Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαμός στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Θέλουν να μας διαλύσουν, πριν φύγουν – Αποχώρησαν Αχτσιόγλου, Ομπρέλα και 85 μέλη

Χαμός στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης:  Θέλουν να μας διαλύσουν, πριν φύγουν –  Αποχώρησαν Αχτσιόγλου, Ομπρέλα και 85 μέλη
Αυστηρή προειδοποίηση Κασσελάκη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: Είναι η τελευταία φορά που οι εσωκομματικές διαδικασίες απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ - Έφυγαν από την ΚΕ Ομπρέλα, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και 110 μέλη
Σχετικά Άρθρα
(upd 6)  Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και η διάσπαση του κόμματος είναι πλέον ορατή. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακρίνεται από πρωτοφανή ένταση και αντιπαραθέσεις.
Στην ομιλία του, που άρχισε με καθυστέρηση δύο ωρών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης  έδωσε προθεσμία μια εβδομάδα στην Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει για τις διαγραφές των τεσσάρων στελεχών, (Φίλη, Σκουρλέτη, ο οποίος αποχώρησε, Βίτσα, Τζουμάκα)  αλλιώς θα γίνει δημοψήφισμα.
Οι εργασίες της ΚΕ δεν ξεκίνησαν στις 12:00, αλλά λίγο μετά τις 14:00, με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, εν μέσω αποδοκιμασίας και έντασης.
Μάλιστα, στη διάρκεια της ομιλία του προέδρου του κόμματος, αποχώρησε ο Δ. Βίτσας ενώ ο Νίκος Φίλης φώναζε «αίσχος».
Δεν έλειψαν οι διακοπές κατά την ομιλία του κ. Κσσελάκη από το βήμα, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας «άλλη η κουλτουρα της πολυφωνίας και άλλη της αυτοκτονίας» αλλά και προειδοποιώντας ότι είναι η τελευταία φορά που οι εσωκομματικές διαδικασίες απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ όσο ο ίδιος θα είναι πρόεδρος.

Αποχώρησαν από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου, Ομπρέλα και Τεμπονέρας

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η «Ομπρέλα» υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Διονύσης Τεμπονέρας.
Δεν έγινε αποδεκτό το κοινό τους αίτημα για ψηφοφορία επί της απόσυρσης του εσωκομματικού δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου από τη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έφυγαν 85 από τα 300 μέλη του κομματικού οργάνου.

Ψηφοφορία για το δημοψήφισμα ζήτησε ο Δ. Τεμπονέρας, πρόταση μομφής για το προεδρείο κατέθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος.
Ψηφοφορία για το κείμενο που κατέθεσε ζήτησε η Εφη Αχτσιόγλου.
Ο Διονύσης Τεμπονέρας παρενέβη ζητώντας να σταματήσει η συζήτηση επί παντός άλλου θέματος και να γίνει ψηφοφορία μόνο για το δημοψήφισμα.
Κατόπιν τούτου, ο Νάσος Ηλιόπουλος (ομάδα “6+6”) κατέθεσε πρόταση μομφής στο προεδρείο επειδή, όπως είπε, δεν κάνει καλά τη δουλειά του.
Νωρίτερα πήρε τον λόγο η Έφη Αχτσιόγλου ζητώντας να μπει σε ψηφοφορία το κείμενο που κατέθεσε η ομάδα της (“6+6”) πριν αρχίσει η συνεδρίαση, με κεντρικά αιτούμενα την ακύρωση των παραπομπών για τις τέσσερις διαγραφές και του αιτήματος Κασσελάκη για εσωκομματικό δημοψήφισμα.
Από την πλευρά της πλειοψηφίας δεν γίνεται δεκτό ούτε το ένα θέμα, ούτε το άλλο.
Η συνεδρίαση συνεχίζεται σε τεταμένο κλίμα καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευση κατήγγειλε ολόκληρη τη διαδικασία.

Κασσελάκης: Τελευταία φορά που οι εσωκομματικές διαδικασίες απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ - Διάσπαση εδώ και χρόνια

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε εδώ και χρόνια, τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην  εισαγωγική ομιλία του, σημειώνοντας πως ο Α. Τσίπρας δεν ήθελε να το παραδεχτεί.
Μάλιστα, σχολίασε πως μόνο αυτοί που ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελευταίο φεύγουν,  ενώ προειδοποίησε πως σήμερα είναι η τελευταία φορά που οι εσωκομματικές διαδικασίες απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως έχει 
ανάγκη τους συνοδοιπόρους.
Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης  κάλεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας να αποφασίσει για τις διαγραφές έως την επόμενη Παρασκευή, διαφορετικά θα γίνει εσωκομματικό δημοψήφισμα, καθώς παραμένει σταθερός σε αυτή του την απόφαση.
Ξεκίνησε την εισαγωγική του ομιλία
παρατηρώντας πως «ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω» και σημείωσε ότι «το 41% δεν είναι επειδή η ΝΔ έχει ικανοποιήσει τους Έλληνες πολίτες, αλλά γιατί εμείς χάσαμε 600.000 πολίτες στην αποχή επειδή δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ότι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη ζωή του πολίτη.Πώς να την δώσουμε μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Θα μου πείτε ότι η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Αυτή όμως είναι η εύκολη απάντηση, άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας»
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώσει, λέγοντας στη συνέχεια ««τα θέματα που συζητάμε δεν είναι καινούργια και έχουν κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά».
Τη στιγμή που μιλούσε από το βήμα ακούστηκαν κάποιες διαμαρτυρίες, με τον ίδιο να νααφέρει να «σέβεστε τους ομογενείς εκτός αν θέλετε να χάνετε. Τα θέματα που συζητάμε δεν είναι καινούργια και έχουν κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά». Μάλιστα , ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, κάλεσε από την πλευρά του σε αυτοσυγκράτηση, επικαλούμενος την ευγένεια της Αριστεράς.
Με αφορμή τα περί διαγραφών, ο κ. Κασσελάκης είπε τα εξής: «ένας που λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση και παραμένει. Ένας που λέει ότι μπήκε η ολιγαρχία και είναι στο κόμμα. Ένας που ανακοινώνει νέο κόμμα παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο και παραμένει. Αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο τα στελέχη, τα μέλη και δεν φεύγουν. Και το ερωτημα είναι αν το επιτρέπετε. Σε άλλο κόμμα θα είχαν διαγραφεί μέσα σε λίγες ώρες , είναι η πραγματικότητα που πονάει. Τα στελέχη που λένε ούφο τους ψηφοφόρους παραμένουν στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει. Εσείς το επιτρέπετε;».

«Βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις για το αν οι διαγραφές πρέπει να συζητηθούν, αν μπορεί να συζητηθούν, αν είναι ώρα να συζητηθούν - κι όλα αυτά τη στιγμή που το κόμμα στερεύει από ανάσες.Εξασφαλίστε στον ΣΥΡΙΖΑ την ίασή του από τα πρόσωπα που τον πληγώνουν και τον μικραίνουν.
Καταδικάστε τη συμπεριφορά τους στην πράξη. 
Πάρτε απόφαση ΑΜΕΣΑ και ΚΑΘΑΡΑ!
Όπως λειτουργούν οι ζωντανοί πολιτικοί οργανισμοί και όχι οι ξεχασμένοι από τον χρόνο.Ιδού η Ρόδος. Πάρτε απόφαση για έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα σέβεται τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του.
Λύση τώρα! Σας καλώ να δώσουμε απάντηση, όχι ευχή. 
Σας καλώ να εκφράσουμε θέση, όχι επιθυμία. Με μία μεγάλη, ηχηρή πλειοψηφία, που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.
Θέση ότι αυτά τα άτομα που έχουν πει αυτές τις ύβρεις δεν φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα.
Και αυτή η θέση να είναι ξεκάθαρη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία οφείλει να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για όλες τις υποθέσεις.Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν. 
Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό.Όχι για τη στοχοποίηση προσώπων ή τάσεων.
Αλλά για να αποφανθεί η βάση μας, αν υβριστικές πολιτικές συμπεριφορές από στελέχη του κόμματος εναντίον του κόμματος, γίνονται ανεκτές ή όχι από τα χιλιάδες μέλη μας που καθημερινά σηκώνουν στις πλάτες τους ανιδιοτελώς τον ΣΥΡΙΖΑ και που θέλουν το κόμμα να φύγει προς τα μπρος», όπως είπε.
«Σήμερα είναι η μέρα της παραδοχής. Η αρχή της ενότητας γίνεται με την αποχώρηση των διαφωνούντων. Δεν περισσεύει κανείς», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος σε όλους όσοι στήριξαν άλλους συνυποψηφίους δήλωσε ότι του είναι τελείως αδιάφορο και θα τους στηρίξει εφόσον δουλέψουν.
Απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τους κάλεσε να του δώσουν την ευκαιρία να τους αποδείξω ότι « το παρελθόν που έχετε εδώ μέσα μεταξύ σας θα μείνει εκεί στο παρελθόν. Όλοι έχουμε ένα κοινό. Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της ΝΔ».
«Θα είμαστε ένα πολιτικό σώμα απέναντι στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Αυτό ήθελαν στη ΝΔ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέφερε πως «είναι στα χέρια μας να πείσουμε και να κυβερνήσουμε. Αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πιο σημαντικό είναι ότι αυτό αξίζει στην πατρίδα μας».



Ολόκληρη η ομιλία Κασσελάκη

Ψηφοφορία για το δημοψήφισμα Κασσελάκη ζητούν Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας


Πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής , η πλευρά Αχτσιόγλου, η «Ομπρέλα» και ο Διονύσης Τεμπονέρας ζήτησαν ψηφοφορία εδώ και τώρα για το δημοψήφισμα Κασσελάκη, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και διάγγελμα.
Επισημαίνουν ότι «ξεπέρασε κάθε όριο δημοκρατικής λειτουργίας» και ζητούν να αποσυρθεί η πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα.

Σφοδρές επιθέσεις σε Κασσελάκη από Αχτσιόγλου, Τσακαλώτο και Τεμπονέρα μετά την αποχώρηση

Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η «Ομπρέλα» και οι ομάδες της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα. Όπως δήλωσαν αποχωρώντας, ο λόγος είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Τσακαλώτος: Αναιρείται η ίδια η Κεντρική Επιτροπή

«Σήμερα, μετά την ομιλία του προέδρου και των δύο γραμματέων, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και εγώ κάναμε μια διαδικαστική πρόταση να συζητηθεί πρώτα, προ ημερησίας διάταξης, το θέμα που έβαλε ο πρόεδρος εχθές για το δημοψήφισμα», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως «δεν είναι εύκολο να γίνει συζήτηση κάτω από τη σκιά ότι μπορεί να γίνει δημοψήφισμα, δηλαδή να αναιρεθεί η ίδια η Κεντρική Επιτροπή, ό,τι απόφαση και να πάρει, να πάει ο πρόεδρος στη βάση -η "βάση" σε πολλά εισαγωγικά».
Πρόσθεσε πως «προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι αυτό είναι πολύ μεγάλο ζήτημα, ότι πρέπει να συζητηθεί γιατί δεν μπορεί να γίνει συζήτηση κάτω από αυτούς τους όρους», όμως «το προεδρείο με πλειοψηφία 4-3 δεν δέχθηκε καν να μπει η πρότασή μας σε ψηφοφορία». «Δηλαδή», συνέχισε, «το προεδρείο αποφάσισε ότι όλα αυτά θα γίνουν στο τέλος, άρα θα συνεχίσει να υπάρχει η σκιά πάνω από τους συντρόφους, πάνω από την Κεντρική Επιτροπή ότι μπορεί να αναιρεθεί όποια απόφαση πάρει η ΚΕ γιατί μπορεί να βραχυκυκλώσει πηγαίνοντας στα μέλη του κόμματος και άρα αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε». «Η δικιά μου ομάδα έχει αποχωρήσει και απ' ό,τι μάθαμε η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα», είπε.
Στο ερώτημα εάν αυτό σημαίνει και αποχώρηση από το κόμμα, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Οτιδήποτε άλλο θα ενημερωθείτε εν καιρώ».

Τεμπονέρας: Αντικαταστατική πρόταση Κασσελάκη

Στη συνέχεια, ο Διονύσης Τεμπονέρας εξηγώντας ανέφερε ότι «η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και παραπομπή σε δημοψήφισμα της διαγραφής των τεσσάρων συντρόφων είναι μια πρόταση αντικαταστατική, είναι μια πρόταση βαθιά διχαστική, είναι μια πρόταση αντιδημοκρατική».
Συμπλήρωσε ότι «υπό την έννοια αυτή ζητήσαμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης πρότασης ή να τεθεί το θέμα στην κρίση του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, της Κεντρικής Επιτροπής», για να τονίσει πως «στο σημείο που αυτό δεν έγινε δεκτό δεν μπορούμε με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία». Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει και έξοδο από το κόμμα, ο κ. Τεμπονέρας απάντησε πως «αυτό σημαίνει ότι θα συνεδριάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας». «Δηλαδή είναι όλα ανοικτά;», ρωτήθηκε εκ νέου, απαντώντας: «Όλα ανοικτά».

Αχτσιόγλου: Η δημοκρατική λειτουργία καταπατήθηκε βάναυσα

Εξηγώντας την απόφαση για αποχώρηση από τη συνεδρίαση,
η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «η δημοκρατική λειτουργία αυτού του οργάνου που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταπατήθηκε βάναυσα». Ειδικότερα, επεσήμανε πως όσον αφορά την πρόταση που απηύθυνε χθες στο διάγγελμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα με θέμα τη διαγραφή μελών του κόμματος», πρόκειται για «μια πρόταση βαθιά αντιδημοκρατική, αντικαταστατική σε κάθε περίπτωση και οπωσδήποτε προσβλητική και για τη λειτουργία του κόμματος, ενώ είναι και άκρως διχαστική τελικά και για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».
Η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι έθεσε στο Σώμα την ανάγκη αυτό το θέμα να ξεκαθαρίσει άμεσα, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, «γιατί δεν έχει και κανένα νόημα να συζητάμε για άλλα θέματα». «Αν αυτό το θέμα δεν αποσαφηνιστεί, είτε δηλαδή να το αποσύρει ο πρόεδρος είτε να καταψηφιστεί αυτό το ενδεχόμενο περί δημοψηφίσματος», σχολίασε. Ακόμη, ανέφερε ότι είπε στην τοποθέτησή της πως «η συνεδρίαση της ΚΕ είναι άνευ αντικειμένου, διότι ο πρόεδρος είπε χθες στο διάγγελμά του ότι θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα ανεξαρτήτως τού τι θα πει η ΚΕ». «Υπ' αυτήν την έννοια είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα και για μας και για την ίδια τη συλλογική μας λειτουργία», συνέχισε.
Πρόσθεσε ότι «από την πλευρά του προεδρείου αρνήθηκε να γίνει αυτό το ξεκαθάρισμα του ζητήματος στην αρχή, αρνήθηκε να θέσει οποιοδήποτε θέμα υπό ψηφοφορία». Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι ζήτησε ακόμα και να ψηφιστεί το ενδεχόμενο «να συζητήσουμε πρώτα γι' αυτό, δηλαδή να γίνει μια αμιγώς διαδικαστική ψηφοφορία προκειμένου να μπορέσουμε να το συζητήσουμε», όμως «υπήρξε απόρριψη και αυτής της θέσης». Καταληκτικά, υπογράμμισε ότι κατά τη γνώμη της «κατά πλειοψηφία εντός της αιθούσης, πλειοψηφικά, τα μέλη της ΚΕ ήθελαν να λυθεί αυτό το θέμα, είτε να αποσυρθεί είτε να καταψηφιστεί». «Δεν τέθηκε στην πραγματικότητα σε ψηφοφορία στο Σώμα κανένα ζήτημα, άρα ουσιαστικά η ίδια η δημοκρατική λειτουργία αυτού του οργάνου που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταπατήθηκε βάναυσα», υποστήριξε. Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «αυτήν τη στιγμή δεν είχε νόημα η παραμονή μας στη συνεδρίαση γι' αυτό αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση» και πως «δεν πρόκειται για ένα ζήτημα ούτε διαδικαστικό, δεν πρόκειται για ένα ζήτημα πολιτικής διαφωνίας, αλλά πρόκειται για ένα ζήτημα υπαρξιακό και θα έπρεπε οπωσδήποτε να είχε ξεκαθαριστεί από την αρχή». Στην ερώτηση εάν «αυτό ανοίγει και την πόρτα εξόδου από το κόμμα», η κ. Αχτσιόγλου απάντησε: «Όχι. Σήμερα αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αποχωρούμε από αυτήν τη διαδικασία που όπως σας είπα είναι άνευ αντικειμένου».

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει το vertigo της εκλογικής ήττας αλλά είναι αναγκαίος για την κοινωνία

«Μετά από τη διπλή εκλογική ήττα και τη σοκαριστική αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και συνυπολογίζοντας το αρνητικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, το πραγματικό ερώτημα που τίθεται στην ελληνική κοινωνία είναι το ερώτημα της ύπαρξης και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και της προοπτικής της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σωκράτης Φάμελλος
στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Τόνισε ότι «σε αυτό το ερώτημα φυσικά δεν μπορούν να απαντήσουν τα τοξικά, τα παράλογα και αντικομματικά φαινόμενα του τελευταίου μήνα. Εκφράζουν όμως, έστω και με λάθος τρόπο, μια εσωκομματική αγωνία. Αλλά και ελλείμματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι του προηγούμενου μήνα, αλλά όλων των τελευταίων χρόνων».
Σχολίασε ότι «το "βέρτιγκο" της ήττας που ζούμε εσωκομματικά αναδεικνύει σοβαρότατες αδυναμίες μας. Όμως οι ακραίες εσωκομματικές εκφράσεις δεν μπορούν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα και τις πραγματικές αναζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας που ζητάει απαντήσεις από εμάς».
Σημείωσε ότι το ζητούμενο στο δρόμο για το Συνέδριο δεν ήταν μόνο η εκλογή Προέδρου, αλλά ένα νέο κόμμα και μία νέα πολιτική πρόταση προς την κοινωνία και πως «το πολιτικό επίδικο της Κεντρικής Επιτροπής, του προέδρου και όλων των οργάνων είναι να δώσουμε απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα».


Γεροβασίλη: Λάθος ο Κασσελάκης – Είναι τρικ να μετατρέπεις τα διαδικαστικά θέματα σε πολιτικά

Είναι τρικ να μετατρέπεις τα διαδικαστικά θέματα σε πολιτικά», ανέφερε σε δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη για τα όσα διημείφθησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την αποχώρηση των στελεχών περί τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιόγλου και Διονύση Τεμπονέρα, ενώ «κάλεσε τους συντρόφους και τις συντρόφισσές της να μιλήσουν ήρεμα και ειλικρινά χωρίς κόλπα».
Συγκεκριμένα στη δήλωσή της ανέφερε: «Μπήκε θέμα με βάση τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου περί δημοψηφίσματος για τις διαγραφές να μπει σε ψηφοφορία.
Η δική μου θέση είναι ότι αυτό δεν είναι ένα διαδικαστικό ζήτημα, είναι πολιτικό και αυτό το νόημα έχει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι αύριο. Τα διαδικαστικά μπορεί εύκολα κάνεις να τα μετατρέπει σε πολιτικά αλλά αυτό είναι συχνά ένα τρικ.
Κάλεσα τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μου να μιλήσουμε ειλικρινά να πούμε ό,τι έχουμε να πούμε.
Η δική μου θέση σε σχέση με τη χθεσινή δήλωση του προέδρου είναι γνωστή, τη διαφωνία μου την έχω διατυπώσει, το θεωρώ θεσμικά λάθος και ζητάμε να αποσυρθεί κάθε τέτοια σκέψη.

Ωστόσο μπορούμε να συζητάμε ήρεμα και απλά χωρίς κόλπα και ειλικρινά μεταξύ μας». Σε ερώτηση για την αποχώρηση των στελεχών είπε: «Από ότι κατάλαβα αποχώρησαν από την διαδικασία για διαδικαστικούς λόγους. Πολιτικούς λόγους δεν έχω ακούσει».

Αναγνωστοπούλου: Εάν ο Τσίπρας δεν παρέμβει και δεν μιλήσει τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί

Τον κώδωνα του κινδύνου για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ κρούει η βουλευτής του κόμματος Σία Αναγνωστοπούλου.
Μετά την εξέλιξη που είχε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο (11/11/2023), όπου αποχώρησαν η «Ομπρέλα» και οι ομάδες της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα, υπογράμμισε πως το κόμμα οδεύει προς διάλυση, εάν ο Αλέξης Τσίπρας, δεν παρέμβει πάραυτα.
«Αν ο πρώην πρόεδρός του δεν μιλήσει τώρα, το κόμμα θα διαλυθεί», δήλωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει εύλογα ερωτήματα, ενώ, όλο αυτό διάστημα της σφοδρής σύγκρουσης εντός του κόμματος, ο άλλοτε πρόεδρός του δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης