Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Κόκκαλης: Προσβλητικές οι αναφορές Κασσελάκη για 5η φάλαγγα - Έρχεται αναδιάταξη στα αριστερά της ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές

Π. Κόκκαλης: Προσβλητικές οι αναφορές Κασσελάκη για 5η φάλαγγα - Έρχεται αναδιάταξη στα αριστερά της ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές
«Πολιτικό κένό στα αριστερά της ΝΔ» βλέπει ο Πέτρος Κόκκαλης μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η ηγετική θέση δεν είναι μέσα στην δική μου πολιτική κουλτούρα. Υπηρετώ 15 χρόνια τώρα την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής. Θα συνεχίσω να το κάνω (…) Βλέπω ένα πολιτικό κένό στα αριστερά της ΝΔ. Εκεί πρέπει να επανατοποθετηθούν οι βάσεις, μετά από τις Ευρωεκλογές», επισήμανε ο Πέτρος Κόκκαλης στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επίλογος», αναφερόμενος στα πολιτικά του σχέδια, λίγο μετά από την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απόφαση που ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (16/11).
«Ένα πράσινο κόμμα είναι οπωσδήποτε κάτι που έχω στο μυαλό μου» είπε ακόμα.
Για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω με τον τρόπο για τον οποίο εξελέγην, για τον οποίο είχα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που με ψήφισαν (…)
«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως στο ευρωκοινοβούλιο τα πράγματα προχωρούν (…) Δεν μπορώ να φανταστώ τι πιο βασικό υπήρχε που κράτησε δύο ώρες την καθυστέρηση στην Επιτροπή. Να σεβόμαστε λίγο τη διαδικασία (…) Βρέθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ για να μιλήσω για τους τότε στόχους από τον τότε πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, μια πρόταση τιμητική (…) Στην Ευρώπη Αριστερά και Πράσινοι είναι μια στιβαρή συμμαχία (…) Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ».
Ενώ πρόσθεσε: «Στη νέα διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρά η έννοια “κλιματική κρίση” (…) Ήταν προσβλητικές οι αναφορές περί “5ης Φάλαγγας”».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης