Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στο Politico: Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε έναν «ασφαλή» ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα

Μητσοτάκης στο Politico: Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε έναν «ασφαλή» ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα
Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε έναν «ασφαλή» ανθρωπιστικό διάδρομο στη Γάζα, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
H Ελλάδα θα εξέταζε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε έναν θαλάσσιο διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, εάν τα πλοία μπορούσαν να επιχειρήσουν με "πλήρη προστασία", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στο podcast Power Play του POLITICO, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα συζητήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές ανθρωπιστικής βοήθειας με τον Γάλλο πρόεδρο Emmauel Macron και τους Άραβες ηγέτες στη σύνοδο κορυφής υψηλού επιπέδου στο Παρίσι την Πέμπτη.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε στην Anne McElvoy ότι η χώρα του θα ήταν σε θέση να συμμετάσχει σε έναν θαλάσσιο διάδρομο για να βοηθήσει τις αποστολές βοήθειας προς τη Γάζα.

H πρωτοβουλία του Rishi Sunak

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή Power Play ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει "όλους τους διαφορετικούς τρόπους" για να φτάσει βοήθεια στη Γάζα, μετά τις πληροφορίες ότι η Βρετανία, η Γαλλία και η Ολλανδία εξετάζουν σχέδια για έναν θαλάσσιο διάδρομο.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: "Ο κ. Shunak  είναι ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της χώρας: "Λόγω της γεωγραφίας μας, αν μπορούμε να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια με οργανωμένο τρόπο και να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια αυτή θα φτάσει σε αυτούς που πραγματικά την έχουν περισσότερο ανάγκη, θα ήμασταν ευτυχείς να το κάνουμε.
"Μόλις είχαμε ένα αεροπλάνο που προσγειώθηκε στην Αίγυπτο παραδίδοντας ανθρωπιστική βοήθεια, και αν μπορούμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα ενός θαλάσσιου διαδρόμου θα χρειαζόταν ωστόσο την πλήρη προστασία όλων των σχετικών μερών για να διασφαλιστεί ότι τα πλοία θα μπορούσαν να έχουν ασφαλή πρόσβαση στη Γάζα".
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: "Το πλεονέκτημα ενός διαδρόμου είναι ότι μπορείς να συσκευάσεις πολύ περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια σε ένα πλοίο από ό,τι σε ένα φορτηγό. Έτσι, αν η υλικοτεχνική υποδομή λειτουργεί και αν είναι πραγματικά βολικό να το κάνουμε, αντί να μεταφέρουμε βοήθεια με αεροπλάνο και στη συνέχεια να την τοποθετούμε σε φορτηγά, αν αυτό είναι κάτι που είναι εφικτό και μπορεί να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, θα ήμουν πολύ ευτυχής να συμμετάσχω σε μια τέτοια πρωτοβουλία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης