Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης πάει να τιμήσει τον Σημίτη των μεγάλων σκανδάλων, του ενδοτισμού και της Διαπλοκής – Οι δεξιοί δεν ξεχνούν

Ο Μητσοτάκης πάει να τιμήσει τον Σημίτη των μεγάλων σκανδάλων, του ενδοτισμού και της Διαπλοκής – Οι δεξιοί δεν ξεχνούν
Μαζί με τον Πρωθυπουργό θα πάνε και ίσως οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης
Σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στην εκδήλωση του Κώστα Σημίτη την οποία διοργανώνει η ομάδα της Άννας Διαμαντοπούλου, το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση.
Και μαζί με τον Πρωθυπουργό θα πάνε και ίσως οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης αφού οι περισσότεροι πλέον ανήκουν στην εκσυγχρονιστική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ που όταν το κόμμα έφτασε το 5% μετακινήθηκαν στην ΝΔ.
Η επιλογή Μητσοτάκη να πάει εκεί εξυπηρετεί την στρατηγική του να τα έχει καλά με τους κεντρώους ψηφοφόρους που θεωρούν τον Κώστα Σημίτη τον καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.
Η στάση Μητσοτάκη, όμως, έχει εκνευρίσει τους δεξιούς ψηφοφόρους και τα δεξιά στελέχη που έχουν μνήμη, γνώση και προπάντων αξιοπρέπεια.

Τα Ίμια, ο Οτσαλάν και η υποστολή σημαίας σε ελληνικό έδαφος…

Tι λένε οι παραδοσιακοί δεξιοί για την κυβέρνηση Σημίτη;
Ότι η εποχή του ήταν γεμάτη σκάνδαλα και αποτυχημένες πολιτικές, όμως, η ανόρθωση της Διαπλοκής τον «έβγαλε» λάδι στα μάτια του κόσμου.
Τι θυμούνται;
Καταρχάς, την εξευτελιστική ημέρα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τα περιστατικά των Ιμίων όπου όπως αποδείχτηκε Σημίτης-Πάγκαλος δώσανε την εντολή να κατέβει η ελληνική σημαία από το νησί…
Τι άλλο έγινε;
Αφήσαμε ακάλυπτο, ουσιαστικά παραδώσαμε τον κούρδο Οτσαλάν, έναν σύμμαχο της Ελλάδας και τον συνέλαβαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Φυσικά, δεν ξεχνάμε τις παλινωδίες στο Χρηματιστήριο με τη φούσκα που έσκασε την οποία «φούσκωνε» για καιρό ο Σημίτης και η παρέα του – συγκεκριμένοι υπουργοί τότε έβγαλαν πολλά λεφτά που χειραγωγούσαν μετοχές και εταιρείες.

Η διαφθορά στο ΠΑΣΟΚ με πρωτοκλασσάτους υπουργούς

Επίσης, δεν ξεχνάμε ότι εποχής Σημίτη ανδρώθηκε η μεγάλη διαφθορά μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Τσουκάτος ομολόγησε ότι έπαιρνε λεφτά (γερμανικά μάρκα) από την Siemens, ο Μαντέλης καταδικάστηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρέθηκε με έναν απίστευτο πλουτισμό από προμήθειες που έπαιρνε μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων και άλλα πολλά που δεν έχει νόημα να τα απαρριθμήσουμε.
Υπόψιν, ο Τσουκάτος ήταν κολλητός του Σημίτη, όχι ένα απλό στέλεχος…

Η είσοδος στην ΟΝΕ με ψεύτικα στοιχεία

Στο ζήτημα της οικονομίας, η βίαιη είσοδος της χώρας στην Ευρωζώνη που έγινε με ψεύτικά και παραποιήσιμα στοιχεία όπως το λεγόμενο swap.
Η χώρα αναγκάστηκε σε μία βίαιη προσαρμογή και σε μία εξευτελιστική ισοτιμία ευρώ-δραχμής που ανέβασε στα ύψη τις τιμές όλων των προϊόντων κάνοντας τη ζωή των πολιτών δύσκολη.
Ο Σημίτης τότε έλεγε ότι με το ευρώ θα τελειώσει για πάντα ο πληθωρισμός αφού θα έχουμε ενιαίο νόμισμα.
Πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει γιατί τώρα παραμένει τόσο υψηλός ο πληθωρισμός στην Ε.Ε;

Η Διαπλοκή του Σημίτη

Επίσης, επί εποχής Σημίτη μεγάλωσε μία Διαπλοκή στα ΜΜΕ που κυριάρχησε για χρόνια στην Ελλάδα.
Ο ΔΟΛ (βημα, νεα, mega) έγινε κολοσσός και προστάτης του και του δόθηκε και το Μέγαρο Μουσικής το οποίο το επιδοτούσε για χρόνια ο έλληνας φορολογούμενος.
Το Έθνος του Μπόμπολα εξασφάλισε στην οικογένεια πολλά δημόσια έργα για τον Άκτωρα.
Ενώ τα ψηφιακά έργα ήταν όλα προς την μεριά του Κόκκαλη και τα πρωταθλήματα του… Ολυμπιακού…
Τα αυτά συγκροτήματα επέκριναν τη Δεξιά και τη ΝΔ, είχαν ονομάσει Ντόλυ (το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο) τον Κώστα Καραμανλή.
Ενώ και οι τράπεζες, επι εποχής Σημίτη, άρχισαν να κάνουν σημαντική κακοδιαχείριση - ποιος δεν θυμάται την Εμπορική η οποία χρεώθηκε από το αγαπημένο τέκνο του Σημίτη, τον Γιάννη Στουρνάρα που τώρα είναι Διοικητής της ΤτΕ…;
Μπορεί ο δεξιός ψηφοφόρος να ξεχάσει όλα τα παραπάνω σκάνδαλα επειδή ο Μητσοτάκης θέλει να τα έχει καλά με τον Σημίτη και να παίρνει τα στελέχη του στην κυβέρνηση;
Επειδή ο Μητσοτάκης θέλει να έχει και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ για να είναι στην εξουσία;
Πιστεύουμε πως όχι…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης