Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρ ομαδόν κατά Βορίδη στη Βουλή για τα Τέμπη - Φάμελλος: Δυστύχημα δημοκρατίας, Ανδρουλάκης: Με σοφιστείες εργαλειοποιεί το ΚΚΕ

Πυρ ομαδόν κατά Βορίδη στη Βουλή για τα Τέμπη - Φάμελλος: Δυστύχημα δημοκρατίας, Ανδρουλάκης: Με σοφιστείες εργαλειοποιεί το ΚΚΕ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «αποκαλυπτικό» εκ μέρους του Μάκη Βορίδη ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί το σύνολο των πτυχών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.
Μετά την κόντρα Παφίλη -Μάντζιου ακολούθησε αντιπαράθεση μεταξύ Μάκη Βορίδη, Σωκράτη Φάμελλου και Νίκου Ανδρουλάκη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «αποκαλυπτικό» εκ μέρους του Μάκη Βορίδη ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή.
«Δεν θέλουν να οδηγηθεί τίποτα σε Προανακριτική Επιτροπή για να καλύψουν τον κύριο υπεύθυνο και πρωταγωνιστή, τον κ. Καραμανλή», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης,
«Καταλαβαίνω τον άχαρο ρόλο του κ. Βορίδη να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά το γεγονός ότι ψηφίζετε μια εξεταστική επιτροπή που ξεκινά από το 1997 έως σήμερα, με αυτό το αιτιολογικό, σας κάνει να θέλετε την αλήθεια; Δε νομίζω. Την αλήθεια την θέλουν όσοι δίνουν βάρος στα πραγματικά γεγονότα, στην πραγματική έρευνα και όχι εκείνοι αξιοποιούν το λάθος του Κομμουνιστικού Κόμματος για να πετάξουν τη μπάλα των ευθυνών στην κερκίδα», είπε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο Mάκης Βορίδης τόνισε ότι ενώ η ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική απορρίπτει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική γιατί δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες. Πως το ξέρουμε; Γιατί αναγνώσαμε την πρόταση σας. Αλλά θα σας απαντήσουμε αναλυτικά κατά τη συζήτηση, είπε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας.
«Η κυβέρνηση ανέλαβε αμέσως την ευθύνη με την πολιτική πράξη παραίτησης του αρμοδίου υπουργού και όρισε επιτροπή διερεύνησης και το πόρισμα παραδοθεί με ταχύτητα. Με το που κατατεθεί η πρόταση του ΚΚΕ είπαμε κατευθείαν ναι χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν συμφωνούμε με το σκεπτικό αλλά συμφωνούμε με το αιτητικό. Αν πούμε ναι στην εξεταστική μας κατηγορείται για συγκάλυψη, αν λέγαμε όχι θα μας κατηγορούσατε για συγκάλυψη», πρόσθεσε.

Σ. Φάμελλος: Ο κ. Βορίδης εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό αναίρεσε τον λόγο για τον οποίοι είμαστε εδώ

«Ήρθε να μας πει ότι έχει βγάλει ετυμηγορία για το έγκλημα των Τεμπών. Μας είπε ότι δεν θα συνηγορήσουν για την προανακριτική και δεν θα λάβουν υπόψιν την ποινική κακουργηματική ευθύνη για τον κ. Καραμανλή όπως λέει η ευρωπαία εισαγγελέας, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε:
«Ο κ. Βορίδης δεν άκουσε γονείς, συγγενείς, την κοινωνία που ζητάει ευθύνες. Για όλα αυτά που είπαμε, ρουσφέτι σταθμάρχη , έλλειψη τηλεδιοίκησης, σύμβαση κ.α. Δεν πρέπει να αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες; Φαίνεται πως έχετε αποφασίσει τι θα γίνει. Είστε ένα δυστύχημα δημοκρατίας. Δεν φτάνει που παρακολουθείτε τα πάντα τώρα ξέρετε τι θα κάνει και η δικαιοσύνη», συνέχισε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:
Ο κ. Βορίδης μόλις τώρα ανακοίνωσε την προαποφασισμένη απόφαση της κυβέρνησης να συγκάλυψη μέσα σε διαδικασία της βουλής το έγκλημα των Τεμπών. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Ο κ. Βορίδης αποκάλυψε ότι η ΝΔ φοβάται την αλήθεια.

Ν. Ανδρουλάκης: Είμαστε συνηθισμένοι στις σοφιστείες του κ. Βορίδη

«Είμαστε συνηθισμένοι στις σοφιστείες του κ. Βορίδη. Καλώ το ΚΚΕ να αποσύρει την πρόταση του. Δεν θέλουν να πάμε σε Προανακριτική επιτροπή. Σας εργαλειοποιούν και σας χρησιμοποιούν», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας:
«Η προανακριτική μπορεί να διερευνήσει τα πάντα. Υπάρχει πόρισμα με συγκεκριμένα ονόματα. Λέμε ότι πρέπει να σταθούμε εκεί γιατί οτιδήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση και περιθώριο διαφυγής στη Νέα Δημοκρατία.
«H κυβέρνηση δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την Εξεταστική Επιτροπή. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά της», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης