Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυρόπουλος: Αποκαλύπτονται τα προεκλογικά ψέματα της ΝΔ με τα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες

Σπυρόπουλος: Αποκαλύπτονται τα προεκλογικά ψέματα της ΝΔ με τα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες
"Τους ενδιαφέρει να υπάρξει διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Οποιαδήποτε εξαγγελία και αν κάνουν, δεν υπάρχει καμία εφαρμογή", τόνισε ο Α. Σπυρόπουλος
«Όλα τα στελέχη της Κυβέρνησης, με πρώτο από όλους τον Πρωθυπουργό, έλεγαν προεκλογικά ότι με τη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπάρχει ούτε μία αύξηση νέου φόρου. Δεν πέρασαν τρεις μήνες και αποκαλύπτεται ότι έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό. Ξεκίνησαν με τα χαράτσια από τους ελεύθερους επαγγελματίες. Να δούμε πού θα φτάσουν», ανέφερε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδ. Σπυρόπουλος, για το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.
Ακόμη, ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας στο OPEN για τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, υπενθύμισε ότι «εδώ και τρία χρόνια δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να πείσουμε την Κυβέρνηση ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο ΕΣΥ και να δοθούν χρήματα στην υγεία.
Εμείς ψηφίσαμε τους περισσότερους νόμους που έφερε η Κυβέρνηση ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, λέγοντας μόνο ένα πράγμα: ότι θέλουμε να επενδύσει στο δημόσιο χαρακτήρα της υγείας. Και το μόνο που έκαναν ήταν να δώσουν τη δυνατότητα στους δημόσιους ιατρούς να πηγαίνουν σε ιδιωτικά ιατρεία και να ασκούν την ιδιότητά τους».
«Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Τους ενδιαφέρει να υπάρξει διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Οποιαδήποτε εξαγγελία και αν κάνουν, δεν υπάρχει καμία εφαρμογή. Λένε συνεχώς για αυξήσεις νοσηλευτών και ιατρών. Πού είναι; Πουθενά. Αυξάνουν τους πόρους του προϋπολογισμού για να δοθούν καλύτερες αμοιβές σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό; Χρησιμοποιούν ένα τέτοιο νομοσχέδιο για να κρύψουν τις πραγματικές ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης για τη διάλυση του ΕΣΥ. Έχουν ακέραια την ευθύνη», πρόσθεσε.

Για Μέση Ανατολή

Αναφορικά με τη δημόσια συζήτηση για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως «δεν πρέπει να είναι προϊόν τοξικής αντιπαράθεσης. Η ελληνική κοινωνία, που πάντα είχε ενδιαφέρον για αυτήν την πολύ ευαίσθητη περιοχή, θέλει πραγματικά την Ελλάδα να κινείται, όπως έκανε πάντα τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο της κατάπαυσης του πυρός και της ειρήνευσης στην περιοχή. Δεν υπάρχει Έλληνας, ο οποίος δεν νιώθει αποτροπιασμό με όλα αυτά τα οποία έκανε η Χαμάς».
Χαρακτήρισε απαράδεκτο το «να μην έχει η Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ειρήνευση στην περιοχή. Δεν γίνεται να μη βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία την αιματοχυσία. Οι ψηφοφόροι στις δημοσκοπήσεις απαντούν αρνητικά για αυτήν τη στάση της Κυβέρνησης».

Αντιπαράθεση με ήθος, αρχές και αξίες

Τέλος, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε το φαινόμενο των trolls του διαδικτύου, λέγοντας ότι «το ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον αντιμνημονιακό αγώνα με μία βόμβα χυδαιότητας στο δημόσιο διάλογο, το συνέχισε η Νέα Δημοκρατία με τα υπόγεια της Πειραιώς που διατηρούνται μέχρι και σήμερα.
Και ξαφνικά, τώρα που έχουμε τις εσωτερικές διενέξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το ένα troll επιτίθεται στο άλλο εσωτερικά και γίνονται οι αποκαλύψεις. Είναι κάτι το οποίο το καταλαβαίνει κάθε πολίτης, που παρακολουθεί το διαδίκτυο».
Υπογράμμισε πως «εμείς πορευτήκαμε πάντα με γνώμονα την ανάγκη να γίνει ένας πολιτισμένος διάλογος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τις προτάσεις μας, τις ιδέες μας, τον λόγο μας, χωρίς προσωπική αντιπαράθεση. Ήμασταν πάντα η παράταξη που ήθελε μια αντιπαράθεση με ήθος, αρχές και αξίες. Γιατί αυτό έχουν ανάγκη οι πολίτες και στην Ελλάδα του 2023, δεν μπορούμε να συνεχίζουμε μία αντιπαράθεση με τέτοιο χυδαίο επίπεδο και μία τέτοια τοξικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης