Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Αυτά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να ακούγονται - Η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Αυτά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να ακούγονται - Η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης που ενεργοποιείται και περιλαμβάνει φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά και στην πλασματική εικόνα για την υποτιθέμενη ανάπτυξη
Σε μια εφ΄όλης της ύλης αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης παρέθεσε στοιχεία που κατά τον ίδιο, τεκμηριώνουν την αποτυχία αλλά και την απροθυμία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας .
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης που ενεργοποιείται και περιλαμβάνει φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά και στην πλασματική εικόνα για την υποτιθέμενη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ.Κατρίνης:

-Σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν εφαρμόζεται τεκμαρτός και αυθαίρετος τρόπος φορολόγησης, όπως συμβαίνει με τον οριζόντιο και άδικο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

-Το Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός των τροφίμων κυμάνθηκε στο 9,4% σε ετήσια βάση, ενώ από το 2020 έως το 2023 ο σωρευτικός πληθωρισμός στα τρόφιμα φτάνει το 29%.

-Είναι ελάχιστοι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στα σούπερ-μάρκετ και τα πρατήρια καυσίμων για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Πριν από λίγες μέρες ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε επιβολή προστίμων σε δύο πολυεθνικές εταιρείες, όμως οι ανταγωνίστριες εταιρείες συνεχίζουν να έχουν τις ίδιες ή και υψηλότερες τιμές από τις εταιρείες που δέχτηκαν το πρόστιμο.

-Η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει το ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής. Στην πραγματικότητα ο μειωμένος ή μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ, όπου εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, είχε επιτυχία, γι’ αυτό και το μέτρο παρατάθηκε. Στην Ισπανία μάλιστα η επιτυχία του επιβεβαιώθηκε από σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

-9 στους 10 εργαζόμενους έχουν μειώσει την κατανάλωση βασικών αγαθών διατροφής, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Περιορίζουν ή κόβουν ψύξη-θέρμανση, κρέας, φρούτα και λαχανικά.

-Τα ενοίκια το 2023 παρουσιάζουν αύξηση κατά μέσο όρο 5,9%, ενώ σχεδόν 1 εκατομμύριο ακίνητα είναι εκτός αγοράς.

-Στις τηλεπικοινωνίες και συγκεκριμένα στο διαδίκτυο η Ελλάδα είναι ουραγός στις ταχύτητες και πρωταθλήτρια στις χρεώσεις. Με βάση τη μέση ταχύτητα σύνδεσης των σταθερών δικτύων Internet τον Σεπτέμβριο του 2023 η Ελλάδα καταλαμβάνει την 101η θέση παγκοσμίως.

-Οι υπέρογκες χρεώσεις για προμήθειες των τραπεζών παραμένουν, ενώ έχουν περάσει 4 χρόνια από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

-Η Ελλάδα είναι στην 42η θέση στον παγκόσμιο δείκτη καινοτομίας, κάτω από Τουρκία και Βουλγαρία.

- Η Ελλάδα είναι 26η στην Ε.Ε. στο δείκτη φιλικότητας για ίδρυση startup εταιρειών

- Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στην αύξηση του ενεργειακού κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το 2018 ως σήμερα.

-Οι άμεσες ξένες επενδύσεις κατευθύνονται κυρίως σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, εξαγορές και επενδύσεις σε ακίνητα, ενώ οι παραγωγικές επενδύσεις παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα , σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του διοικητή της ΤτΕ.

Ο πρωθυπουργός παραβιάζει τις αρχές του κράτους Δικαίου

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι παραβιάζει τις αρχές του κράτους δικαίου αλλά και της λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών.
«Πριν από δύο ημέρες, ο Πρωθυπουργός παρέστη για επικοινωνιακούς λόγους στην τιμητική εκδήλωση για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης, ότι ο Κώστας Σημίτης ως Πρωθυπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έβαλε τα θεμέλια για τη σύσταση και λειτουργία ανεξάρτητων αρχών, όπως η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, για την οποία ο κ. Μητσοτάκης έκανε και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φαλκιδεύσει τη λειτουργία της και να εμποδίσει την έρευνά της στην υπόθεση των υποκλοπών» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης