Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Οι καλύτεροι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης ήταν οι Ανδ. Παπαδρέου και Αλ. Τσίπρας

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Οι καλύτεροι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης ήταν οι Ανδ. Παπαδρέου και Αλ. Τσίπρας
Ελπίζω να μην φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Οι δύο καλύτεροι πρωθυπουργοί της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης ήταν οι Ανδρέας Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα του να μην αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ και με αφορμή την κριτική του Στέφανου Κασσελάκη στον Κώστα Σημίτη, ο κ.Παππάς είπε ότι αυτή ήταν μια επιλογή που έγινε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζεται μια πολιτική μεγάλης διαφάνειας

«Είναι μια κριτική η οποία γίνεται στην κυβέρνηση Σημίτη, μια κριτική η οποία γίνεται για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.
Από εκεί και πέρα είναι σίγουρα μια επιλογή, η νέα πολιτική την οποία ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι μια πολιτική μεγάλης διαφάνειας.
Αυτό είναι μια επιλογή την οποία έκανε ο κ. Κασσελάκης, την οποία προφανώς οφείλει να σεβαστεί κάποιος και την έκανε για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους εξήγησε.
Σίγουρα, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει στη διακυβέρνηση Σημίτη και τις μεγάλες επιτυχίες της, όπως την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως την ένταξή μας στο ευρώ, παρά τα όποια προβλήματα ήταν μια μεγάλη επιτυχία και τα πολλά δημόσια έργα τα οποία γίνανε σε αυτή την κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση όμως, νομίζω και η κριτική η οποία γίνεται και αυτή έχει κάποια βάση.
Όποτε κανείς τα ζυγίζει και αποφασίζει» υπογράμμισε ο κ.Παππάς.

Οι καλύτεροι

«Θεωρώ ότι οι δύο καλύτεροι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ανδρέας Παπανδρέου και νομίζω ότι αυτή είναι και η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε να διαχειριστεί μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και παράλληλα διαχειρίστηκε με επιτυχία τη συμφωνία των Πρεσπών, λύνοντας ένα εθνικό θέμα 30 ετών.
Και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος έφερε την αλλαγή στην Ελλάδα και στην ουσία ενσωμάτωσε ξανά τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας στη διαδικασία των πολιτικών πραγμάτων.
Ένας μισός πληθυσμός ο οποίος ήταν εξόριστος από τα πολιτικά πράγματα για 30-40 χρόνια.
Οπότε αυτούς θεωρώ κορυφαίους πρωθυπουργούς» είπε ο κ.Παππάς.

Να μην φύγει ο Τσακαλώτος

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην εκδήλωση της εφημερίδας «Εποχή», οι οποίες σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες προμηνύουν την έξοδό του από το κόμμα, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι συνεχίζει να είναι αισιόδοξος.
«Συνεχίζω να πιστεύω ότι μπορεί να προχωρήσει η μεγαλύτερη πλειοψηφία του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ προς το μέλλον, όταν μας εξηγηθούν κάποια πράγματα.
Από εκεί και πέρα, ναι, κάποιες στάσεις, κάποιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες.
Έχουν δρομολογηθεί οι κομματικές διαδικασίες για τους ανθρώπους αυτούς.
Θα συνεχίσουν οι διαδικασίες και θα αποφανθούν τα όργανα για το τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση.
Εγώ θεωρώ τη συμβολή του κ. Τσακαλώτου πολύ σημαντική στον διάλογο» ανέφερε ο κ. Παππάς, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνει ο κ.Τσακαλώτος στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν επιλέξει ο ίδιος διαφορετικά, θα μας λυπήσει και θα με λυπήσει και εμένα προσωπικά ιδιαίτερα.
Εγώ θέλω να πω ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε περήφανοι που είμαστε σε αυτό το κόμμα και πρέπει να χτίσουμε ένα κόμμα, ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί σε αυτό πρέπει να συνομολογήσουμε, ότι πρέπει να έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι.
Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν θα είναι περήφανος σε αυτό το κόμμα, προφανώς δεν μπορεί κανείς να τον εμποδίσει.
Ωστόσο, θα πω ότι με λυπεί η προοπτική του να αποχωρήσει ο κ. Τσακαλώτος» επισήμανε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης