Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγκούσης: Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ - Τεράστιο πρόβλημα αν υπάρξει ΚΟ με αποχωρήσαντες βουλευτές

Ραγκούσης: Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ - Τεράστιο πρόβλημα αν υπάρξει ΚΟ με αποχωρήσαντες βουλευτές
Ο Κασσελάκης θα βρίσκει συνέχεια μπροστά του τη δήλωση για το μαξιλάρι των 37 δισ ευρώ είπε ο κ.Ραγκούσης
Στον ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται εμφύλιος υποστήριξε ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος υπογράμμισε πως θα προκληθεί τεράστιο θέμα εάν υπάρξει Κοινοβουλευτική Ομάδα από βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ.Ραγκούσης είπε πως ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην υπάρξουν νέες αποχωρήσεις, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να υπάρξουν «δύο ΣΥΡΙΖΑ» στη Βουλή.
«Και μόνο να κάνει κανείς εικόνα στο Κοινοβούλιο από τη μια πλευρά να υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα με αξιωματική αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ και με πρόεδρο αυτή τη στιγμή τον κ. Φάμελλο, και από την άλλη να υπάρχει άλλη ΚΟ από στελέχη ταυτισμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ για τρία, τριάμισι χρόνια νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.
Γι’ αυτό και εγώ, προσωπικά προσπάθησα να μας προσγειώσω και να ζητήσω από τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην έχουμε αυτό το νέο κύκλο αποχωρήσεων που μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το σενάριο» επισήμανε ο κ.Ραγκούσης.
Όπως είπε, είναι αντικειμενική πραγματικότητα ότι είναι μικρό το χρονικό διάστημα για να κριθεί ο κ. Κασσελάκης.

Εμφύλιος

«Εγώ δε θα μασήσω τα λόγια μου, υπάρχει σε εξέλιξη εμφύλιος πόλεμος μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο ένα – ενάμισι μήνα.
Κάποιοι από εμάς επιλέξαμε να μην πάρουμε μέρος σε αυτόν τον εμφύλιο, και γι’ αυτό πχ μέχρι και τη συνεδρίαση της ΚΕ που αποχώρησε η «Ομπρέλα» δεν είχαμε δώσει καμία τηλεοπτική και ραδιοφωνική συνέντευξη» υπογράμμισε ο κ.Ραγκούσης, τονίζοντας ότι αυτός ο εμφύλιος πρέπει να σταματήσει πάση θυσία.
«Νομίζω ότι δε θα δικαιώσει, σε καμία περίπτωση αυτούς που τους περνούσε από το μυαλό η ιδέα ότι εάν φύγουν κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα είναι για καλό του ΣΥΡΙΖΑ.
Και δεν μιλάω μόνο για μεμονωμένες περιπτώσεις, μιλάω για ολόκληρες συλλογικότητες, ομάδες στελεχών ολόκληρες.
Αυτή η παρότρυνση «όποιος είναι να φύγει, να φύγει, ανοιχτή είναι η πόρτα, όποιος δε συμφωνεί να φύγει» τι απέπνεε;
Απέπνεε μια αντίληψη ότι αυτό μπορεί να είναι και για καλό του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν όμως αύριο βγουν οι δημοσκοπήσεις που το κόμμα θα είναι πολύ χειρότερα στην κρίση της κοινής γνώμης, τότε νομίζω ότι θα έχουν αναλάβει μεγάλη πολιτική ευθύνη αυτοί που εξώθησαν τα πράγματα προς τη διάσπαση» επισήμανε ο κ.Ραγκούσης.

Δεν μπορεί να ανοίγουμε θέμα «μαξιλαριού»

«Ο κ. Κασσελάκης έχει δίκιο όταν λέει ό,τι πρέπει να βγούμε από τη λογική της εσωστρέφειας, αλλά για να βγούμε από την κατάσταση της εσωστρέφειας, δεν μπορεί να ανοίγουμε θέμα μαξιλαριού στα καλά καθούμενα.
Αυτή τη δήλωση θα τη βρίσκει ο κ. Κασσελάκης συνέχεια μπροστά του καθώς αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κυβερνητικής επιτυχίας της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή θα τη βρίσκει συνέχεια μπροστά του πρέπει να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια ότι το μαξιλάρι οδήγησε στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και αυτό ήταν πραγματικά ένα τεράστιο επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα» είπε ο κ.Ραγκούσης.
Όσον αφορά τη δήλωση του κ.Κασσελάκη ότι παρέλαβε μια άρρωστη αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον παρέλαβε αξιωματική αντιπολίτευση «και εύχομαι όταν έρθει η ώρα, όποτε κρίνουν οι πολίτες, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να παραδώσει σίγουρα όχι μια πρώην αξιωματική αντιπολίτευση μονοψήφια αντιπολίτευση και πολιτικά νεκρή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης