Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκτός εαυτού ο Τζουμάκας φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος, απάτη και πρωτοφανή πολιτική κατάπτωση - Είναι ακέφαλο πτώμα

Εκτός εαυτού ο Τζουμάκας φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος, απάτη και πρωτοφανή πολιτική κατάπτωση - Είναι ακέφαλο πτώμα
Τις «μεθοδεύσεις» και τις «ίντριγκες» στον ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει ο Στέφανος Τζουμάκας
Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την Κυριακή (12/11/2023) και ο Στέφανος Τζουμάκας, ακολουθώντας το δρόμο ιστορικών στελεχών, όπως ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης.
Στην επιστολή του ο κ. Τζουμάκας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις από το προεδρείο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Στέφανος Τζουμάκας αναφέρει πως «η χθεσινή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ονομαστεί οτιδήποτε άλλο εκτός από Συνεδρίαση ΚΕ Προοδευτικού Κόμματος.
Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση.
Το θράσος και η απάτη ξεπέρασαν κάθε όριο στην ομιλία των εκπροσώπων των εναπομεινάντων.
Μεθοδεύσεις και ίντριγκες από το προεδρείο».

Ακέφαλο πτώμα

Αποτελεί όνειδος για την πολιτική και τη Δημοκρατία αυτό το ετερόκλητο συνονθύλευμα που οδηγείται σε μία Νέα Δεξιά και λεγόταν ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ», λέει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός στη μακροσκελή επιστολή αποχώρησής του.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά την αποχώρηση του Α. Τσίπρα είναι ακέφαλο πτώμα.
Ήταν η πρώτη πράξη για το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ», σημειώνει.
«Η προοδευτική παράταξη έχει προσφέρει στη χώρα. Ο αποχαιρετισμός δεν αφορά ένα τρέχον θέμα. Υπάρχει μία προσφορά αγώνων και με αυτή την έννοια ορισμένοι θρασύτατοι και μίλησαν με διατυπώσεις απαράδεκτες, που μπορούν όμως να αντιστραφούν. Ποιοι έφεραν μαθήματα από την Goldman Sachs στην Ελλάδα, ποιοι έφεραν μαθήματα από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δηλώνουν ότι από το χρηματιστήριο αυτό, από τον τζόγο έχουν περισσότερο πλούτο και δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψουν;» διερωτάται ο κ. Τζουμάκας.
Ακολούθως απηύθυνε έκκληση: «Θεωρώ ότι κάθε βουλευτής κάθε στέλεχος όλων των επιπέδων, κάθε μέλος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Αυτή η ομάδα δεν έφερε το θέμα του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών αλλά άρχισαν τα οργανωτικά. Γιατί αυτή η ομάδα δεν έχουν μάθει να μιλάνε πολιτικά, αυτό που θέλουν είναι να πάρουν ένα πόστο. Μας πήγε σε μία πολιτική ήττα και θα μας πάει και σε δεύτερη. Είναι θέμα που αφορά όλον τον προοδευτικό κόσμο και το κυριότερο αφορά τους καλόπιστους».
Κλείνοντας ανέφερε ότι «η χώρα είναι σε δύσκολη θέση, μπαίνει σε ύφεση, θα πάμε σε νέα λιτότητα ενώ η περιοχή μας είναι σε κρίση. Με αυτή την ομάδα υπάρχει θέμα ασφάλειας για την χώρα υπάρχει θέμα δημοκρατίας και Συντάγματος υπάρχει θέμα κοινωνίας και θέμα για την πολιτική και την δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης