Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ: Ασφυκτικές πιέσεις στον Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισεκ. ευρώ - Ο Γ. Τσίπρας… προειδοποιεί

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ: Ασφυκτικές πιέσεις στον Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισεκ. ευρώ - Ο Γ. Τσίπρας… προειδοποιεί
O Στέφανος Κασσελάκης ήδη έχει λάβει το μήνυμα και η κριτική του είναι λιγότερο οξεία ενώ τείνει χείρα φιλίας σε πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος
Έντονες πιέσεις ασκήθηκαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη να χαμηλώσει τους τόνους σχετικά με πολιτικές επιλογές της προηγούμενης ηγεσίας του κόμματος, όπως αυτή της δημιουργίας του μαξιλαριού των 37 δισεκ. ευρώ.
Ο κ. Κασσελάκης ήδη έχει λάβει το μήνυμα και η κριτική του είναι λιγότερο οξεία ενώ τείνει χείρα φιλίας σε πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τετάρτης ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από πρωτοβουλία του νυν προέδρου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος μετά τις τελευταίες ταραχώδεις εξελίξεις.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας φέρεται να στάθηκε στη συνεχόμενη ένταση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα στο κόμμα, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.
Όπως ξεκαθάρισε μάλιστα, η ενότητα μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Προειδοποιητικά μηνύματα

Εν τω μεταξύ ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας στέλνοντας σαφέστατα προειδοποιητικό μήνυμα στον Στέφανο Κασσελάκη χαρακτήρισε το μαξιλάρι αναγκαίο για να γίνει μια εξαιρετικά επιτυχής ρύθμιση του χρέους».
«Το μαξιλάρι ήταν αναγκαίο και αν γίνει μια εξαιρετικά επιτυχής ρύθμιση του χρέους, που μας έδωσε έναν καθαρό διάδρομο μέχρι το 2032. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Το δεύτερο είναι ότι ήμασταν η πρώτη κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση που, για μια επόμενη κυβέρνηση, όχι για εμάς, αφήσαμε γεμάτα ταμεία.
Και το τρίτο ότι προφανώς προηγήθηκε μια χρηστή διαχείριση και αυτό ισχύει στο ακέραιο», σημείωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
«Προφανώς και χρειαζόταν ένα μαξιλάρι για να γίνει η ρύθμιση και για ορισμένους άλλους λόγους.
Μετά, δηλαδή, για να αντιμετωπιστούν κάποιες χρηματοοικονομικές ανάγκες, όπως λέγονται, και όλες οι χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα, εξασφάλισαν ένα τέτοιο μαξιλάρι. Για το ύψος γίνεται συζήτηση, για το ύψος του μαξιλαριού και για τα μεν 24,1 δισεκατομμύρια που απέχουν 13 δισεκατομμύρια από τα 37 δισεκατομμύρια, η γνώμη τότε των οργανισμών που ασχολούνταν μαζί μας – την τότε Τρόικα – ήταν ότι είναι απολύτως επαρκές.
Για το δε σημερινό μαξιλάρι, αυτό που ακολούθησε ήταν 37 δισεκατομμύρια. Ο όρος που χρησιμοποιείται στην Ε.Ε. είναι ότι είναι όχι επαρκές, αλλά ευμέγεθες», επισήμανε ο Γιώργος Τσίπρας.
Όσο για το αν προηγούμενες οξείες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στρέφεται κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή του τέως επικεφαλής του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Καταρχάς, μην μπλέκουμε τον Αλέξη Τσίπρα σε καμία των περιπτώσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει ο ίδιος προσωπικά συγγνώμη για ό,τι αφορά σε ορισμένες πολιτικές που αφορούσαν στη μεσαία τάξη.
Και αν μιλάμε για πολιτικές που αφορούν στη μεσαία τάξη, μάλλον σχετίζεται και το μαξιλάρι. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, υπερασπιζόμενος το μαξιλάρι, έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι υπάρχει διχογνωμία γύρω από το ύψος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης