Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Να κρατήσουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, χρειάζονται προοδευτικές λύσεις»

Συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη στη Βουλή: «Να κρατήσουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, χρειάζονται προοδευτικές λύσεις»
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών η υπόθεση των υποκλοπών
Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.
Η συνάντηση πραγματοποιείται στη Βουλή, στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη, και αποτελεί την πρώτη θεσμική μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών.
Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί μέρος των συναντήσεων του Στέφανου Κασσελάκη μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η συνάντηση διεξάγεται σε καλό κλίμα και ξεκίνησε με ένα διάλογο μπροστά στις κάμερες, όπου ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι είναι καλό να συζητάμε για τα θέματα που αφορούν τον κόσμο, όπως την ακρίβεια, τα εθνικά ζητήματα, τις κρίσιμες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

androulakis2-1024x683.jpg

«Πρέπει να υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, χρειάζονται προοδευτικές λύσεις», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.
Μεγάλο μέρος του διάλογου που είχαν μπροστά στις κάμερες, ήταν για το θέμα των υποκλοπών με τις δύο πλευρές να τονίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει αποκάλυψη της υπόθεσης και να ληφθούν πρωτοβουλίες για να αλλάξει η διαδικασία. 

Ολόκληρη η συζήτηση μεταξύ Κασσελάκη – Ανδρουλάκη:

Στέφανος Κασσελάκης: Πάλι σε καναπέ κάθομαι….οι παλιοί καναπέδες της Βουλής.

Νίκος Ανδρουλάκης: Συγχαρητήρια και από κοντά…

Στέφανος Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ

Νίκος Ανδρουλάκης: Χαίρομαι πάρα πολύ για την συνάντηση γιατί έχουμε υποχρέωση να συζητάμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τα μεγάλα θέματα ιδιαίτερα τα θέματα της ακρίβειας που καλπάζει τους τελευταίους μήνες, αλλά και τα εθνικά θέματα γιατί είμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι πάρα πολύ για την πρωτοβουλία αυτή γιατί πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να οικοδομούμε σε ένα πολιτικό πεδίο σχέσεις εμπιστοσύνης, και συναινέσεων όπου είναι δυνατόν…

Στέφανος Κασσελάκης: Έτσι είναι, πάνω από όλα υπηρετούμε τον κόσμο και ο κόσμος θέλει λύσεις και οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές και αυτό είναι το πολύ μεγάλο βασικό ζήτημα και χτίζοντας πάνω σε αυτό το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών.

Νίκος Ανδρουλάκης: Είχατε πάει στις ανεξάρτητες αρχές.

Στέφανος Κασσελάκης: Είχα πάει.

Νίκος Ανδρουλάκης: Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, όπως ξέρεις από πέρυσι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια και με προσωπικό χαρακτήρα, εμείς προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε, θλίβομαι πάρα πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή την στάση σε αυτές τις ανεξάρτητες αρχές, είναι ένας πυλώνας θεσμικών αρχών πολύ κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας. Δυστυχώς η αγωνία του πρωθυπουργού για να πετύχει την συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της βουλής επιτέθηκε στον Ράμμο κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό….Εμείς από πέρυσι τον Ιούλιο με την νομική μας ομάδα κινηθήκαμε και στην ελληνική δικαιοσύνη και στον ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο ευρωκοινοβούλιο, στην PEGA και στην Εξεταστική Επιτροπή, αλλά η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων, εγώ πιστεύω με την θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρχει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι να πάνε στη δικαιοσύνη.

Στέφανος Κασσελάκης: Και μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα…δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο το 3/5 πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου.

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν υπήρξε κανένας δίαυλος επικοινωνίας παρόλο που τα 3/5 επί της ουσίας είναι για να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και μάλιστα θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή διότι δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5. Μπορεί να προσβληθεί και νομίζω όλα τα μέλη μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης