Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής η προεκλογική εξαπάτηση ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων από τη Νέα Δημοκρατία

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής η προεκλογική εξαπάτηση ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων από τη Νέα Δημοκρατία
Την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει σε ευρύ διάλογο με τους ελ. επαγγελματίες επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου
«Το φορολογικό νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση, πλήττει το εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών και αποδεικνύει περίτρανα την απροθυμία και αδυναμία της να ελέγξει τη μεγάλη και πολύ μεγάλη φοροδιαφυγή», υπογράμμισαν σήμερα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Αυτοί που κατήγγειλαν διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για άδικη φορολογική πολιτική, μετά την φοροκαταιγίδα των έμμεσων φόρων που επέβαλαν, προχωρούν και σε άδικα, οριζόντια μέτρα άμεσης φορολογίας που πλήττουν ιδίως τους νεότερους επαγγελματίες. Αυτό που αποδεικνύεται ξεκάθαρα είναι η πρωτοφανής προεκλογική εξαπάτηση των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων από την κυβέρνηση της ΝΔ, την ίδια στιγμή που δεν λαμβάνεται καμία πρόνοια για τα υπερκέρδη των ενεργειακών κολοσσών», σημείωσαν, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μένει σταθερός στην προεκλογική δέσμευσή του για αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ, όπως επανέλαβε ο πρόεδρός του Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και στην ανάγκη για συστηματικούς και συνδυασμένους ελέγχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής των μεγάλων συμφερόντων».
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «ενδεικτικό της εξαπάτησης αλλά και της αλαζονείας που διακρίνει τους κυβερνώντες είναι η άρνησή τους για ουσιαστικό διάλογο με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς ακόμη και με αυτούς που οι διοικήσεις τους διάκεινται φιλικά προς την κυβέρνηση».
Σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός υπονόησε στην ομιλία του στη Βουλή ότι με το «41%, δεν δικαιούται κανείς να φέρνει αντιρρήσεις», τόνισαν ότι «η προεκλογική εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη, πάει χέρι - χέρι με την μετεκλογική αλαζονεία».
Στη συνέχεια, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «νεότερες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών» που «δικαιώνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επιμονή του στην ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης».
«Όπως τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, είναι απολύτως αναγκαίο να εφαρμοστεί η νομοθετική πρόβλεψη για την έγκριση της κατάθεσης των υπαλλήλων της ΕΥΠ στις δικαστικές αρχές. Ο κ. Μητσοτάκης ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ φέρει αποκλειστικά πλέον το βάρος διαλεύκανσης του σκανδάλου. Ως πότε θα κρύβεται;», συμπλήρωναν.
«Κρίσιμο θέμα για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αποτελεί το θέμα του "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων. Όπως τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, απαιτείται αλλαγή του νόμου για το «πόθεν έσχες» που θα περιλαμβάνει πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις, με δημοσίευση όλων των στοιχείων δανείων και όχι μόνο του εκάστοτε ποσού, δηλαδή να συμπεριλαμβάνονται τα ποσά επιχορήγησης και αποπληρωμής, παρατάσεις, αναχρηματοδοτήσεις κ.τ.λ.», κατέληξαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης