Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγόπουλος (Alco): Μετά την εκλογή Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ φθίνει – Πιθανό να είναι δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Παναγόπουλος (Alco): Μετά την εκλογή Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ φθίνει – Πιθανό να είναι δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
Ρεκόρ στα ποσοστά του ΚΚΕ λέει ο κ.Παναγόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Για φθίνουσα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να βρεθεί και πίσω από το ΠΑΣΟΚ σε λίγους μήνες - τουλάχιστον δημοσκοπικά - κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κ. Παναγόπουλος.
«Από το φθινόπωρο και μετά που άρχισαν πάλι οι μετρήσεις και μετά και την αλλαγή ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ φθίνουν από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση ενώ τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ αυξάνονται, όχι πολύ αλλά αυξάνονται.
Ήδη η απόσταση μεταξύ των δύο είναι μικρή, υπάρχει απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων που τον Ιούνιο επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και προς το ΚΚΕ και αυτό οδηγεί στην άνοδο των ποσοστών και του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.
Συνεπώς αν η τάση αυτή συνεχιστεί ευθύγραμμα ναι είναι πιθανό μετά από ένα δύο μήνες να δούμε αλλαγή.
Επίσης να σημειώσω ότι για τα δημοσκοπικά δεδομένα της πατρίδας μας τα ποσοστά του ΚΚΕ είναι ποσοστά ρεκόρ και μάλιστα αν κανείς επιχειρήσει να μελετήσει και τους αναποφάσιστους θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι αυτή τη στιγμή αν είχαμε εκλογές τα ποσοστά που θα έπαιρνε στην κάλπη το ΚΚΕ θα πλησίαζαν το 10%» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Παναγόπουλος.

Ακρίβεια, ακρίβεια, ακρίβεια

Όπως είπε ο κ.Παναγόπουλος, το κορυφαίο που αποτύπωσε η δημοσκόπηση της Alco είναι η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής εκατομμυρίων Ελληνίδων και Ελλήνων.
«7 στους 10 συμμετέχοντες μας είπαν ότι έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν την κατανάλωση των βασικών αγαθών λόγω της ακρίβειας.
Περίπου τόσοι μας είπαν ότι ανησυχούν ότι το χειμώνα θα χρειαστεί να περιορίσουν και τις ώρες λειτουργίας της θέρμανσης στα σπίτια τους λόγω των αυξημένων τιμών.
Μιλάμε για κινήσεις που γίνονται από ανάγκη και όταν κάτι γίνεται από ανάγκη και όχι από επιλογή, όταν δηλαδή δεν καταναλώνω αυτό που θέλω και όσο το θέλω αυτό πέρα από τα προβλήματα στην καθημερινότητα διατροφικές συνήθειες, θέρμανση συνιστά και υποβάθμιση του τρόπου της ζωής του.
Αυτό θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική αρνητική επίπτωση της ακρίβειας στην καθημερινότητά μας, η υποβάθμιση του τρόπου της ζωής μας, και φαίνεται να είναι και ένα ιδιαιτέρως οξύ κοινωνικό πρόβλημα που σε ένα βαθμό μετατρέπεται και σε πολιτικό.
Για παράδειγμα πλέον ελάχιστοι είναι αυτοί, γύρω στο 20%, που πιστεύουν τις δηλώσεις τις κυβερνητικές ότι οι τιμές θα αποκλιμακωθούν.
Ίσως γιατί τις ακούνε πάρα πολλά χρόνια τώρα και δεν έχουν αποκλιμακωθεί» υπογράμμισε ο κ.Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι αυτή η δυσαρέσκεια δεν αποτυπώνεται στην πρόθεση ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης