Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άγρια κόντρα για τους φόρους – Κασσελάκης: Εάν ο Μητσοτάκης επιστρέψει στην κοινωνία αυτά που θα σας πάρει…ενημερώστε με

Άγρια κόντρα για τους φόρους  – Κασσελάκης: Εάν ο Μητσοτάκης επιστρέψει στην κοινωνία αυτά που θα σας πάρει…ενημερώστε με
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η φορολόγησή τους το νέο πεδίο αντιπαράθεσης του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Σχετικά Άρθρα
Να ξεπεράσει την εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ με καθημερινές σφοδρές επιθέσεις στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εστιάζει την προσοχή στους ελεύθερους επαγγελματίες και τη φορολόγησή τους.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση φορο- λεηλασία των ελεύθερων επαγγελματιών και απορρίπτει την υπόσχεση Μητσοτάκη ότι οι πρόσθετοι πόροι από φόρους που θα ληφθούν, θα επιστρέψουν στην κοινωνία.

Μητσοτάκης: Επιστροφή των πόρων στην κοινωνία


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κυβερνητική παρέμβαση στον τομέα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών έκανε λόγο για πάταξη της φορολογικής αδικίας και ένα δίκαιο, λογικό και σταθερό σύστημα.
«Είμαστε ανυποχώρητοι απέναντι στη φορολογική αδικία και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για δύο λόγους.
Πρώτον, γιατί στερούν κρίσιμα έσοδα για την αναγκαία αύξηση των κρατικών δαπανών στη δημόσια υγεία, παιδεία και ασφάλεια.
Και δεύτερον, διότι αποτελεί κοινωνική πρόκληση περίπου 500 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες να δηλώνουν ότι το ετήσιο εισόδημά τους είναι χαμηλότερο από αυτό του υπαλλήλου που λαμβάνει τον κατώτατο μισθό.
Η παρέμβαση μας είναι απολύτως μετρημένη και ισορροπημένη χωρίς να αποτελεί πρόσθετη φορολόγηση, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει όλες τις αναγκαίες εξαιρέσεις για νέους ελεύθερους επαγγελματίες, ΑμεΑ και κατοίκους μικρών κοινοτήτων», σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός.
«Θέλω να τονίσω ότι δεσμεύομαι προσωπικά, πως τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία για καλύτερη υγεία, περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, 
αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα, μεγαλύτερη στήριξη στις νέες οικογένειες», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.


Κασσελάκης: Τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες βαφτίζονται συλλήβδην φοροφυγάδες

Στην ανάρτηση Μητσοτάκη απάντησε άμεσα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό.
«Οι τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες που βαφτίζονται συλλήβδην ‘’φοροφυγάδες’’ για να πληρώνουν παραπάνω φόρο 1444€ ανεξαρτήτως των εισοδημάτων τους, παρακαλώ να με ενημερώσουν όταν δουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιστρέφει τους κόπους τους στην κοινωνία», σημείωσε στην πλατφόρμα X ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μηδενικός φόρος

Ο κ. Κασσελάκης έχει δεσμευθεί ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσμοθετήσει μηδενικό φόρο για τους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ.
«Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι με εισόδημα ως 10.000 ευρώ, ο φόρος τους θα είναι ΜΗΔΕΝ.
Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη.
Αλλά επειδή με αυτά τα εισοδήματα, είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι ΜΗΔΕΝ», έχει δηλώσει ο κ. Κασσελάκης.

Βελόπουλος: Η κυβέρνηση της ΝΔ στοχοποιεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας

«Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος βαπτίζει την καταστροφική υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων, "φορολογική δικαιοσύνη", ενσωματώνει όλη την περί "δικαίου" φιλοσοφία της Ν.Δ.», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, «το ίδιο κόμμα που άφησε εδώ και τρία χρόνια τα καρτέλ να αισχροκερδούν εις βάρος των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, στοχοποιεί την «ραχοκοκαλιά» της Ελληνικής οικονομίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να καλύψει τα ελλείμματα που το ίδιο δημιούργησε».
«Ο μόνος τρόπος να επέλθει η "φορολογική δικαιοσύνη"», συνεχίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος «είναι να υιοθετηθεί η πρόταση που έχει καταθέσει η Ελληνική Λύση εδώ και χρόνια, για ενιαίο οριζόντιο φόρο 15% επί του καθαρού εισοδήματος σε κάθε φορολογούμενο.
Έτσι θα παταχθεί άμεσα η φοροδιαφυγή, καθώς κάθε Έλληνας θα έχει συμφέρον να ζητά απόδειξη.
Έτσι όμως θα υπάρξει και δίκαιη φορολόγηση, αφού τα χαμηλά εισοδήματα θα είναι ουσιαστικά αφορολόγητα, καθώς είναι αδιανόητο να θεωρούμε το κόστος διαβίωσης της Ελληνίδας και του Έλληνα, ως "φορολογητέα ύλη"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης