Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Σπαρτιάτες» για άρση ασυλίας: Ενορχηστρωμένο σχέδιο πάταξης κάθε πατριωτικής φωνής

«Σπαρτιάτες» για άρση ασυλίας: Ενορχηστρωμένο σχέδιο πάταξης κάθε πατριωτικής φωνής
Υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» τάχθηκε Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σε σημερινή της συνεδρίαση
Σχετικά Άρθρα
Για ενορχηστρωμένο σχέδιο πάταξης κάθε πατριωτικής φωνής και εθνικής συνείδησης, κάνουν λόγο οι «Σπαρτιάτες» σε δήλωση για την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση της ασυλίας τους.
«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία συνιστά ιστορική κατάκτηση των ευρωπαϊκών λαών. Σήμερα η άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας των Βουλευτών των "ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ", προφανώς εντάσσεται στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο, δηλαδή να αποτελέσει ένα εργαλείο για την επίτευξη ενός ενορχηστρωμένου σχεδίου πάταξης κάθε πατριωτικής φωνής και εθνικής συνείδησης.
Η σύγχρονη δημοκρατία έχει ανάγκη από την ασφάλεια της διαφάνειας και ανανέωσης.
Οι "ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ" εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε προς υποστήριξη των αμερόληπτων θέσεών της» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» τάχθηκε Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής σε σημερινή της συνεδρίαση.
Έπειτα από την παραπάνω εισήγηση της Επιτροπής, εντός των επόμενων ημερών το αίτημα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια προκειμένου να ψηφιστεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών ή όχι.
Είχε προηγηθεί αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη να αποφανθεί η Βουλή, ως προς τη χορήγηση η μη της απαιτούμενης άδειας, για την εξέταση 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» ως υπόπτων για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Μαζί με το αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών των «Σπαρτιατών», η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή, τον φάκελο με την κατάθεση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είχε καταγγείλει -μεταξύ άλλων- ότι εξωκοινοβουλευτικά κέντρα με όρους Greek mafia καθοδηγούν τους βουλευτές του κόμματός του και άφηνε αιχμές για παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του Ηλία Κασιδιάαρη. Στον φάκελο συμπεριέλαβε επίσης έγγραφο των φυλακών Δομοκού στο οποίο καταγράφονται οι επισκέψεις των βουλευτών των «Σπαρτιατών», Χαράλαμπου Κατσιβαρδά και του Πέτρου Δημητριάδη στον Ηλία Κασιδιάρη, τον Ιανουάριο και τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης