Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εκδήλωση για την «ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά» καλεί η Ομπρέλα - Τσακαλώτος και Αναγνωστοπούλου στους ομιλητές

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εκδήλωση για την «ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά» καλεί η Ομπρέλα - Τσακαλώτος και Αναγνωστοπούλου στους ομιλητές
Εκδήλωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην «εσωτερική αντιπολίτευση» υπό την ομπρέλα της εφημερίδας «Εποχή»
Η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει πλέον να παίρνει δημόσιο χαρακτήρα κατάθεσης πλατφορμών, κάτι που καταμαρτυράται από το κάλεσμα στελεχών της «Ομπρέλας σε συζήτηση για την «ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά».
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6/11 με θέμα «Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών», η οποία διοργανώνεται από την εφημερίδα «η Εποχή».
Από τα όσα αναφέρονται στην πρόσκληση της εκδήλωσης φαίνεται πως τα εσωκομματικά μαχαίρια «ακονίζονται» ... επικίνδυνα εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοιποιηθεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

698057359816c157d61b836f5dcdd3dd_L.webp

Στο κάλεσμα της εν λόγω εκδήλωσης γίνεται μάλιστα λόγος για «δύσκολους και άνυδρους καιρούς, σε στιγμές που η Αριστερά δοκιμάζεται», αλλά και για «χρόνο κάθε άλλο παρά ουδέτερο», εντός του οποίου «η αναζήτηση συλλογικών βηματισμών αναδεικνύεται ως μονόδρομος».

Τσακαλώτος, Αναγνωστοπούλου και Τζανακόπουλος στους ομιλητές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στην συζήτηση, καθώς φαίνεται ότι η Ομπρέλα επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ευρύτερο ρεύμα -εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ- με το βλέμμα στην πιθανή συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα.
Φυσικά, η κεντρική τοποθέτηση θα γίνει από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ωστόσο πέραν αυτού το λόγο θα πάρει και η Σία Αναγνωστοπούλου και ο διδάσκων της Οξφόρδης Αντώνης Τζανακόπουλος που αναφέρεται στην ομάδα 6+6 της Αχτσιόγλου (αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες τοποθετείται στο στρατόπεδο εκείνων που προκρίνουν την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ).
Επιπλέον, θα τοποθετηθούν και από το χώρο της ευρύτερης Αριστεράς ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου, άλλοτε επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του ΔΣΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης