Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη – Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;

Παναγιωτόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη – Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;
"Έχει ζητηθεί από τους εργαζόμενους εδώ και αρκετά χρόνια να αλλάξει η οροφή, αλλά η διοίκηση «κωφεύει»", σύμφωνα με τον Α. Παναγιωτόπουλο
Σχετικά Άρθρα
Για κατάσταση διάλυσης του ΕΣΥ και των δημόσιων νοσοκομείων κάνει λόγο ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό κατάρρευσης οροφής σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και τον τραυματισμό γιατρού.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος, «το επικίνδυνο περιστατικό με την κατάρρευση τμήματος οροφής του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονίκη, που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου 2023 και προκάλεσε τον τραυματισμό γιατρού, καθώς και οι σοκαριστικές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έρχονται να επιβεβαιώσουν για μια ακόμη φορά την κατάσταση διάλυσης που βρίσκεται το ΕΣΥ και τα δημόσια νοσοκομεία μας.
Ο γιατρός πήγε να ξεκουραστεί από τις εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς στον προθάλαμο που βρίσκονται οι κοιτώνες που ξεκουράζονται οι γιατροί και του ήρθε κυριολεκτικά ο ουρανός στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ευτυχώς ελαφρά, απ’ ότι μαθαίνουμε και ευχόμαστε».
«Ωστόσο, λόγω της άθλιας κατάστασης, που θυμίζει νοσοκομείο τριτοκοσμικών χωρών, ο γιατρός αλλά και οποιοσδήποτε βρίσκεται στον χώρο θα μπορούσε να έχει χτυπήσει άσχημα. Και το γεγονός καθίσταται ακόμη πιο σοβαρό, αφού έχει ζητηθεί από τους εργαζόμενους εδώ και αρκετά χρόνια να αλλάξει η οροφή, αλλά η διοίκηση «κωφεύει».
Και το ερώτημα είναι: πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να ληφθούν επιτέλους μέτρα που θα θεραπεύουν αυτή την κατάσταση σήψης του δημόσιου συστήματος Υγείας;», καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης