Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γρηγόρης Δημητριάδης: Διαψεύδει ότι έστειλε μηνύματα παγίδευσης - Επιστολή στα ΜΜΕ, απειλεί με προσφυγές

Γρηγόρης Δημητριάδης: Διαψεύδει ότι έστειλε μηνύματα παγίδευσης - Επιστολή στα ΜΜΕ, απειλεί με προσφυγές
Επιστολή του Γρηγόρη Δημητριάδη στα ΜΜΕ
Σχετικά Άρθρα
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι έστειλε μηνύματα παγίδευσης μέσω Predator από το κινητό του σε 11 πρόσωπα, προχώρησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, με επιστολή του στα ΜΜΕ, στην οποία κάνει λόγο για συκοφαντίες και προαναγγέλλει προσφυγές στη δικαιοσύνη.

O πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει στην επιστολή του:

Κύριες και κύριοι,

όπως καλώς γνωρίζετε από τις αρχές του μήνα κυκλοφορεί η ψευδής είδηση ότι δήθεν απέστειλα από το κινητό μου τηλέφωνο σε 11 πρόσωπα - στόχους, μηνύματα παγίδευσής τους με λογισμικό παρακολούθησης.
Αρχικά διαδόθηκε η είδηση περί «πολιτικού προσώπου» και στη συνέχεια αναπαρήχθησαν, πολλάκις με τρόπο παραπλανητικό, τα σχετικά ρεπορτάζ του Spiegel και της Εφημερίδας συντακτών - Reporters United.
Σημειώνω ότι την 3/11/2023 δημοσιεύθηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών πρωτοσέλιδο που δημιουργεί σκοπίμως την ψευδή πεποίθηση στον μέσο αναγνώστη ότι δήθεν τα μολυσμένα μηνύματα εστάλησαν από εμένα.
Στο παραπλανητικό - συκοφαντικό πρωτοσέλιδο υπήρχε μεγάλη φωτογραφία του προσώπου μου που καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη σελίδα, κάτω απο τον κεντρικό τίτλο - με μεγάλα και έντονα γράμματα: «PREDATOR ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕ ... ΑΓΑΠΗ». Επίσης τέθηκαν οι παράτιτλοι - υπότιτλοι: «ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ «ευχαριστώ» του κ. Δημητριάδη την επομένη της γιορτής του, το 2021», «ΠΩΣ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΝ με το λογισμικό παρακολούθησης 11 πρόσωπα που του ευχήθηκαν «χρόνια πολλά»
Για το συκοφαντικό εν γνώσει της παραπάνω εφημερίδας πρωτοσέλιδο και για τις ψευδείς - παραπλανητικές ειδήσεις που περιλαμβάνει έχω ήδη λάβει νομικά μέτρα.
Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις αναπαραγωγής του ρεπορτάζ του Spiegel παρουσιάστηκα κυρίως ως «φέρων το βάρος απάντησης στις κατηγορίες». Δεν τονίστηκε, όπως θα έπρεπε, το γεγονός ότι και το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι αποστολέας των μηνυμάτων ήταν κάποιος τρίτος, ο οποίος απλώς χρησιμοποίησε τον δικό μου αριθμό προκειμένου να εξαπατήσει τους αποδέκτες των μολυσμένων μηνυμάτων του. Περαιτέρω, παραπλανητικώς συσκοτίστηκε το γεγονός ότι καμία κατηγορία δεν μου έχει αποδοθεί από την ελληνική δικαιοσύνη που ερευνά την υπόθεση.
Επειδή ουδέποτε απεστάλησαν από εμένα τέτοια μηνύματα
Επειδή η ίδια η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει διαπιστώσει ότι σε τέτοια μηνύματα τα στοιχεία του αποστολέα υπήρξαν τροποποιημένα και ότι δεν αντιστοιχούν στον πραγματικό αποστολέα, προκειμένου να παραπλανάται ο παραλήπτης τους για να ενεργοποιεί τον περιεχόμενο σύνδεσμο ιστοσελίδας και με τον τρόπο αυτό να εγκαθίσταται το κατασκοπευτικό λογισμικό» (δελτίο τύπου 20/07/2023 με αρ. πρωτ. Γ/ΕΞ/1955)
Επειδή η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων συνιστά αυτοτελώς παράνομη συμπεριφορά


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης