Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άγρια κόντρα Μαρινάκη με Κασσελάκη με φόντο τον …Σημίτη – Οι απαντήσεις και τα αλληλοκαρφώματα

Άγρια κόντρα Μαρινάκη με Κασσελάκη  με φόντο τον …Σημίτη – Οι απαντήσεις και τα αλληλοκαρφώματα
«Όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του» απάντησε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Διαξιφισμοί μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Π. Μαρινάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου για την απουσία του από την εκδήλωση προς τιμή του Κώστα Σημίτη το βράδυ της Δευτέρας 6/11.
«Τι δουλειά έχω εγώ με όσους έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού; Ξεχνάμε τη διαπλοκή αυτών των ετών; Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήταν. Ας αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα δεν το προκάλεσε, αλλά διαχειρίστηκε πολύ επίπονα μνημόνια, μην ξεχνάτε ότι ο κ. Τσακαλώτος άφησε “μαξιλάρι” 37 δισ. ευρώ», ήταν η δήλωση του κ. Κασσελάκη στις 7/11 στον ΑΝΤ1 για τον λόγο που δεν πήγε στην εκδήλωση, που πυροδότησε κύκλο αντιπαράθεσης με τον Π. Μαρινάκη.
O κ. Μαρινάκης μιλώντας την Τετάρτη 8/11 στον ΣΚΑΪ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την περίοδο Σημίτη, είπε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να έχουμε αίσθηση του τι εκπροσωπούμε. Ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος ενός κόμματος που μας φόρτωσε πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ».
Αναλυτικά, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι «για μένα το πιο βασικό είναι ότι όλη αυτή η συζήτηση, περί παρελθόντος, που προφανώς έχει την αξία της και θ’ αποδοθούν και αποδίδονται πάντοτε από τους ιστορικούς όσα έχουν γίνει σε όλες τις περιόδους, δεν αφορά την κοινωνία, νομίζω, ιδιαίτερα. Περισσότερο την αφορά η συζήτηση για το παρόν, για το μέλλον, για την επίλυση των προβλημάτων, η κριτική που μας γίνεται, το τι κάνουμε, τι άλλο θέλουμε να κάνουμε και πόσο έχουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Από κει και πέρα, μια μικρή μερίδα του Τύπου, όπως συνηθίζει ―πολύ μικρή μερίδα του Τύπου― απομονώνει αυτά που τη συμφέρουν ή που θέλει ν’ απομονώσει. Εγώ, λοιπόν, ξεκίνησα λέγοντας ότι δεν είμαι ούτε υπερασπιστής, ούτε εκπρόσωπος συγκεκριμένα του πρώην Πρωθυπουργού.
Όμως, όταν ακούω, κύριε Οικονόμου, κύριε Παυλόπουλε, τον πρόεδρο του κόμματος που μας φόρτωσε το πιο αχρείαστο μνημόνιο, τα περισσότερα δις ως χώρα, που έφερε σε ουρές τους πολίτες έξω από τράπεζες, που ένα νέο ―τότε― ελεύθερο επαγγελματία, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, μας έκανε να σκεφτόμαστε, εάν θα μείνουμε στη χώρα μας, να μιλάει με τέτοιον τρόπο, βασικά, υιοθετώντας πλήρως τη ρητορική του υπαρχηγού του, του κυρίου Πολάκη, για χρέη, για χρεοκοπία με αυτόν τον τρόπο, εγώ στον κύριο Κασσελάκη έμμεσα απάντησα, γιατί ρωτήθηκα στο briefing, και νομίζω ότι πρέπει λίγο να έχουμε μια συναίσθηση του τι εκπροσωπούμε. Και το λέω ξανά, ο κύριος Κασσελάκης, ασχέτως του τι έγινε πριν το 2015 ―αυτό είναι μία άλλη συζήτηση― είναι πρόεδρος ενός κόμματος, δεν ίδρυσε καινούργιο κόμμα, το οποίο μας φόρτωσε πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε την περιουσία της χώρας, εξελέγη τότε στην Κυβέρνηση για τα εντελώς αντίθετα και βγαίνουν στη συνέχεια και επιτίθενται και κάνουν οτιδήποτε κάνουν. Δεν είναι άμοιροι, λοιπόν, κριτικής».
Υπενθυμίζεται ότι χθες (7/11), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε πει σχετικά πως «εγώ δεν είμαι ούτε εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, αλλά απαντώντας σε αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης ας διαβάσει λίγο ιστορία να δει τι έγινε το 2015 να μάθει για το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο», «δεν ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα ο κ. Κασσελάκης. Το κόμμα στο οποίο εξελέγη με μεγάλο ποσοστό προϋπήρχε. Πριν μιλήσει ο κ. Κασσελάκης για χρέη καλό είναι να διαβάσει την πρόσφατη ιστορία πριν κάνει ανάλυση για την παλαιότερη αυτής».

Απάντηση Κασσελάκη

Απάντηση μέσω ανάρτησή του έδωσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
«Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.
Όπως έγραψε στην ανάρτησή του, «Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα.
Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.!
Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα».
κ1_1.JPG

Νέα απάντηση Μαρινάκη

«Όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του» απάντησε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Κύριε Κασσελάκη, έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ έναν Πρωθυπουργό και μια Κυβέρνηση που, σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, προσπαθούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα του παρόντος μιλώντας με όρους μέλλοντος.
Αφήνουμε σε εσάς τον ρόλο του εκφραστή της ρητορικής του χθες, της τοξικότητας και της παραπληροφόρησης», κατέληξε.
mar.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης