Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το αποχαιρετιστήριο άρθρο Σταθάκη για τον... ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια: Έκλεισε η περίφημη αριστερή παρένθεση

Το αποχαιρετιστήριο άρθρο Σταθάκη για τον... ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια: Έκλεισε η περίφημη αριστερή παρένθεση
Ο πρώην υπουργός σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκε ως αριστερό κόμμα
Σχετικά Άρθρα
Στα χνάρια του Ευκλείδη Τσακαλώτου βαδίζει και ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος -επίσης- απηύθυνε μήνυμα αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε άρθρο του με τίτλο «Αποχαιρετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια», που δημοσιεύθηκε στο news247.gr, ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι «το "ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ» έκλεισε οριστικά με την εκλογή Κασσελάκη» αλλά και ότι «με την νίκη Κασσελάκη και των λαϊκιστών διαλύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα και έκλεισε η περίφημη "αριστερή παρένθεση"».
Επίσης, ο κ. Σταθάκης σχολιάζει πως «εξανεμίστηκε η προοπτική επιστροφής του στην κυβέρνηση, έπαψε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι "κόμμα εξουσίας"».
«Μπορεί άραγες η σημερινή ομάδα πρώτης γραμμής (Παπάς, Δούρου, Γ. Τσίπρας, Τζάκρη, Αποστολάκης, κλπ) και με συντονιστή τον Πολάκη να δώσει αξιοπιστία και προοπτική κυβερνησιμότητας; Ποιός λογικός άνθρωπος θα δώσει μία δεύτερη σκέψη σε αυτό; Το πρόβλημα είναι διπλά δομικό. Είναι ταυτόχρονα έλλειμμα πολιτικής και έλλειμμα προσώπων» αναφέρει ο πρώην υπουργός στη συνέχεια.

Η Αριστερά δεν έχει θέση στο «κόμμα Κασσελάκη-Παπά-Πολάκη»

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης αφού αναφέρεται στις αποχωρήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του νέου προέδρου, σχολιάζει αναφερόμενος σε όσους τον Στέφανο Κασσελάκη: «Σέβομαι και αυτούς που ψήφισαν Κασσελάκη για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν συναίσθηση της "πολιτικής αυτοκτονίας", όπως δεν την είχαν και οι οπαδοί του Τσοχατζόπουλου το 1996. Αλλά η δημοκρατία είναι δημοκρατία και περιλαμβάνει και την "πολιτική αυτοχειρία". Ούτε η πρώτη φορά θα είναι, ούτε και η τελευταία».

Το μήνυμα για έξοδο από Τσακαλώτο

Στο ίδιο μοτίβο είχε κινηθεί τη Δευτέρα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Όταν κατέβηκα υποψήφιος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπα είτε χάσω είτε κερδίσω θέλω να φέρω πίσω την υπερηφάνεια των ανθρώπων της Αριστεράς. Λυπάμαι το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει αυτή η περηφάνια σ΄αυτό το κόμμα» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση που οργάνωσε η εφημερίδα «Εποχή» για την ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά.
Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε «στην Πολιτική Γραμματεία 17 μέλη κάναν 17 καλές ομιλίες, κριτική στον πρόεδρο, για το τι είπε στο ΣΕΒ, για το Ισραήλ. Το εντυπωσιακό ήταν ότι ουδείς από την άλλη πλευρά απάντησε. Κανένας. Τι μάθημα παίρνω εγώ; Ότι η πολιτική συζήτηση δεν τους αφορά. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου δεν τους αφορά. Τους αφορά ένας μηχανισμός που θεωρούν ότι έχουν πλειοψηφία. Πολιτική συζήτηση μ’ αυτούς τους όρους είναι δύσκολη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης