Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μοιράζει συγνώμες ο Γεωργιάδης μετά τη δήλωση για τα Τέμπη - Το «συγχωροχάρτι» από Μαξίμου - «Ναι» από ΝΔ στην πρόταση ΚΚΕ

Μοιράζει συγνώμες ο Γεωργιάδης μετά τη δήλωση για τα Τέμπη - Το «συγχωροχάρτι» από Μαξίμου - «Ναι» από ΝΔ στην πρόταση ΚΚΕ
Η ΝΔ θα υπερψηφίσει πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Σχετικά Άρθρα
(upd) Στη γύρα για να μοιράσει... συγνώμες έχει βγει ο Άδωνις Γεωγιάδης μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η δήλωση ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για την προανακριτική ή την εξεταστική για τα Τέμπη». Η δήλωση του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αλλά και από τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι ακόμα περιμένουν απαντήσεις για τον θάνατο των 57 ανθρώπων έπειτα από τη μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών.
Αρχικά, λοιπον, ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του με μια ανάρτηση στα social media, όπου επιδόθηκε σε ένα παιχνίδι με τις λέξεις, έκανε λόγο για ψεύδη, χυδαιότητα» και «εξαχρείωση» της πολιτικής. Η... συγνώμη πουθενά...
Σειρά είχε ο ραδιοφωνικός σταθμός Status, όπου ζήτησε συγνώμη αλλά μόνο από τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι... «μπορεί να έχουν υπερβολική ευαισθησία». Τελικά κατέληξε στο ραδιόφωνο του Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου, στην εκπομπή του οποίου έκανε και τις επίμαχες δηλώσεις μία ημέρα πριν (8/11/2023).
Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης δεν σταμάτησε εκεί... Ζήτησε συγνώμη και σε τοποθέτηση του από τα υπουργικά έδρανα της Βουλής, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι παραποίησε τις δηλώσεις του.
Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ Status και Real μεσολάβησε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, από όπου προέκυψε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν για τον Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Η ανάρτηση στα social media

Στην ανάρτηση του στα social media, o κ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για ψεύδη και υποστηρίζει πως δεν δήλωσε ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη» αλλά ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη».
Παράλληλα, ο υπουργός της ΝΔ κάνει λόγο «χυδαιότητα» και «εξαχρείωση» της πολιτικής και ισχυρίζεται ότι ο ίδιος στηλίτευσε την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας και «απλά δικαιώνομαι».
Adonis_1.JPG
Η συγνώμη Νο1

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Status, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι «μπορεί να έχουν υπερβολική ευαισθησία». Αναφερόμενος, δε, στην αντιπολίτευση την κατηγορεί για... ομφαλοσκόπηση ενώ δεν δίστασε να πετάξει το μπαλάκι και στους δημοσιογράφους, οι οποίοι παρίσταντο και δεν προέβησαν σε διευκρινιστική ερώτηση. «Εγώ ξερω πολύ καλά τι είπα. Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι αν θεωρούσαν ότι είπα αυτό που μεταφέρεται δεν θα με σταματούσαν; Δεν θα μου έλεγαν τι είναι αυτά που λέτε; Δεν ετέθη ερώτημα ούτε από τον έναν ούτε από τον άλλο γιατί ήταν προφανές τι είπα» είπε χαρακτηριστικά.

Η συγνώμη Νο2

Επόμενη στάση ήταν ο Real FM εκεί όπου έκανε και τις αρχικές του δηλώσεις την Τετάρτη (8/11/2023).
«Κατ’ αρχάς, να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Δεν είχα καμία διάθεση να τους προσβάλω. Προφανώς όλος ο ελληνικός λαός συγκλονίστηκε με αυτό το φοβερό δυστύχημα. Όλος ο ελληνικός λαός πενθεί και όλοι πονέσαμε για τα παιδιά που χάθηκαν. Νομίζω ότι αυτά είναι απολύτως αυτονόητα και δεν μπορείς να πιστέψεις ότι κάποιος θα θεωρούσε ότι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος δεν ενδιαφέρεται ή δεν πονάει ή δεν πενθεί για όλα αυτά τα θύματα» είπε απευθυνόμενος στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του επισήμανε «δεν αντιδικώ ποτέ με τα θύματα ή με τους εκπροσώπους κ. Χατζηνικολάου, ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Ξαναλέω τώρα, στο μέτρο το ανθρώπινο που αφορά στα θύματα, στους συγγενείς τους, στις οικογένειές τους, στους φίλους τους, στον ευρύτερο τους περίγυρο, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα που πόνεσε για τα Τέμπη, ούτε εγώ ούτε κανένας μας θα έλεγε ποτέ ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν το δυστύχημα αυτό καθαυτό. Στους πολιτικούς μου αντιπάλους που έχουν αρχίσει μία "κλωτσοπατινάδα" για το θέμα...».

Η συγνώμη Νο 3... από τα υπουργικά έδρανα της Βουλής

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγνώμη και κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του από τα υπουργικά έδρανα της Βουλής.
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Η τηλεοπτική μου εμπειρία θα έπρεπε να με προστατέψει από δηλώσεις που μπορούν να διαστρεβλωθούν. Ποτέ δεν είπα ότι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη ούτε θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο. Μόνο ένας άνθρωπος χωρίς καρδιά θα μπορούσε να το πει» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει στη συνέχεια «αυτό που είπα είναι ότι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για πολιτικούς καυγάδες και για εμπόριο πόνου. Τους ενδιαφέρει η αναζήτηση της αλήθειας, οι πρωτοβουλίες για να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία και όχι οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις».
Απευθυνόμενος δε προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη αλλά και προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη που ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον κ. Γεωργιάδη, είπε «δεν είπα ποτέ αυτά που ισχυρίζεστε ότι είπα. Αν τα είχα πει θα είχα παραιτηθεί από μόνος μου. Παρα ταύτα ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων γατί αυτή η αναφορά μου έδωσε το δικαίωμα σε σάς να λέτε αυτά τα πράγματα».

Πλήρης κάλυψη από Μαξίμου και «ναι» στην πρόταση του ΚΚΕ για εξεταστική επιτροπή

Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη κυριάρχησαν και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, οποίος δέχθηκε μπαράζ ερωτήσεων.
«Τα στελέχη μας πρέπει να προσέχουν τις διατυπώσεις τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος παρερμηνείας. Ο υπουργός ανέλαβε την ευθύνη και ξεκαθάρισε τι εννοούσε με όσα είπε και ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.
Ασφαλώς και μας απασχολεί το ζήτημα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, το αποδεικνύουν εξάλλου οι κινήσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης μας, αλλά και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέλαβε και μερίδιο των διαχρονικών ευθυνών ακόμη και προηγούμενων κυβερνήσεων. Το σύστημα της τηλεδιοίκησης είναι έτοιμο πλην του σκέλους, που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία, ενώ και η πρωτοβουλία μας για την αλλαγή στον τρόπο επιλογής των διοικήσεων, η οποία δεν υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στοχεύει ακριβώς να εξαλείψει τις διαχρονικές παθογένειες στο Κράτος» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης. Μάλιστα, ερωτηθείς εάν τίθεται ζήτημα για τον κ. Γεωργιάδη, ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα».
Τέλος, ο κ. Μαρινάκης γνωστοποίησε ότι η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, επιφυλασσόμενη βεβαίως του ακριβούς περιεχόμενου της με την έρευνα να ξεκινά από το 1997 και μετά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης