Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη

Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αίτημα για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα Τέμπη
Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 15/11, στις 10:00 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Η Ολομέλεια, όπως αποφάσισε τη Δευτέρα 13/11 η Διάσκεψη των Προέδρων, θα καθορίσει τον χρόνο έναρξης της Εξεταστικής Επιτροπής και λήξης του χρόνου διερεύνησης της υπόθεσης.
Στην πρόταση που κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΚΚΕ  αναφέρεται πως είναι επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για να διερευνηθούν όλες οι πλευρές που σχετίζονται με το έγκλημα των Τεμπών, σε συνδυασμό και με την παράλληλη διερεύνηση από την ποινική Δικαιοσύνη, καθώς και τη μήνυση που έχει υποβληθεί από τους συγγενείς των θυμάτων, στην οποία περιέχονται σημαντικά στοιχεία».
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε αίτημα για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Μάλιστα, στο 20σέλιδο αίτημα που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Ανδρουλάκης, και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ζητείται η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για να διερευνήσει τυχόν ποινικά αδικήματα που έχουν τελεστεί κατά την θητεία των πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ, Κ. Καραμανλή και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρ. Σπίρτζη.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης