Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προς αποπομπή η Έλενα Ακρίτα λόγω στήριξης «δεξιού δημάρχου» στις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Προς αποπομπή η Έλενα Ακρίτα λόγω στήριξης «δεξιού δημάρχου» στις αυτοδιοικητικές εκλογές
«Εδειξε» δημόσια την στήριξή της σε υποψήφιο δήμαρχο που δεν είχε λάβει το επίσημο χρίσμα της Κουμουνδούρου
Προς παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία η Έλενα Ακρίτα μετά από σχετική εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας.
Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω συλλογικό όργανο του κόμματος αιτείται την αποπομπή της βουλεύτριας καθώς έδειξε δημόσια την στήριξή της σε υποψήφιο δήμαρχο που δεν είχε λάβει το επίσημο χρίσμα της Κουμουνδούρου.
Μάλιστα, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας κάνουν λόγο για «σοβαρή παραβίαση στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας του κόμματος μας» και ζητούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας να μεριμνήσει για «την αντιμετώπιση του προβλήματος, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του κόμματος».

Captureawdwdawdawd.JPG

Απόφαση κόντρα στον Κασσελάκη

Παράλληλα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει την ακύρωση της παραπομπής προς διαγραφή των τεσσάρων στελεχών (Στέφανος Τζουμάκας, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας και Νίκος Φίλης), κόντρα στη δημόσια απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.
«Αδυνατούμε να καταλάβουμε από πού αντλεί την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού, υλοποιώντας πρακτικές που είναι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές» σχολιάζουν με νόημα, επισημαίνοντας ότι «αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί παράλληλα ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπάζεται, σαν κόμμα της δημοκρατικής Αριστεράς».
«Εισηγούμαστε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την πολιτική συζήτηση της παραπομπής αυτών των διαγραφών, όπως επίσης ζητάμε από τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη την άμεση απόσυρση της παραπομπής για διαγραφή των τεσσάρων συντρόφων» καταλήγει η απόφαση του οργάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης