Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύπρος: Έρευνα για τον Νίκο Αναστασιάδη μετά τις καταγγελίες στο βιβλίο «Κράτος Μαφία»

Κύπρος: Έρευνα για τον Νίκο Αναστασιάδη μετά τις καταγγελίες στο βιβλίο «Κράτος Μαφία»
Η Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς αποφάσισε να διερευνήσει όσα καταγράφονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη

Η Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς αποφάσισε να διερευνήσει όσα καταγράφονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία» και τις καταγγελίες για διαφθορά που αποκαλύπτονται για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου Μακάριος Δρουσιώτης αναφέρει ότι την ερχόμενη Πέμπτη 23 Νοεμβρίου θα γίνει η πρώτη συνάντησή του με την Αρχή Κατά της Διαφθοράς για την έρευνα για το «Κράτος Μαφία».
Σε επικοινωνία της «Καθημερινής Κύπρου» με τον επίτροπο Διαφάνειας της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς Χάρη Πογιατζή, μας αναφέρθηκε ότι έγινε μελέτη του βιβλίου «Κράτος Μαφία».
Η συνάντηση που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται πολύωρη, αφού θα εξεταστούν σε βάθος τα όσα καταγράφει στο βιβλίο του ο κ. Δρουσιώτης.
Όπως επισήμανε ο κ, Πογιατζής, η δυσκολία στην παρούσα φάση είναι τα άτομα που θα αναλάβουν την έρευνα, αφού ένα άτομο από την Ελλάδα που έχει προσεγγιστεί έχει απαντήσει αρνητικά.
Το ενδεχόμενο το βιβλίο να μεταφραστεί στα αγγλικά ίσως λύσει τα χέρια της Αρχής, αφού θα μπορεί να προσεγγίσει και αγγλόφωνους ερευνητές.

Καθυστέρησε η έρευνα;

Σε ερώτηση κατά πόσο υπήρξε καθυστέρηση στη διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος, ο πρόεδρος της Αρχής είπε ότι υπήρχε μεγάλος όγκος καταγγελιών και γίνεται ιεράρχηση, ενώ τη χρονική περίοδο που έγινε η καταγγελία δεν είχαν ξεκαθαρίσει και αλλά θέματα για την Αρχή, όπως οι κανονισμοί λειτουργίας.
Η μελέτη του βιβλίου πήρε πολύ χρόνο ώστε να εντοπιστούν σημεία που χρήζουν διερεύνησης. Σχετικά με το αν έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα για ολοκλήρωση της έρευνας, ο κ. Πογιατζής είπε ότι χρειάζεται χρόνος αφού εμπλέκονται πολλά πρόσωπα, που κάποια απ' αυτά βρίσκονται στο εξωτερικό και μελέτη εγγράφων που κατέχει ο συγγραφέας.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από έναν χρόνο περίπου, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης με επιστολή του στην Επιτροπή τόνιζε την ανάγκη για διερεύνηση όσων αποκαλύπτονται. Μετά και τη δημοσιοποίηση της επιστολής, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε εκφράσει την ικανοποίησή του «γιατί η καταγγελία προς την Αρχή θα δώσει την ευκαιρία να διερευνηθούν οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί και τα ψεύδη ενός τρίτου που, δυστυχώς, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν τον κ. Μαυρογιάννη στη συγκεκριμένη καταγγελία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης