Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Θέλουμε έναν νέο πολιτικό φορέα, δεν έχουμε καταλήξει στο όνομα - Περιμένουμε την Αχτσιόγλου

Βίτσας: Θέλουμε έναν νέο πολιτικό φορέα, δεν έχουμε καταλήξει στο όνομα - Περιμένουμε την Αχτσιόγλου
Θέλουμε να φτιαχτεί ένας πολιτικός χώρος που να έχει μέσα πέρα από το στοιχείο της ριζοσπαστικής αριστεράς, το στοιχείο της αριστερής οικολογίας, τα φεμινιστικά προγράμματα είπε ο κ.Βίτσας
Στην απόφαση να υπάρξει ένας νέος πολιτικός φορέας της ριζοσπαστικής Αριστεράς αναφέρθηκε ο Δ. Βίτσας, ο οποίος υπογράμμισε πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η ονομασία του.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ. Βίτσας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον το κόμμα που όλοι ήξεραν.
«Γενικά ο στόχος στηρίζεται στην εκτίμηση ότι στην παρούσα φάση υπάρχει ένα πολιτικό κενό το οποίο ως τώρα κάλυπτε ο ΣΥΡΙΖΑ με μία συγκεκριμένη πολιτική.
Έχει μετακινηθεί ο ΣΥΡΙΖA.
Τα δύο τελευταία συνθετικά του, δηλαδή ριζοσπαστική αριστερά έχουν αλλοιωθεί και αυτό είναι πραγματικότητα, οπότε ο κ. Μητσοτάκης «παίζει μπάλα» μόνος του».
Ο στόχος είναι αυτές οι διάσπαρτες ομάδες της ριζοσπαστικής αριστεράς, αρχής γενομένης από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπορούν να συνεργαστούν και να συνοδοιπορήσουν και σε σχέση με τις ευρωεκλογές τον Μάιο, έτσι ώστε να επιτύχουν πράγματα και για την χώρα μας – για αυτό και πολλά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για πατριωτική αριστερά, έναν όρο που δεν χρησιμοποιήσαμε, όχι γιατί είμαστε αντίθετοι προς τη λογική του πατριωτισμού.
Αντιθέτως, πάντοτε η αριστερά έδινε το αίμα της για την ελευθερία της χώρας.
Η προηγούμενη πολιτική με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα ήταν να βγει η χώρα από τα μνημόνια όρθια.
Βγήκε και ανοίχτηκε ένας διάδρομος χωρίς την πίεση των μνημονίων» επισήμανε ο κ.Βίτσας, αναφέροντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα που ξέραμε και αυτό δεν συνέβη μόνο με την εκλογή Κασσελάκη, έχει συμβεί νωρίτερα».

Δεν έχουμε καταλήξει στο όνομα

«Σαν όνομα δεν έχουμε καταλήξει.
Θέλουμε να φτιαχτεί ένας πολιτικός χώρος και έχουν πέσει στο τραπέζι πολλά ονόματα.
Δεν πρέπει να έχει μόνο ένα στοιχείο, το στοιχείο της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Σε αυτό πρέπει να προσθέσεις το στοιχείο της αριστερής οικολογίας, τα φεμινιστικά προγράμματα.
Να είναι ένας τίτλος μικρός και να κατανοείται εύκολα η πολιτική» τόνισε ο κ.Βίτσας, επισημαίνοντας πως «περιμένουμε η ομάδα Αχτσιόγλου να βγει από την μέγγενη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ».
«Η Έφη Αχτσιόγλου με έναν καλό αριθμό βουλευτών μπορεί να συνεργαστεί με εμάς όντας έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είμαστε κοντά στις απόψεις», υπογράμμισε ο κ.Βίτσας.

Για συνάντηση Τσίπρα – Σακελλαρίδη

Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση Τσίπρα – Σακκελαρίδη ο κ.Βίτσας είπε ότι «πρόκειται για δύο ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί πάρα πολύ στενά».
«Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ήταν εκπρόσωπος Τύπου στο Μαξίμου και έφυγε με μία πολύ σεμνή δήλωση το 2015 λέγοντας ότι οι πιέσεις που ασκούνται από την Τρόικα στην τότε ελληνική κυβέρνηση, είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορούσε να αντέξει.
Πρόκειται για άνθρωπο με εξαιρετικές ικανότητες και ό,τι έχει αποφασίσει ή είναι προς απόφαση, του εύχομαι να το επιτύχει.
Γίνεται η εμφάνιση Τσίπρα που σημαίνει ότι, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, αναλαμβάνει και πρωτοβουλίες.
Έτσι το ερμηνεύω, δεν ξέρω ποιον άλλον θα δει» ανέφερε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης