Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Eπίσκεψη κλιμακίου σε δομές υγείας στη Βοιωτία - Στο επίκεντρο τα προβλήματα

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Eπίσκεψη κλιμακίου σε δομές υγείας στη Βοιωτία - Στο επίκεντρο τα προβλήματα
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, στο Κέντρο Υγείας Διστόμου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ορχομενού
Τα Κέντρα Υγείας Αλιάρτου και Σχηματαρίου, καθώς και το νοσοκομείο της Θήβας, επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αποτελούμενο από τους Γ. Τσίμαρη, κοινοβουλευτικό υπεύθυνο για θέματα υγείας, Γ. Μπουλμπασάκο, γραμματέα τομέα Υγείας, Γ. Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Βοιωτίας.
Τα αποτελέσματα των επισκέψεων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, είναι δυστυχώς αποκαρδιωτικά, καθώς το σύστημα Υγείας βρίσκεται πραγματικά υπό πολύ μεγάλη πίεση και αναποτελεσματικότητα".
Το κυριότερο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, "το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θέτει ως προτεραιότητα τη Δημόσια Υγεία, με αποτέλεσμα να μην προκηρύσσει ικανό αριθμό οργανικών θέσεων εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Αντιθέτως, δημιουργεί γιατρούς διαφορετικών ταχυτήτων στο ΕΣΥ με επίταση προσλήψεων με Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών", ενώ "οι κτιριακές υποδομές και η συντήρηση αυτών αποτελούν ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα παράλληλα με τις ελλείψεις στον απαραίτητο εξοπλισμό. Επίσης ένα μεγάλο ζήτημα αποτελεί και η διασύνδεση με το ΕΚΑΒ".
Από τις επισκέψεις στα 2 Κέντρα Υγείας διαπιστώθηκε η αδυναμία παροχής βασικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας, με αποτέλεσμα να έχουν μετεξελιχθεί σε απλές διεκπεραιωτικές δομές με οριακή ανταπόκριση σε εφημερίες ιατρών, κάτι το οποίο επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, στο Κέντρο Υγείας Διστόμου και στο Περιφερειακό Ιατρείο Ορχομενού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης