Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης από Βρυξέλλες: Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα υπονομεύεται λόγω του σκανδάλου Predator

Κασσελάκης από Βρυξέλλες: Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα υπονομεύεται λόγω του σκανδάλου Predator
Ο Στ. Κασσελάκης εστίασε στην ανάγκη για στήριξη του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Juan Fernando Lopez Aguilar, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στις Βρυξέλλες, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του.
Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης "εστίασε στην ανάγκη για στήριξη του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα όπου υπονομεύεται σταθερά λόγω του σκανδάλου Predator, της συγκάλυψής του από την Κυβέρνηση και τα σοβαρά ελείμματα στο δικαστικό σύστημα και στον πλουραλισμό των ΜΜΕ, όπως καταγράφονται σε διεθνές και ευρωπαικό επίπεδο.
Παράλληλα, ως προς το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε τη σημασία που έχει η προώθηση της θέσης του ευρωκοινοβουλίού (στην χάραξη της οποίας συνέβαλε καθοριστικά η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) ότι η αλληλεγγύη στην φιλοξενία προσφύγων πρέπει να είναι υποχρεωτική και να βασίζεται σε σημαντικό αριθμό ετήσιων μετεγκαταστάσεων, αλλιώς δεν έχει αξία για τις χώρες πρώτης υποδοχής, ειδικά σε περίοδο κρίσης.
Τόνισε ότι το Σύμφωνο πρέπει να κατοχυρώνει νόμιμες και ασφαλείς οδούς με δίκαιη κατανομή στις χώρες ΕΕ, όπως και ένα αποτελεσματικό ευρωπαικό μηχανισμό επιστροφών. Πρέπει να προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών αλλά κυρίως πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Όπως υπογράμμισε, δεν μπορούμε να μιλάμε για ευρωπαικές αξίες και να αποδεχόμαστε ως κανονικότητα τα εγκλήματα στη Λαμπεντούζα, στην Πύλο και το Φαρμακονήσι".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης