Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γενικεύεται ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ: Απόσχιση στελεχών και όχι διάσπαση - όπως ονειρεύονται κάποιοι - στην Κεντρική Επιτροπή

Γενικεύεται ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ: Απόσχιση στελεχών και όχι διάσπαση - όπως ονειρεύονται κάποιοι - στην Κεντρική Επιτροπή
H ομάδα Κασσελάκη θα το τραβήξει και θα προχωρήσει σε διαγραφές των στελεχών (Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα).
Την παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για την Έλενα Ακρίτα, τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τη Νίνα Κασιμάτη ζήτησε με επιστολή της η νεολαία του κόμματος η οποία ελέγχεται από την εσωκομματική αντιπολίτευση του Στέφανου Κασσελάκη.
Ο λόγος που έγινε αυτό είναι διότι η ομάδα Κασσελάκη θα το τραβήξει και θα προχωρήσει σε διαγραφές των στελεχών (Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη, Βίτσα).
Δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, αφού πλέον διάσημοι υποστηρικτές του Κασσελάκη όπως ο Νίκος Μωραίτης «απειλούν» ότι θα άρουν την στήριξή τους στον νέο πρόεδρο εάν δεν διώξει τα βαρίδια.

Απόσχιση και όχι διάσπαση

Και αυτό το περιστατικό ρίχνει νερό στο μύλο της διάσπασης, μία πράξη που κατά πάσα πιθανότητα θα τη δούμε στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο. Εκεί το πιθανότερο είναι να δούμε – μετά την συνεδρίαση- να φεύγει μεγάλο μέρος της Ομπρέλας και ίσως και ο Τσακαλώτος αφού η τελευταία του τοποθέτηση στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή» δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, όμως, που λένε καλά πληροφορημένες πηγές είναι ότι αμέσως μετά το χαλασμό που θα κάνουν στην Κεντρική Επιτροπή, θα έχουν έτοιμη την ανακοίνωση που θα συγκροτεί νέο πολιτικό φορέα για την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά.

Διαγραφές θέλει, αλλά καλύτερα μετά

Οι διαγραφές, είναι αλήθεια, ο Κασσελάκης θα ήθελε να πάνε πιο πίσω διότι δεν ελέγχει πλήρως την Επιτροπή Δεοντολογίας και ο χαλασμός που θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή θα δημιουργήσει εκ νέου εσωστρέφεια.
Όμως, δεν μπορεί για παράδειγμα να μείνει χωρίς κύρωση ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος έχει αναδείξει το θέμα των τρολ της Κουμουνδούρου σε ζήτημα αιχμής ζητώντας την βοήθεια της ελληνικής δικαιοσύνης για να ξεσκεπαστούν ονόματα.
Πάντως ακόμα και νεοπροεδρικά στελέχη όπως ο κ. Μαμουλάκης θεωρούν σίγουρη την απόσχιση στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι όμως την διάσπαση.

Δεν ψήνονται όλοι οι βουλευτές για αποχώρηση

Καταρχάς για να έχουμε διάσπαση θα πρέπει να αποχωρήσουν και βουλευτές και σε αυτή τη φάση μόνο 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήνονται.
Η ομάδα της Αχτσιόγλου δεν είναι θερμή, θέλει να υπάρχει για να διαφωνεί αλλά σε ανεκτά πλαίσια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και να συντηρεί την εσωστρέφεια.
Τι θέλει;
Να μην πάει καλά στις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης και έτσι να μπορεί να τον αμφισβητήσει ανοικτά.
Όμως, κατά τη γνώμη μας , ακόμα και τότε δεν θα μπορεί να ρίξει τον νέο πρόεδρο ο οποίος στις ευρωεκλογές δεν θα έχει κλείσει ούτε ένα χρόνο από την αρχηγία.

Νεος φορέας χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση;

Επίσης, αν ο νέος πολιτικός φορέας που θέλουν να φτιάξουν οι αποσχίσαντες δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση τότε δεν θα έχει και μεγάλη ελπίδα επιβίωσης.
Μόνο αν η Αχτσιόγλου πάρει 10 βουλευτές και φτιάξει νέα Κ.Ο στην Βουλή θα υπάρξει πιθανότητα ο φορέας να έχει ελπίδες για την ευρωβουλή.
Αλλιώς, κανείς δεν θα δώσει τόση σημασία.

Χαθήκαμε στις πολλές συνιστώσες

Επίσης, υπάρχει και το εξής:
Οι τάσεις μέσα στην εσωκομματική αντιπολίτευση του Κασσελάκη είναι πολλές και δεν συμφωνούν πάντα μεταξύ τους.
Υπάρχει η Ομπρέλα που και αυτή είναι μπερδεμένη όσον αφορά τις κινήσεις της, υπάρχει η ομάδα της Αχτσιόγλου που και αυτή δεν είναι συντονισμένη αφού υπάρχουν οι Χαρίτσης-Ηλιόπουλος που θέλουν παραμονή στο ΣΥΡΙΖΑ και τα αδέρφια Τζανακόπουλοι που θέλουν άμεση αποχώρηση.
Υπάρχει η ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, υπάρχουν οι πασοκογενείς που δρουν ανεξέλεγκτα αλλά και η Πράσινη Αριστερά του Πέτρου Κόκκαλη και φυσικά ο Χρήστος Σπίρτζης που θέλει σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή μύλος…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης