Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λάμψει το φως στην υπόθεση των υποκλοπών

Κασσελάκης: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λάμψει το φως στην υπόθεση των υποκλοπών
Δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταβάλει κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια «για να λάμψει το φως» στην υπόθεση των υποκλοπών, «η οποία είναι μια υπόθεση η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις του στο γραφείο του στη Βουλή, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκο Ανδρουλάκη.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «όπου ανέδειξα με τον πλέον έντονο τρόπο το ζήτημα των νομιμοφανών επισυνδέσεων και του Predator και τον κάλεσα τότε και το λέω και τώρα ως πολιτικός προϊστάμενος να προβεί στην άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ, ώστε να μπορούν να καταθέσουν στην δικαιοσύνη χωρίς να κρύβονται πίσω από το απόρρητο».
Στο πλαίσιο αυτό, είπε, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο και με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.
«Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι προς αυτή την κατεύθυνση έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ, με μία πλειοψηφία τριών πέμπτων η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη με τον τρόπο με τον οποίο υπολογίστηκε και με τη συνεργασία μόνο του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Βελόπουλο, δηλαδή την ακροδεξιά». Τόνισε, στο ίδιο πλαίσιο ότι «το Σύνταγμα μας δεν έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έτσι», προσθέτοντας ότι «η ποιότητα της δημοκρατίας μας αφορά όλους μας».
«Γιατί», σημείωσε, «αν δε λάμψει η αλήθεια σ' αυτό το ζήτημα πολύ απλά πολλοί νέοι δεν θα θέλουν πλέον ασχοληθούν με την πολιτική, γιατί όλοι θα χάσουν ελπίδα για την ενασχόληση με τα κοινά και η ποιότητα της δημοκρατίας αυτή θα απογοητεύσει τον Έλληνα πολίτη». «Αυτό πρέπει να αλλάξει», τόνισε.
Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι σε αυτό το πλαίσιο μίλησε με τον κ. Ανδρουλάκη, «με τον οποίο μεταξύ άλλων συζητήσαμε το θέμα των υποκλοπών, προφανώς κι ο ίδιος είναι θύμα αυτής της κατάστασής».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «από μεριάς μας θα καταβάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά, να μη βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωση τους…».
«Για να λάμψει το φως σ' αυτή την υπόθεση, η οποία είναι μια υπόθεση η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%», πρόσθεσε.
Τόνισε ότι «αφορά όλες τις Ελληνίδες όλους τους Έλληνες, από εμάς εδώ στη Βουλή μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε μια τέτοια αλαζονεία -με την εκλογή που πέρασε- να μπλοκάρει το φως που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης μπροστά σε αυτήν την υπόθεση που προσβάλλει την κοινή λογική την κοινή νοημοσύνη και τους πολύ γενναίους λειτουργούς σε αυτές ανεξάρτητες αρχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης