Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαρωτικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό και την Κεντροαριστερά - Το κόμμα των Πρασίνων και ο Πέτρος Κόκκαλης

Σαρωτικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό και την Κεντροαριστερά - Το κόμμα των Πρασίνων και ο Πέτρος Κόκκαλης
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ίδρυσης πράσινου κόμματος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης
Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο κόμμα με πράσινα χαρακτηριστικά άφησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης και ιδρυτής της πολιτικής κίνησης «Κόσμος»  σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». 
Απαντώντας στο εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που τον φέρουν έτοιμο να ηγηθεί ενός νέου κόμματος το οποίο θα καλύψει το κενό των Πρασίνων στην Ελλάδα ή ακόμη περισσότερα τα διάφορα σενάρια που προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, συνδέοντας αυτήν την πολιτική κίνηση με την αναζήτηση μιας νέας στέγης για ορισμένα από τα στελέχη που εντάσσονται σήμερα στην «Ομπρέλα» και ίσως αναζητούν πολιτικό χώρο με αριστερό πρόσημο εντός μιας «κοκκινοπράσινης» συμμαχίας,  ο κ. Κόκκαλης ουσιαστικά απάντησε «τίποτα δεν αποκλείεται»

Η κίνηση «Κόσμος»

«Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την κίνηση “Κόσμος”, αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης η οποία, ενώ είναι προφανή στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μία συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει. Δηλαδή να ακούσει ότι η κλιματική κρίση δεν είναι επιφαινόμενο της οικονομίας αλλά κεντρικό οικονομικό ζήτημα. Νομίζω ότι όποιος δεν το είχε καταλάβει, το κατάλαβε αυτό το καλοκαίρι. Και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να ασχολούμαι με την πολιτική», είπε μεταξύ των άλλων ο Π. Κόκκαλης.

Τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και την Κεντροαριστερά

Απαντώντας πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα για το εάν αυτή η δράση θα γίνει με τη δημιουργία κόμματος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:
«Αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι προσπαθούν να δουν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα θέλανε και ποιος ΣΥΡΙΖΑ τους χωράει. Είναι σίγουρο ότι πρέπει να υπάρξει αρκετή ειλικρίνεια και αρκετή ικανότητα σύνθεσης, προκειμένου να απειληθεί η πρωτοφανής κυριαρχία της Δεξιάς η οποία δεν είναι υπέρ της κλιματικής δράσης. Είναι αναποτελεσματική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει το πρόβλημα, δεν είναι η λύση. Το έχει δείξει και στην πρώτη της θητεία το αποδεικνύει και σήμερα. Εγώ συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αγωνία και αναλόγως θα κρίνω».
Ωστόσο σε συνέχεια, για το εάν όλα παραμένουν δηλαδή ανοιχτά, ο ίδιος ξεκαθάρισε  «δυστυχώς, όταν δυστυχώς παραμένουν ανοιχτά για τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ δε μάλλον και του Συνασπισμού, προφανώς παραμένει και για μένα και για όλους όσοι είμαστε στον χώρο».
«
Κακά τα ψέματα, σε αυτή την ώρα βρισκόμαστε σε μία Αριστερά. Κεντροαριστέρα, μέχρι προοδευτικό Κέντρο -που λέει το καταστατικό- σε μία προσπάθεια Ανασυγκρότησης. Για μένα ο κλιματικός χώρος είναι ένα συστατικό στοιχείο της Αριστεράς. Εάν υπάρχουν σχήματα τα οποία έχουν το εύρος και τη δυνατότητα να τον εντάξουν, είναι ακόμη καλύτερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης