Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον ΟΠΕΚΑ η Ζαχαράκη: Μέγιστη προτεραιότητα η γρήγορη και δίκαιη κατανομή των επιδομάτων

Στον ΟΠΕΚΑ η Ζαχαράκη: Μέγιστη προτεραιότητα η γρήγορη και δίκαιη κατανομή των επιδομάτων
Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ παρέθεσε τα στοιχεία των επικείμενων προσλήψεων, που θα ολοκληρωθούν στις αρχές του νέου έτους και αφορούν 59 νέους υπαλλήλους
«Μέγιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η γρήγορη και δίκαιη κατανομή των επιδομάτων και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι συμπολίτες μας αξίζουν να έχουν ένα Κράτος, που θα είναι σύμμαχος στα προβλήματά τους και θα τους λύνει τα χέρια», δήλωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη,
Η κα Ζαχαράκη επισκέφτηκε τα γραφεία του ΟΠΕΚΑ, όπου είχε σύσκεψη με τον Διοικητή Κωνσταντίνο Γλούμη – Ατσαλάκη και την Υποδιοικήτρια Φαίη Καρποδίνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Κωνσταντίνος Γεώρμας, Γενικός Διευθυντής Παροχών και ο Γιάννης Μυλωνάκης αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και η Κυβέρνηση έχουν θέσει ως μέγιστη προτεραιότητα τη γρήγορη και δίκαιη κατανομή των επιδομάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι συμπολίτες μας αξίζουν να έχουν ένα Κράτος, που θα είναι σύμμαχος στα προβλήματά τους και θα τους λύνει τα χέρια. Στην εποχή που η χώρα μας κάνει άλματα στον τομέα της ψηφιοποίησης, είναι αυτονόητο ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου ο ΟΠΕΚΑ, ο βασικότερος εκφραστής της κοινωνικής μας πολιτικής, να γίνει κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, ώστε να απαλλαγεί από τη γραφειοκρατία και να μπορεί να λειτουργεί με τις πιο σύγχρονες και ευέλικτες διαδικασίες», δήλωσε η κα Ζαχαράκη.
Από την πλευρά του, ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ δήλωσε ότι «όλες οι προσπάθειες των υπαλλήλων του Οργανισμού και της Διοίκησης, με την αμέριστη αρωγή του Υπουργείου και της ίδιας της Υπουργού, θα συνεχιστούν αμείωτες, γιατί το έργο που υλοποιείται είναι εξαιρετικά σημαντικό για την απονομή των παροχών κοινωνικής προστασίας στη χώρα μας».
zah1.JPG
Η σύσκεψη

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η αναδιαμόρφωση του πλαισίου της κατανομής των επιδομάτων, ώστε να αποδίδονται στους πολίτες με έγκυρες και φιλικές διαδικασίες. Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, ως απαραίτητη προϋπόθεση τέθηκε η ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΟΠΕΚΑ, που έχει μπει ήδη σε εφαρμογή, με έργα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης και σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, αλλά και η ευρύτερη επανεξέταση όλου του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να απλοποιηθεί η υποβολή και η παρακολούθηση των αιτήσεων των πολιτών, που ταλαιπωρούνται σήμερα από χρονοβόρες διαδικασίες.
Επιπλέον, συζητήθηκε η σημασία της ενίσχυσης του Οργανισμού με μόνιμο προσωπικό και ιδιαίτερα με υπαλλήλους, οι οποίοι θα συνδράμουν στη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΠΕΚΑ, που θα τεθούν σε εφαρμογή.
Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ παρέθεσε τα στοιχεία των επικείμενων προσλήψεων, που θα ολοκληρωθούν στις αρχές του νέου έτους και αφορούν 59 νέους υπαλλήλους, καθώς και τη δημιουργία του νέου οργανογράμματος του Οργανισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες υπηρεσιακές ανάγκες και στην απλούστευση των διαδικασιών που είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί προς όφελος των πολιτών.
Στα θέματα της ατζέντας τέθηκαν πιθανές νέες πολιτικές από τον ΟΠΕΚΑ προς όφελος της νέας γενιάς. Ειδικότερα συζητήθηκε η εξέταση της δυνατότητας της περαιτέρω αξιοποίησης υπαρχόντων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας, προκειμένου να γίνει εφικτό να υλοποιηθούν νέα προγράμματα για τη νέα γενιά, όπως είναι τα παιδιά των αγροτικών οικογενειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης