ότι φεύγουν δυνατά και έμπειρα στελέχη από το κόμμα π.χ Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Διονύσης Τεμπονέρας θέλησε να τους μιλήσει διότι καταλαβαίνει ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει και την δική του σφραγίδα.
Και σίγουρα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως αποτυπώνονται αυτή τη περίοδο έχουν και τη δική του συμβολή παρόλο που δεν έχει ανακατευτεί καθόλου.
Αλλά τα δεδομένα είναι αυτά…

Ο Τσίπρας έφερε, στήριξε και καθοδήγησε τον Κασελλάκη

Είναι σίγουρο ότι τον Στέφανο Κασσελάκη τον έφερε ο ίδιος και τον έβαλε στον ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Δεύτερον, τον στήριξε όλη η οικογένεια Τσίπρα.
Τρίτον, είναι σίγουρο ότι ο Α. Τσίπρας δεν ήθελε να μπει στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου παρόλο που ήταν το μεγάλο φαβορί και της έκοψε το δρόμο για την αρχηγία αφού στήριξε με όλες τις δυνάμεις του έναν άγνωστο.
Τέταρτον, συγκεκριμένες διαγραφές στο κόμμα ήθελε να τις κάνει και ο ίδιος ο Τσίπρας όπως π.χ ο Φίλη, ο Σκουρλέτης, ο Βίτσας, ο Δρίτσας κ.α. και σίγουρα χάρηκε.

Δεν πίστευε ότι θα έφευγαν από το κόμμα

Το λάθος του Τσίπρα είναι ότι νόμιζε ότι οι υπόλοιποι θα μείνουν… στα αυγά τους και δεν θα εξεγερθούν και έτσι θα τους ανάγκαζε να υποστηρίξουν την επιλογή του.
Όμως, εκεί ατύχησε και τώρα τρέχει να μαζέψει τα σπασμένα.
Τα δικά του σπασμένα.
Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να είναι ένα πρόσωπο άφθαρτο με αγνές προθέσεις, αλλά είναι παντελώς ασύμβατος με το χώρο που διάλεξε.
Δεν διαθέτει ιστορικές γνώσεις, δεν διαθέτει ηγετικά στοιχεία.
Κάποιος άλλος, παλαιότερος, θα μπορούσε όλους αυτούς να τους επιβληθεί.
Για παράδειγμα, αν στην θέση του Κασσελάκη βρισκόταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ή ο Διονύσης Τεμπονέρας κανένας από αυτούς δεν θα έφευγε.
Και όλοι, παρά την ήττα της αριστερής πτέρυγας θα ακολουθούσαν την γραμμή του νέου αρχηγού.
Αυτό που έχει εξεγείρει, δεν είναι μόνο ο Κασσελάκης σαν πρόσωπο, είναι ότι θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας τούς έχει «κοροϊδέψει» βάζοντας μπροστά στο κόμμα έναν «αχυράνθρωπό» του. Και τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας δρέπει τους καρπούς των πράξεων του. Eκτός, αν έχει άλλους σκοπούς, δηλαδή να επιστρέψει πίσω…

Σε ποια κόμματα θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Μην αμφιβάλετε καθόλου.
Ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πολυδιασπαστεί.
Θα έχουμε ένα βασικό κομμάτι των αποχωρούντων του ΣΥΡΙΖΑ (Ομπρέλα + λοιπές ομάδες) που θα βρουν ένα πρόσωπο να τούς εκπροσωπήσει.
Ή η Αχτσιόγλου ή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναλόγως τις προθέσεις του δεύτερου.
Το κόμμα αυτό θα αποκτήσει και δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα, ακολούθως θα κατέλθει στις ευρωεκλογές και θα είναι το πρώτο δυνατό τεστ για να δούμε τι ποσοστά θα πάρει. Μην φανταστείτε ότι μπορεί να χτυπήσει διψήφιο…

Η εναλλακτική του Κόκκαλη

Αρκετοί θα πάνε στο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, διότι οι Πράσινοι και γενικότερα η Οικολογία είναι κινήματα που συγκεντρώνουν και μη αριστερές δυνάμεις και ίσως αποτελέσει (το κόμμα) και την έκπληξη των ευρωεκλογών. Θα δούμε πασοκογενείς να ψάχνονται να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ ενώ μπορεί να δούμε στελέχη της Ομπρέλας να οδηγούνται στο ΚΚΕ – έτσι εξηγείται και η άνοδος του ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα. Τέλος, θα δούμε και άνοδο του ΠΑΣΟΚ και πτώση και άλλο του ΣΥΡΙΖΑ που ενδεχομένως να φτάσει και το 10-12%.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης