Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Είχα πει στον Τσίπρα ότι οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στον όλεθρο, όταν του ανακοίνωσα την παραίτησή μου

Κοντονής: Είχα πει στον Τσίπρα ότι οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στον όλεθρο, όταν του ανακοίνωσα την παραίτησή μου
Με αφορμή τον εσωκομματικό «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ο κ. Κοντονής ρωτήθηκε εάν και τότε, όταν παραιτήθηκε, υπήρχαν εσωκομματικές εντάσεις, τις οποίες κάλυπτε ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του
«Όταν ανακοίνωσα στον Αλέξη Τσίπρα, την παραίτησή μου, του είπα “οδηγείς το κόμμα στον όλεθρο”. Ελπίζω να το θυμάται», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής κατά την διάρκεια της εκπομπής «Evening Report» του One Channel με τον Μάνο Νιφλή.
Με αφορμή τον εσωκομματικό «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ο κ. Κοντονής ρωτήθηκε εάν και τότε, όταν παραιτήθηκε, υπήρχαν εσωκομματικές εντάσεις, τις οποίες κάλυπτε ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του.
«Είχα κάνει έκκληση στα μέλη του κόμματος, να μην συμμετάσχουν σε μία μάχη μηχανισμών. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Όταν ανακοίνωσα στον πρόεδρο του κόμματος, ως είχα υποχρέωση, πριν δημοσιοποιηθεί η παραίτησή μου από την Κ.Ε, γιατί η διαγραφή μου ακολούθησε 2 μέρες μετά, και με ρώτησε γιατί, του είπα το εξής, και ελπίζω να το θυμάται: “Διότι οδηγείς το κόμμα στον όλεθρο”» απάντησε ο πρώην υπουργός.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κοντονής είχε επιβεβαιώσει την παραίτησή του από την Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα αλλά και οι πολιτικές που εκφωνούνται δεν με βρίσκουν καθόλου σύμφωνο. Αλλά κυρίως όλη αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κόμματος με μία εσωκομματική πάλη, η οποία δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, των εργαζομένων και όλων όσων περιμένουν από το ΣΥΡΙΖΑ κάτι καλύτερο».
Σχετικά με τις νέες εσωκομματικές συγκρούσεις που σημειώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ο κ. Κοντονής επεσήμανε πως «αυτό το οποίο βλέπουμε, είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, και είναι η κληρονομιά του Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο έχει επιλέξει τον μεσσιανισμό, το ανώτερο στάδιο του αρχηγισμού, και πρόκειται για ένα κόμμα της αριστεράς».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης