Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θρασύδειλη «απολογία» Γεωργιάδη μετά το... κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη: Στηλίτευσα την πολιτική εκμετάλλευση

Θρασύδειλη «απολογία» Γεωργιάδη μετά το... κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη: Στηλίτευσα την πολιτική εκμετάλλευση
Παίζοντας με τις λέξεις ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τη δήλωση του για το  θανατηφόρο δυστύχημα των Τεμπών
Σχετικά Άρθρα
Μετά την κατακραυγή και τις αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αλλά κυρίως από τους συγγενείς των θυμάτων στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως… εξαναγκάστηκε, σε μια δήλωση που- σε μια πολιτισμένη χώρα- θα έπρεπε να είναι απολογητική και να περιλαμβάνει τουλάχιστον μια… συγνώμη. Παρ' όλα αυτά, όμως, ο υπουργός Εργασίας προέβη σε μια δήλωση όπου παίζει με τις λέξεις, κάνει λόγο για ψεύδη και υποστηρίζει πως δεν δήλωσε ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη» αλλά ότι «ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη».
Παράλληλα, ο υπουργός της ΝΔ κάνει λόγο «χυδαιότητα» και «εξαχρείωση» της πολιτικής και ισχυρίζεται ότι ο ίδιος στηλίτευσε την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας και «απλά δικαιώνομαι».
Adonis.JPG
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άδωνις Γεωργιάδης συνοδεύει την ανάρτηση του με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Αυγή», που -σύμφωνα με τον ίδιο- «παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους για να κτυπήσουν την Κυβέρνηση αποδεικνύοντας το βάσιμο του αρχικού μου επιχειρήματος και το γιατί το "θυμήθηκαν" ξαφνικά τώρα στον Σύριζα και ποιον πραγματικά σκοπό εξυπηρετούν».
Adonis1.JPG
Αδερφός θύματος ξεσπά κατά Άδωνη για τις άθλιες δηλώσεις – «Οι 57 νεκροί ενδιαφέρονται»

Με ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βαγγέλης Βλάχος, που έχασε τον αδερφό του Βάιο, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, έδωσε μια αποστομωτική απάντηση στην χυδαία τυμβωρυχία του Άδωνη Γεωργιάδη.
Συγκεκριμένα ο Βαγγέλης Βλάχος αναφέρει «Ρωτάει ο Άδωνις Γεωργιάδης, να κάνει “πείραμα” ο Real, να μάθει πόσοι από τους 100 ενδιαφέρονται για τα Τέμπη; Θα του πω εγώ. Από τους 100 που ήταν στις μηχανές και στα πρώτα βαγόνια ρωτάνε τουλάχιστον 57. Αλλά επειδή δεν έχουν πλέον φωνή, τους δανείζουμε εμείς τη δική μας».

Η προκλητική δήλωση Γεωργιάδη για τα Τέμπη

Παρακάτω παρατίθεται η ακριβής δήλωση του κ. Γεωργιάδη στο Real FM, που έφερε θύελλα αντιδράσεων, αλλά όχι μια συγνώμη από τον ίδιο.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μίας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας.
Κατά την γνώμη μου, κυριότερος λόγος που έχει αυτή την πολιτική κυριαρχία είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει –δεν ξέρω για ποιους λόγους– αντί να ασχολούνται με αυτά που αφορούν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορoύν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους.
Δηλαδή, σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;
Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, πόσοι ενδιαφέρονται για να βρει το παιδί τους δουλειά, πόσοι ενδιαφέρονται για το μεταναστευτικό, πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια;
Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα;
Να το κάνετε στον Realfm, από περιέργεια;» είπε και ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι το έγκλημα των Τεμπών και οι υποκλοπές δεν αφορούν τους πολίτες της χώρας αλλά τον «μικρόκοσμο» της Αριστεράς.

Η δήλωση Βορίδη για τα Τέμπη

Στην τραγωδία των Τεμπών έχει αναφερθεί πριν λίγες ημέρες και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, προκαλώντας και ο ίδιος όμως αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων.
«Το να έρχεται η αντιπολίτευση και να μας λέει "πάμε να συζητήσουμε για τα Τέμπη" είναι ένα από τα πράγματα που είπατε σε χρόνο με πολύ μεγαλύτερη εγγύτητα, κρίθηκαν από δύο εκλογές, θέλετε να επιμείνετε σ' αυτά, καλά κάνετε κι επιμένετε» είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, απευθυνόνενος στην αντιπολίτευση.

«Κρεσέντο χυδαιότητας»

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, με αφορμή τις δηλώσεις του για την πρόταση σύστασης εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπή για τα Τέμπη.
Στην ανακοίνωσή της η κ. Αυγέρη αναφέρει: «Σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο χυδαιότητας, ξεπερνώντας ακόμα και το χειρότερο εαυτό του, ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, 'Αδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σε συνέντευξή του: 'Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;'».
Ακολούθως η κ. Αυγέρη εξηγεί: «Η ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών για μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, είναι κατά τον κ. Γεωγιάδη, ζήτημα γκάλοπ και δημοσκοπικών τάσεων. Είναι, άραγε, και για τον πρωθυπουργό; Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη, πρωτίστως από τους συγγενείς των θυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών».
Κλείνοντας γενικεύει: «Πλέον, στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και την αλήθεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης