Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τεμπονέρας: Η επόμενη μέρα θα μας βρει ξανά εντός του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπολιτευόμαστε τη ΝΔ

Τεμπονέρας: Η επόμενη μέρα θα μας βρει ξανά εντός του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπολιτευόμαστε τη ΝΔ
"O Στέφανος Κασσελάκης είναι ο αδιαμφισβήτητος πρόεδρος και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ", σύμφωνα με τον Δ. Τεμπονέρα
«Η επόμενη ημέρα θα μας βρει ξανά εντός του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπολιτευόμαστε τη ΝΔ, στην πορεία μας προς ένα Συνέδριο το οποίο θα βάλει τις βάσεις για ένα αριστερό, δημοκρατικό και προοδευτικό κόμμα. Αυτό είναι σαφές. Θα δώσουμε τη μάχη του Συνεδρίου για την πολιτική μας ταυτότητα και προοπτική», δήλωσε την Κυριακή 12/11 ο Δ. Τεμπονέρας, ο οποίος χθες (11/11) με την ομάδα του αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κ.Ε. μαζί με τις ομάδες της «Ομπρέλας» και της ‘Εφης Αχτσιόγλου.
Ο κ. Τεμπονέρας μιλώντας στο MEGA εξήγησε πως «έχουμε αποχωρήσει από μια διαδικασία διότι η πρόταση η οποία είναι στο τραπέζι περί δημοψηφίσματος, κατά την άποψή μας, είναι προβληματική. Στο σημείο που θα αποσυρθεί η πρόταση, θέλοντας να πιέσουμε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και να δώσουμε προοπτική και ενότητα, πιέζουμε με κάθε τρόπο προκειμένου να έχουμε ένα αποτέλεσμα».
Με αφορμή τις σημερινές εργασίες της ΚΕ, ο κ. Τεμπονέρας κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «να κάνει πίσω και να ανακαλέσει μια ενέργεια (δημοψήφισμα) η οποία είναι αχρείαστη και μπορεί να φέρει τον χώρο σε μια εσωστρέφεια αχρείαστη για το επόμενο διάστημα. Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούμε και να αντιπολιτευτούμε τη ΝΔ. Θεωρώ ότι θα επικρατήσει η σωφροσύνη και η πρόταση αυτή θα αποσυρθεί. Είμαι αισιόδοξος ότι η πρόταση αυτή θα φύγει από το τραπέζι». Πρόσθεσε πως «είναι ζήτημα σημερινής πολιτικής απόφασης της ΚΕ να αποσυρθεί η πρόταση για το δημοψήφισμα και από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να πάρει μια ηγετική πρωτοβουλία, να καλέσει όλες τις πλευρές και την επόμενη ημέρα συντεταγμένα και με ενότητα να δούμε πώς μπορούμε να απαντήσουμε στα προβλήματα του ελληνικού λαού».
Μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ «θα αποσύρει την πρότασή του, διότι είναι μια πρόταση που δημιουργεί μια αχρείαστη εσωστρέφεια, ένα κλίμα διχαστικό και δε συντάσσεται με τις συλλογικές συνεδριακές αποφάσεις. Μπροστά μας έχουμε μια πολύ σημαντική διαδικασία. Η ΚΕ καλείται να επικυρώσει τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο. Είναι ο ορισμός της επόμενης ημέρας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ».
Σύμφωνα με τον κ. Τεμπονέρα, υπάρχει η απόλυτη καταδίκη εκ μέρους του «όσον αφορά τις εκφράσεις οι οποίες έχουν ακουστεί τους τελευταίους μήνες για βαλτούς, φυτευτούς, βαρίδια και υπονομευτές».
Υπογράμμισε δε, ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο αδιαμφισβήτητος πρόεδρος και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και οφείλει να είναι ο εγγυητής της ενότητας και της επόμενης ημέρας», αλλά και πως η Επιτροπή Δεοντολογίας «είναι η μόνη αρμόδια που μπορεί να κάνει διαγραφές, όπως συλλογικά αποφασίσαμε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».
«Εγώ θεωρώ ότι η μάχη πρέπει να δοθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περιθώριο έκφρασης εντός του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα ρεύματα της Αριστεράς, άρα αυτή η μάχη μας αφορά όλους και πρέπει να δοθεί. Από εκεί και πέρα χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες ενότητας από όλες τις πλευρές και εμείς θα συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτήν», ανέφερε.
«Είμαι ξεκάθαροςκαι λέω ότι η επόμενη ημέρα θα μας βρει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να δίνουμε τη μάχη για τη Δημοκρατία και την Αριστερά. Πράγματι υπάρχουν εσωτερικά ζητήματα τα οποία θα τα απαντήσουμε σε μια διαδικασία την οποία έχουμε προσδιορίσει», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης