Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κασσελάκη με Gentiloni: Να θεσπιστεί νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις καταστροφές από την κλιματική κρίση

Συνάντηση Κασσελάκη με Gentiloni:  Να θεσπιστεί νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις καταστροφές από την κλιματική κρίση
Στις Βρυξέλλες ο Στ. Κασσελάκης
Σχετικά Άρθρα
Με τον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ και πρώην Πρωθυπουργό Ιταλίας, Paolo Gentiloni, ξεκίνησε τον σημερινό κύκλο συναντήσεών του στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στ. Κασσελάκης.
Στο επίκεντρο, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία.
Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης εστίασε σε τρία σημεία.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην αναθέωρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, υπογράμμισε ότι η πρόταση της Κομισιόν είναι σε θετική κατεύθυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ την στηρίζει. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, είπε χαρακτηριστικά ότι «αντί η κυβέρνηση να λέει μισόλογα, θα έπρεπε να την στηρίζει ενεργά».
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη στήριξή του στην αύξηση των κονδυλίων για τη μετανάστευση και την πολιτική προστασία και κυρίως τη θέσπιση ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για τις καταστροφές που προέρχονται από την κλιματική κρίση ως προς την κάλυψη ζημιών και απωλειών, αλλά και τη σημασία μόνιμης θεσμοθέτησης του Ταμείου Ανάκαμψης.
«Δυστυχώς, όπως αποκαλύφθηκε, από το Ταμείο επωφελούνται κυρίως μεγάλες εταιρείες. Δεν στηρίζονται επαρκώς οι δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες μένουν απέξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, ούτε η κοινωνική και στεγαστική πολιτική όπως στην Πορτογαλία, ενώ για την υγεία πάει 4% της χρηματοδότησης με τον μέσο όρο στην ΕΕ να είναι στο 10%», ανέφερε-κατά τις ίδιες πηγές- ο κ. Κασσελάκης.

kass.JPG
Οι επόμενες συναντήσεις

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης θα έχει σειρά συναντήσεων με:​
-Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Juan Fernando Lopez Aguilar
-Τον Πρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Philippe Lamberts
-Τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Martin Schirdewan και Manon Aubry και ευρωβουλευτές της Ομάδας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης