Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκρέκας (υπ. Ανάπτυξης): Τα ναυπηγεία Ελευσίνας ανοίγουν πανιά στις παγκόσμιες αγορές

Σκρέκας (υπ. Ανάπτυξης): Τα ναυπηγεία Ελευσίνας ανοίγουν πανιά στις παγκόσμιες αγορές
«Η ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη γίνεται ξανά τροφοδότης παραγωγικών θέσεων εργασίας στη Δυτική Αττική και συμβάλλει στην εθνική οικονομία με στοιχεία βιώσιμης ανάπτυξης» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, παρευρέθηκε στην εκδήλωση του ομίλου ONEX Shipyards & Technologies για την υπογραφή της συμφωνίας χρηματοδότησης του ιστορικού εγχειρήματος της αναβίωση και επαναδραστηριοποίησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τον αμερικάνικο αναπτυξιακό χρηματοδοτικό οργανισμός DFC.
Στην ίδια εκδήλωση, εγκαινιάστηκε και η Πλωτή Δεξαμενή «Στρατής Γ. Ανδρεάδης», η πιο σύγχρονη που διαθέτει η Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Η ανακατασκευή και αναβάθμισή της, κατηγορίας «panamax», ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.
Για πρώτη φορά, ο DFC προχωρά σε μια επιλογή χρηματοδότησης, που αναδεικνύει την κομβική σημασία των μεγαλύτερων Ναυπηγείων της Ελλάδας στην Ελευσίνα ως γεωστρατηγικού κόμβου της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
Η παραγωγική δυναμική της χώρας στην άμυνα, την ενέργεια και τη ναυτιλία ενισχύεται σημαντικά διαχέοντας και ένα μήνυμα επενδυτικής εξωστρέφειας.
Η χρηματοδοτική σύμβαση που υπογράφηκε, ύψους 125 εκατ. ευρώ, συνιστά σημαντική επένδυση της DFC σε χώρα της Ευρώπης και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην αναπτυξιακή τροχιά της χώρας μας. Επιπλέον, αποδεικνύει εμπράκτα και το άριστο επίπεδο σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών σε μια κρίσιμη γεωπολιτική περίοδο.
Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να βαδίζει στην αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει, θέτοντας στο επίκεντρο τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό τους, ώστε τα ναυπηγεία να εξελιχθούν σε μοχλό ανάπτυξης και καταλύτη για ένα οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη Δυτική Αττική.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα ξεκινά ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας μας.
Η Ελλάδα παράγει με βασικό εφόδιο Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους με γνώση και ακαδημαϊκά εχέγγυα.
Είναι μια μέρα ιστορική, καθώς σηματοδοτεί την αναβίωση των ελληνικών ναυπηγείων, μιας βιομηχανίας ιστορικής που δημιούργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας όλα τα προηγούμενα χρόνια και που τώρα με το πάθος του νέου ιδιοκτήτη, κ Πάνου Ξενοκώστα, αλλά και με το όραμα της κυβέρνησής μας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναβαθμίζεται και «ανοίγει τα πανιά της» προς νέους δρόμους ανάπτυξης.
Η ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη γίνεται ξανά τροφοδότης παραγωγικών θέσεων εργασίας στη Δυτική Αττική και συμβάλλει στην εθνική οικονομία με στοιχεία βιώσιμης ανάπτυξης.
Η Ελλάδα αλλάζει όπως είπε και ο Αισχύλος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευσίνα ‘’έργω κ’ ουκέτι μύθω’’, δηλαδή με έργα και όχι με λόγια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης